“ACT–ROOTS” Intercanvi Juvenil a Itàlia

ON: Viterbo, Itàlia

QUAN: 19-25 de juliol de 2022

APV (reunió preparatòria): del 5 al 8 de juny (Només per al Youth leader)

TEMÀTICA:

ACT-ROOTS neix per donar veu a la necessitat cada cop més estesa d’identificar els valors i propostes que et permetin reconèixer-te i revalorar les teves arrels, per construir una comunitat basada en inclusió, cooperació i desenvolupament laboral per a joves, seguint la pauta del Cammini Projecte D’Europa, ideat i desenvolupat en el context de la cooperació europea gràcies al suport del Consell d’Europa.

Al mateix temps, pretén donar resposta a les inquietuds d’una generació que necessita reinventar-se, desenvolupar la resiliència i l’adaptabilitat per construir el seu futur professional sobre una base sòlida.

En comparació amb les generacions passades, els joves d’avui tenen una idea d’Europa lliure del condicionament històric, conflictes tradicionals i ideologies: tanmateix, el sentiment de pertinença a quelcom més gran que les fronteres nacionals s’han de nodrir constantment, sobre una base concreta que combini la dimensió ideal amb la realitat. Per fer que aquests temes siguin interessants per als joves, però, cal adreçar-los en una llengua que els sigui familiar.

OBJECTIUS:

  • Promoure el sentiment de pertinença europea entre els participants mitjançant l’ús de la creativitat i diàleg intercultural;
  • Oferir alternatives laborals als joves en contextos artístics socioculturals, desenvolupant les habilitats creatives l’autoemprenedoria dels joves i transmetre el missatge que es pot emprendre en l’àmbit de millora del patrimoni cultural immaterial;
  • Crear un itinerari que uneixi els territoris dels països socis, arran de les Rutes d’Europa, anomenat Itiner-ACT;
  • Crear un espai de reflexió i acció sobre la identitat europea i els drets que se’n deriven
    cultura i art, conscienciant els participants de la importància d’un paper actiu com a ciutadans europeus;
  • Fomentar el compromís dels joves cap a un creixement més inclusiu creant un ambient de pertinença mútua a la identitat europea;
  • Desenvolupar l’intercanvi de bones pràctiques a nivell local, nacional i internacional a través de les no formals educació;
  • Promoure E+ i augmentar l’interès dels joves per les activitats internacionals i pel propi programa;

APV- Trobada prèvia de preparació pels Youth leaders

Els Youth leaders de cada país participaran a una trobada prèvia de preparació de l’intercanvi, que tindrà lloc a de juny durant 2 dies. Durant aquests 2 dies (viatges dies exclosos), els youth leaders coneixeran l’entorn i els llocs on tindrà lloc el projecte, així com els detalls de les activitats que es realitzaran, i podran fer les seves aportacions i reflexions sobre el programa.

Intercanvi Juvenil

Les activitats s’articularan al voltant de: potenciació de la identitat europea, millora del patrimoni cultural, autoocupació en la indústria creativa, desenvolupament de la creativitat, lideratge, capacitat de treball en grup, formació d’habilitats comunicatives, gestió de les relacions interpersonals en equip, però també – que és un objectiu primordial del projecte, des del punt de vista educatiu -en comprendre la importància de ciutadania activa i cultura corporativa, respecte a la diversitat en totes les seves formes, educació per a la tolerància, diàleg i interculturalitat.

A l’intercanvi juvenil hi ha moltes activitats que conflueixen en la presa de consciència d’un europeu únic identitat, tant directament, a través d’activitats que tenen com a eix principal l’apoderament d’aquesta identitat, i indirectament, com les activitats d’una respiració més àmplia.

El tret distintiu de la metodologia de treball de totes les activitats serà l’educació no formal, a
procés pedagògic basat en la participació activa i l’aprenentatge individual i grupal. Els participants seran protagonistes en el desenvolupament noves idees utilitzant les eines del teatre com a mitjà, per tal d’experimentar directament com la creativitat es pot utilitzar per promoure la inclusió i la iniciativa emprenedora mitjançant el reconeixement nosaltres mateixos com a ciutadans atents.

LLENGUA VEHICULAR:

Anglès. No hi ha requisit de nivell, així que no t’amoinis si en parles poc! El grup t’ajudarà i serà una experiència increïble.

QUI POT PARTICIPAR: 6 joves d’entre 18 a 22 anys + 1 youth leader

QUÈ IMPLICA PARTICIPAR COM A YOUTH LEADER: 

En tots els intercanvis hi ha la figura de youth leader, que és una persona que fa de referent pel grup, s’encarrega de trencar el gel i facilitar la cohesió. A més, pot fer aportacions al programa d’activitats i cal tenir disposició per dinamitzar alguna activitat o taller. És important que el/la youth leader hagi participat prèviament en Intercanvis Juvenils o activitats semblants, i que tingui un nivell d’anglès fluid. Si vols participar com a youth leader d’aquest projecte, si us plau, indica’ns-ho a observacions al formulari que trobaràs més abaix.

PAÏSOS PARTICIPANTS: Espanya, Itàlia, Portugal, França, Polònia

COST: El cost de participació és de 50€*, en conceptes de gestió. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa. Les despeses de viatge es reemborsaran aproximadament als 3 mesos després de la presentació de tots els documents de viatge originals. Els reemborsaments es realitzaran a través de transferència bancària. El preu del viatge es subvencionarà amb un màxim de 275€.

*Si tens alguna dificultat per assumir el cost de la quota de participació, fes-nos-ho saber i trobarem una solución

QUÈ CAL FER PER PARTICIPAR?

Omplir el formulari de participació  deixant molt clara la vostra motivació per participar. Hauràs d’especificar el nom del projecte: “ACT–ROOTS”

DATA LÍMIT PER OMPLIR EL FORMULARI: 19 de maig 2022

IMPORTANT!
La selecció de les participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concreta en descriure els motius de participació al formulari.


CONTACTA’NS:
Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s