Varis voluntariats a França

A continuació us presentem tres voluntariats a França organitzats per la mateixa entitat.

Nom de l’entitat: Hors Pistes

Descripció: Hors Pistes busca voluntaris espanyols per a diferents missions als centres de batxillerat i college amb seu a la regió de Provença Alpes Côte d’Azur.

Organitzacions d’acollida:

 1. Lycée Valabre, Gardanne
 2. Lycée Cézanne, Aix-en-Provence
 3. Lycée Vauvenargues, Aix-en-Provence
 4. Collège Itard, Oraison

Participaràs en la vida quotidiana de l’escola organitzant activitats per als alumnes. Aquests són alguns exemples d’activitats que podeu organitzar durant la vostra missió:

 • Ajudar durant les classes d’idiomes
 • Ajudar als alumnes amb els deures
 • Ajuda a la biblioteca de l’escola
 • Foment del voluntariat i la mobilitat juvenil
 • Desenvolupament de clubs culturals
 • Desenvolupar activitats de consciència cívica
 • Desenvolupament d’agermanaments d’escoles i sortides escolars

Formacions durant el voluntariat:
-2 seminaris amb l’Agència Erasmus+
-2 seminaris amb Hors Pistes

Durada: 9 mesos, començant al setembre de 2022
Hores laborals:
-30 hores setmanals
-De dilluns a divendres
-Les vacances s’han de fer durant les vacances escolars

Allotjament: Pis compartit (habitació individual) amb altres voluntaris o auxiliars d’idiomes dins de l’escola o a prop l’escola

Bonificació:
-350 euros/mes
-Els àpats es poden prendre a la cantina per dinar
-Pressupost per al viatge
-Assegurances (CIGNA)

Perfil dels participants:

-Motivació!
-Un nivell bàsic de francès
-Interès per l’educació

VOLUNTARIAT 1: Lycée Valabre, Gardanne

Fareu la vostra missió a l’institut que té la seu al camp, prop d’una ciutat anomenada Gardanne. Però tu viurà en un pis situat al centre de la ciutat de Marsella, amb 3 voluntaris més. Per anar a l’institut, tindràs agafar un tren i després un autobús (el viatge el paga Hors Pistes). Però a la majoria dels professors els agrada ajudar el voluntari, i potser et pot portar a l’institut de vegades. El viatge té una durada de 50 minuts.

La teva missió principal serà ajudar els professors d’espanyol durant les classes d’espanyol: pots proposar algunes activitats i tallers, ajudar els alumnes. També pots ajudar a organitzar un intercanvi escolar entre el batxillerat i un altre batxillerat escola a Espanya (organització de visites, contacte amb l’escola a Espanya, etc.). Pots ajudar a la biblioteca (CDR) i preparar-te activitats per a la «conferència del cafè». Podeu desenvolupar el vostre projecte personal sobre el tema que escolliu, això ho farà s’exposarà a la biblioteca.

Què fer per participar?

Si t’interessa envia’ns el teu Curriculum Vitae en anglès i una carta de motivació en anglès a: info@vibria.org amb un titol: ESC – Hors Pistes – Valabre

Contacta’ns

Per a qualsevol dubte, envia’ns un email a info@vibria.org

VOLUNTARIAT 2: Lycée Cézanne, Aix-en-Provence

Fareu la vostra missió gairebé a l’escola secundària 2000 alumnes d’entre 15 i 20 anys. Seràs allotjat en un edifici dins del campus escolar, amb altres voluntaris i assistents lingüístics. L’institut està a prop del centre de la ciutat.

La teva missió principal serà ajudar a la biblioteca de l’escola (CDI): preparació d’exposicions, ajudant en les tasques diàries (per exemple: ajudar els alumnes a trobar llibres), organitzar tallers en funció de les vostres habilitats i interessos (allà és molta llibertat per a les idees individuals). També pots ajudar professors d’idiomes a les classes d’idiomes (proposen alguns activitats i tallers, ajudar els alumnes).

Què fer per participar?

Si t’interessa envia’ns el teu Curriculum Vitae en anglès i una carta de motivació en anglès a: info@vibria.org amb un titol: ESC – Hors Pistes – Cézanne

Contacta’ns

Per a qualsevol dubte, envia’ns un email a info@vibria.org

VOLUNTARIAT 3: Lycée Vauvenargues, Aix-en-Provence

Fareu la vostra missió a l’institut amb seu a la centre de la ciutat. Abans era un monestir, així que sembla una mica com Hogwarts. Hi ha molts alumnes, una pista de bàsquet, un rocòdrom i fins i tot un petit teatre en una antiga església.

Estaràs allotjat en un edifici dins de l’escola campus, amb altres voluntaris. També pots ajudar els professors de l’Euro classes (una classe específica on els alumnes aprenen alemany fent esport). Podeu proposar activitats, fer presentacions diferents temes, acompanyar els alumnes en les sortides escolars (més aviat orientat a l’esport). Pel que fa al voluntariat espanyol: La teva missió pot estar en l’institut o en un institut del costat, ajudant professors d’espanyol (crear material i activitats per a les classes, preparar tallers de conversa, ajudar els alumnes deures, i acompanyar els alumnes a les sortides escolars).

Què fer per participar?

Si t’interessa envia’ns el teu Curriculum Vitae en anglès i una carta de motivació en anglès a info@vibria.org amb un titol: ESC – Hors Pistes – Vauvenargues

Contacta’ns

Per a qualsevol dubte, envia’ns un email a info@vibria.org

VOLUNTARIAT 4: Collège Itard, Oraison

Fareu la vostra missió a l’escola secundària, amb base en un petit poble anomenat Oraison. Estigueu preparats per viure al camp! Però no et preocupis, està a prop de Manosque, on altres voluntaris estan fent la seva missió. Seràs allotjat en un edifici dins del campus escolar, amb un altre voluntari. Les teves missions seran principalment amb els professors d’idiomes durant les classes d’anglès, italià, espanyol… Pots proposar jocs als alumnes, ajudar-los amb els deures, proposa alguns tallers sobre temes concrets, etc tenen força llibertat per proposar lingüístics, culturals o activitats cíviques per als alumnes de l’escola. També ho seràs poder participar en l’organització d’un intercanvi escolar si n’hi ha.

Què fer per participar?

Si t’interessa envia’ns el teu Curriculum Vitae en anglès i una carta de motivació en anglès a: info@vibria.org amb un titol: ESC – Hors Pistes – Itard

Contacta’ns

Per a qualsevol dubte, envia’ns un email a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s