Voluntariat a Polònia

On: Polònia, Gdynia

Duració:  preferiblement 12 mesos, començant al gener/febrer de 2023. 

Iniciativa que coordina el programa: Cos europeu de solidaritat 

Les organitzacions d’acollida són:

  • Associació Episcopal de Saint Nicolaus  – treballar amb nens en socioterapia, desde Gener de 2023.
  • Centre de Cooperació i Mobilitat Juvenil – treballar amb els mitjans, videos, fotos d’activitats juvenils, desde Febrer de 2023;
  • “Culture Station” – Biblioteca Municipal de la ciutat – ajudar a organitzar activitats culturals, desde Febrer de 2023.

Associació Episcopal Sant Nicolaus

És una organització situada al districte de Chylonia, a la ciutat de Gdynia. Aquesta organització treballa amb famílies que han estat traslladades a edificis socials i les quals viuen en condicions vulnerables i s’enfronten a una sèrie de problemes personals com pot ser l’alcoholisme, atur, violència…  i que estan privades de qualsevol suport. 

Des de la organització volem que els voluntaris ajudin en diferents tasques als educadors del centre infantil i juvenil. També a col·laborar en l’animació d’activitats de temps lliure, ajudar als nens a fer les tasques escolars, fer tallers d’idees pròpies per a nens, joves o gent gran, etc.

A vegades, els voluntaris poden passar també part del seu temps amb la gent gran, la gent sense sostre o a la nostra cuina comunitària preparant els diferents àpats.

Qui pot sol·licitar la oferta?

Es busca una persona que sigui alegre, pacient, decidida a aconseguir l’objectiu del voluntariat i sempre respectant el nostre estil de treball. Es valorarà si el sol·licitant té un bon domini de l’anglès i/o alemany i està disposat a aprendre també el polonès, cosa que li facilitaria certes coses de la seva vida diària i la seva implicació en la organització.

Si esteu interessats en aquesta oferta, ompliu aquest formulari en línia

Centre de Cooperació i Mobilitat Juvenil:

El Centre de cooperació i mobilitat juvenil és una organització no gubernamental polonesa. L’objectiu de la organització és donar suport a una societat oberta i democràtica que es basi en valors com la solidaritat igualtat i tolerància.  

La organització treballa amb joves tant polonesos i estrangers, inclosos joves amb disabilitats visuals i motrius. El centre organitza voluntariats de curt i llarg termini, visites d’estudi a Gdynia, formacions, intercanvis juvenils i activitats per a joves.

En aquesta oferta de voluntariat es buscarà que el voluntari actui com a auxiliar dels coordinadors de les nostres activitats, incloent-hi el suport a la promoció i tasques en les xarxes socials. Gràcies a aquesta experiència, podreu obtenir una experiència en la creació de videos i fotos per a les nostres xarxes (creant gràfics, fent i processant fotos…).  

Qui pot sol·licitar la oferta? 

Busquem una persona comunicativa i oberta, de diferents edats i de diferents procedències. També que el perfil del sol·licitant sigui el de una persona creativa i autònoma, amb motivació per aprendre i per acabar, que estigui interessat en el treball periodístic i audiovisual.  

Si esteu interessats en aquesta oferta, ompliu aquest formulari en línia

“Culture Station” -Biblioteca municipal de la ciutat

Les diferents biblioteques de la ciutat duen a terme nombroses activitats i son un gran espai per a la comunitat local per a conèixer, aprendre coses noves i fer ús de les seves instal·lacions. La major part de les activitats culturals estan relacionades amb trobades literàries i trobades d’autors, que tenen com a objectiu promoure la lectura. La biblioteca també s’encarrega de l’organització de diferents tipus d’esdeveniments culturals:

El voluntari majoritàriament treballarà a la “Culture Station”, la biblioteca principal de la ciutat i un centre cultural modern. El centre acull la majoria d’actes culturals i educatius que se celebren, també organitzen trobades amb diferents escriptors, viatgers i altres persones d’interés, es realitzen concerts, obres de teatre per a nens i gent gran també, conferències, etc. 

Per posar exemples de tasques que realitzarà el voluntari durant la seva estada podríem destacar la creació de “posts” i videos per als diferents esdeveniments que celebrarà la biblioteca, disseny i desenvolupament de gràfics materials, assistència en les tasques administratives de la biblioteca, entre d’altres coses.

Qui pot sol·licitar la oferta?

Es busca una persona que estigui interessada en tractar temes de xarxes socials i el disseny gràfic,  que es disposi a organitzar esdeveniments culturals i gaudeixi treballant amb nens, a més a més de l’afició per activitats com l’art, interpretació o la música. També considerem important que la persona sigui comunicativa i estigui oberta a noves experiències, a més de ser cratiu i inventiu. 

Es valorarà que la persona tingui coneixements bàsics d’anglés i estigui disposat a estudiar el polonés, així com tenir coneixements sobre l’ús de programes gràfics i programes i aplicacions bàsiques utilitzadres a les xarxes socials.

Si esteu interessats en aquesta oferta, ompliu aquesta sol·licitud en línia

Si vols saber més informació sobre aquestes tres ofertes de voluntariat a la ciutat polonesa de Gdynia, consulta el espai web http://www.cwm.org.pl/

Contacta’ns!

Per a qualsevol dubte o si necessites suport, envia’ns un correu a esc@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s