Voluntariat a Polònia

On: Polònia, Gdynia

Duració:  preferiblement 12 mesos, començant al gener/febrer de 2023. 

Iniciativa que coordina el programa: Cos europeu de solidaritat 

Les organitzacions d’acollida són:

  • Associació Episcopal de Saint Nicolaus  – treballar amb nens en socioterapia, desde Gener de 2023.
  • Centre de Cooperació i Mobilitat Juvenil – treballar amb els mitjans, videos, fotos d’activitats juvenils, desde Febrer de 2023;
  • “Culture Station” – Biblioteca Municipal de la ciutat – ajudar a organitzar activitats culturals, desde Febrer de 2023.

Associació Episcopal Sant Nicolaus

És una organització situada al districte de Chylonia, a la ciutat de Gdynia. Aquesta organització treballa amb famílies que han estat traslladades a edificis socials i les quals viuen en condicions vulnerables i s’enfronten a una sèrie de problemes personals com pot ser l’alcoholisme, atur, violència…  i que estan privades de qualsevol suport. 

Des de la organització volem que els voluntaris ajudin en diferents tasques als educadors del centre infantil i juvenil. També a col·laborar en l’animació d’activitats de temps lliure, ajudar als nens a fer les tasques escolars, fer tallers d’idees pròpies per a nens, joves o gent gran, etc.

A vegades, els voluntaris poden passar també part del seu temps amb la gent gran, la gent sense sostre o a la nostra cuina comunitària preparant els diferents àpats.

Qui pot sol·licitar la oferta?

Es busca una persona que sigui alegre, pacient, decidida a aconseguir l’objectiu del voluntariat i sempre respectant el nostre estil de treball. Es valorarà si el sol·licitant té un bon domini de l’anglès i/o alemany i està disposat a aprendre també el polonès, cosa que li facilitaria certes coses de la seva vida diària i la seva implicació en la organització.

Si esteu interessats en aquesta oferta, ompliu aquest formulari en línia

Centre de Cooperació i Mobilitat Juvenil:

El Centre de cooperació i mobilitat juvenil és una organització no gubernamental polonesa. L’objectiu de la organització és donar suport a una societat oberta i democràtica que es basi en valors com la solidaritat igualtat i tolerància.  

La organització treballa amb joves tant polonesos i estrangers, inclosos joves amb disabilitats visuals i motrius. El centre organitza voluntariats de curt i llarg termini, visites d’estudi a Gdynia, formacions, intercanvis juvenils i activitats per a joves.

En aquesta oferta de voluntariat es buscarà que el voluntari actui com a auxiliar dels coordinadors de les nostres activitats, incloent-hi el suport a la promoció i tasques en les xarxes socials. Gràcies a aquesta experiència, podreu obtenir una experiència en la creació de videos i fotos per a les nostres xarxes (creant gràfics, fent i processant fotos…).  

Qui pot sol·licitar la oferta? 

Busquem una persona comunicativa i oberta, de diferents edats i de diferents procedències. També que el perfil del sol·licitant sigui el de una persona creativa i autònoma, amb motivació per aprendre i per acabar, que estigui interessat en el treball periodístic i audiovisual.  

Si esteu interessats en aquesta oferta, ompliu aquest formulari en línia

“Culture Station” -Biblioteca municipal de la ciutat

Les diferents biblioteques de la ciutat duen a terme nombroses activitats i son un gran espai per a la comunitat local per a conèixer, aprendre coses noves i fer ús de les seves instal·lacions. La major part de les activitats culturals estan relacionades amb trobades literàries i trobades d’autors, que tenen com a objectiu promoure la lectura. La biblioteca també s’encarrega de l’organització de diferents tipus d’esdeveniments culturals:

El voluntari majoritàriament treballarà a la “Culture Station”, la biblioteca principal de la ciutat i un centre cultural modern. El centre acull la majoria d’actes culturals i educatius que se celebren, també organitzen trobades amb diferents escriptors, viatgers i altres persones d’interés, es realitzen concerts, obres de teatre per a nens i gent gran també, conferències, etc. 

Per posar exemples de tasques que realitzarà el voluntari durant la seva estada podríem destacar la creació de “posts” i videos per als diferents esdeveniments que celebrarà la biblioteca, disseny i desenvolupament de gràfics materials, assistència en les tasques administratives de la biblioteca, entre d’altres coses. C

Qui pot sol·licitar la oferta?

Es busca una persona que estigui interessada en tractar temes de xarxes socials i el disseny gràfic,  que es disposi a organitzar esdeveniments culturals i gaudeixi treballant amb nens, a més a més de l’afició per activitats com l’art, interpretació o la música. També considerem important que la persona sigui comunicativa i estigui oberta a noves experiències, a més de ser creatiu i inventiu. 

Es valorarà que la persona tingui coneixements bàsics d’anglés i estigui disposat a estudiar el polonés, així com tenir coneixements sobre l’ús de programes gràfics i programes i aplicacions bàsiques utilitzades a les xarxes socials.

Si esteu interessats en aquesta oferta, ompliu aquesta sol·licitud en línia

Si vols saber més informació sobre aquestes tres ofertes de voluntariat a la ciutat polonesa de Gdynia, consulta el espai web http://www.cwm.org.pl/

Contacta’ns!

Per a qualsevol dubte o si necessites suport, envia’ns un correu a esc@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s