“Aware thinker” Intercanvi juvenil al Regne Unit

On: Kennington, Regne Unit

Quan: 12-22 de març 2023

Associació on es realitza: Abroadship.org

Països participants: Regne Unit, Lituània, Grècia, Polònia, Bulgària, Espanya i República Txeca

Temàtica

El projecte consta de dos intercanvis juvenils. Pots assistir a tots dos o només a un, depèn de tu. Si decideixes assistir a tots dos, en el segon podràs assistir i facilitar alguns dels tallers, perquè puguis practicar diferents habilitats. El primer es va celebrar del dia 3 al 12 de gener del 2023. La segona tanda serà del dia 12 al 22 del mes de març de 2023.

Aquest intercanvi juvenil és un projecte que pretèn ensenyar com convertir-se en “aware thinkers” (pensadors conscients) a través de la construcció comunitària, on els participants practicaran el poder d’escoltar i expressar-se profundament, creant conjuntament un espai segur per aprendre a ser i mantenir-se autèntic i per expressar l’alegria, el dolor i tot el que trobem enmig d’això. Aquest enfocament de fer de més ajudarà als participants a aprendre una manera d’estar atents en presència dels demés i a eliminar conscientment les barreres d’incomprensió que separa els uns dels altres.

Activitats

El programa està dividit en 3 grans blocs:

 • Cercles Comunitaris: Practicar la escolta i l’expressió autèntica
 • Activitats de suport guiades
 • Acció local-festival, exposició i un article

Aquest intercanvi juvenil es basa en un enfocament d’aprenentatge experimental. Els participants aprendran fent i reflexionant sobre el que hagin fet. Espereu un programa totalment dinàmic que contingui diversos mètodes i formats de treball afegits entre si com a maons construint el contingut del programa. Dins el marc d’activitats programades a realitzar, hi constarà una aportació teòrica breu del que es busca durant la formació, cercles de conversa on es posaran en pràctica les activitats per a crear un espai de desenvolupament personal i grupal, i també apartats de reflexió i autoavaluació on els participants podran aturar-se a mirar el seu propi cami d’aprenentatge.

Llengua vehicular: la llengua vehicular serà l’anglès.

Qui pot participar?

 • Joves que vulguin créixer personalment i descobrir obstacles interns per crear connexions significatives
 • Interessat o apassionat pel tema de reunir persones o viure en una comunitat
 • Gent amb ganes d’experimentar i aprendre el procés de construcció de comunitats
 • Persones preparades per arriscar-se a expressar-se profundament per crear un espai segur
 • Persones que siguin residents del Regne Unit, Grècia, Lituània, Bulgària, Espanya, Polònia o la República Txeca.
 • Ser capaç de treballar i comunicar-se en anglès
 • Ser major d’edat (+18 anys)
 • Un líder de grup (youth leader): En tots els intercanvis hi ha la figura de youth leader, que és una persona que fa de referent pel grup, s’encarrega de trencar el gel i facilitar la cohesió.

Cost

El 100% del cost de l’allotjament, menjar i materials del programa estan coberts per la beca d’Erasmus +. D’altra banda, el 80% de les despeses del viatge (nomès preautoritzats i els més econòmics – sense bitllets de primera classe, ni taxi, ni seients especials, ni assegurançes, etc.) estan coberts. El viatge màxim costa 20€/participant del Regne Unit; 275€/participant si aquest ve de Lituània, Espanya, Polònia i la República Txeca i 360€/participant si ve de Grècia o Bulgària. Les despeses del viatge les paguen primer els participants i aquestes seran reemborsades tan aviat com sigui possible, com a màxim el 30 de juny de 2023. A més, els participants que participin durant tota la durada del programa hauran d’omplir els formularis d’avaluació i presentar tots els documents del viatge.

Allotjament

L’intercanvi juvenil es farà a la Grosvenor Hall, un centre d’esports d’aventura que està situat a la ciutat de Ashford, a dues hores de Londres. El grup s’allotjarà en aquesta casa pairal que es troba en una zona de terrenys bonics.

Que no portar i recomanacions

No està permès portar ningun tipus de droga ni alcohol, i per a millorar les connexions i comunicació, és recomanable minimitzar l’ús de les tecnologies. Es recomana als participants que portin roba informal, abrigada i esportiva per a l’exterior (tingueu en compte el clima britànic plujós) i interior, a més a més de calçat esportiu.

A més, és indispensable portar el passaport (després del Breixit els documents d’identificació europeus no serveixen) i la targeta sanitària europea ja que des de l’organització no ens fem responsables de cap incidència!

COM PARTICIPAR?

Per a participar, Ompliu el formulari de sol·licitud aquí: https://forms.gle/EPdK9SJT5ZGdbKez7

DATA LÍMIT PER OMPLIR EL FORMULARI: 03/03/2023

CONTACTA’NS:

Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s