“Aware thinker” Intercanvi juvenil al Regne Unit

On: Kennington, Regne Unit

Quan: 3-12 de gener 2023

Associació on es realitza: Abroadship.org

Països participants: Regne Unit, Lituània, Grècia, Polònia, Bulgària, Espanya i República Txeca

Temàtica

El projecte consta de dos intercanvis juvenils. Pots assistir a tots dos o només a un, depèn de tu. Si decideixes assistir a tots dos, en el segon podràs assistir i facilitar alguns dels tallers, perquè puguis practicar diferents habilitats. El primer es celebra del dia 3 de desembre al dia 12 del mateix mes de l’any 2023. La segona tanda serà del dia 12 al 22 del mes de març de 2023.

Aquest intercanvi juvenil és un projecte que pretèn ensenyar com convertir-se en “aware thinkers” (pensadors conscients) a través de la construcció comunitària, on els participants practicaran el poder d’escoltar i expressar-se profundament, creant conjuntament un espai segur per aprendre a ser i mantenir-se autèntic i per expressar l’alegria, el dolor i tot el que trobem enmig d’això. Aquest enfocament de fer de més ajudarà als participants a aprendre una manera d’estar atents en presència dels demés i a eliminar conscientment les barreres d’incomprensió que separa els uns dels altres.

Activitats

El programa està dividit en 3 grans blocs:

 • Cercles Comunitaris: Practicar la escolta i l’expressió autèntica
 • Activitats de suport guiades
 • Acció local-festival, exposició i un article

Aquest intercanvi juvenil es basa en un enfocament d’aprenentatge experimental. Els participants aprendran fent i reflexionant sobre el que hagin fet. Espereu un programa totalment dinàmic que contingui diversos mètodes i formats de treball afegits entre si com a maons construint el contingut del programa. Dins el marc d’activitats programades a realitzar, hi constarà una aportació teòrica breu del que es busca durant la formació, cercles de conversa on es posaran en pràctica les activitats per a crear un espai de desenvolupament personal i grupal, i també apartats de reflexió i autoavaluació on els participants podran aturar-se a mirar el seu propi cami d’aprenentatge.

Llengua vehicular: la llengua vehicular serà l’anglès.

Qui pot participar?

 • Joves que vulguin créixer personalment i descobrir obstacles interns per crear connexions significatives
 • Interessat o apassionat pel tema de reunir persones o viure en una comunitat
 • Gent amb ganes d’experimentar i aprendre el procés de construcció de comunitats
 • Persones preparades per arriscar-se a expressar-se profundament per crear un espai segur
 • Persones que siguin residents del Regne Unit, Grècia, Lituània, Bulgària, Espanya, Polònia o la República Txeca.
 • Ser capaç de treballar i comunicar-se en anglès
 • Ser major d’edat (+18 anys)
 • Un líder de grup (youth leader): En tots els intercanvis hi ha la figura de youth leader, que és una persona que fa de referent pel grup, s’encarrega de trencar el gel i facilitar la cohesió.

Cost

El 100% del cost de l’allotjament, menjar i materials del programa estan coberts per la beca d’Erasmus +. D’altra banda, el 80% de les despeses del viatge (nomès preautoritzats i els més econòmics – sense bitllets de primera classe, ni taxi, ni seients especials, ni assegurançes, etc.) estan coberts. El viatge màxim costa 20€/participant del Regne Unit; 275€/participant si aquest ve de Lituània, Espanya, Polònia i la República Txeca i 360€/participant si ve de Grècia o Bulgària. Les despeses del viatge les paguen primer els participants i aquestes seran reemborsades tan aviat com sigui possible, com a màxim el 30 de juny de 2023. A més, els participants que participin durant tota la durada del programa hauran d’omplir els formularis d’avaluació i presentar tots els documents del viatge.

Allotjament

L’intercanvi juvenil es farà a la Grosvenor Hall, un centre d’esports d’aventura que està situat a la ciutat de Ashford, a dues hores de Londres. El grup s’allotjarà en aquesta casa pairal que es troba en una zona de terrenys bonics.

Que no portar i recomanacions

No està permès portar ningun tipus de droga ni alcohol, i per a millorar les connexions i comunicació, és recomanable minimitzar l’ús de les tecnologies. Es recomana als participants que portin roba informal, abrigada i esportiva per a l’exterior (tingueu en compte el clima britànic plujós) i interior, a més a més de calçat esportiu.

A més, és indispensable portar el passaport (després del Breixit els documents d’identificació europeus no serveixen) i la targeta sanitària europea ja que des de l’organització no ens fem responsables de cap incidència!

COM PARTICIPAR?

Per a participar, Ompliu el formulari de sol·licitud aquí: https://forms.gle/EPdK9SJT5ZGdbKez7

DATA LÍMIT PER OMPLIR EL FORMULARI: 11/12/22

CONTACTA’NS:

Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s