Voluntariat a Itàlia “Re-Act”

On: Altamura, Itàlia.

Duració: 18 d’abril – 10 de maig de 2023

Organització d’acollida: Associoria Cultural “Link”

QUI SÓM?

RE-ACT vol oferir als joves la possibilitat de redescobrir el treball a la natura, les activitats manuals i l’esperit d’equip. L’objectiu del projecte és conscienciar les persones sobre el canvi climàtic mitjançant la realització d’activitats que es consideren la nostra contribució a la protecció del medi ambient. També s’implicaran ments joves locals en les activitats per sensibilitzar sobre el tema del consum conscient. Atesa la naturalesa sensible i altament d’actualitat del tema, aquest serà l’equip de voluntariat en alta prioritat.

Qui pot sol·licitar la oferta?

Joves de 18 a 30 anys que
tenir interès a desenvolupar activitats en el sector de la informació adreçades a la ciutadania per tal d’elevar el seu nivell de coneixement i conscienciació respecte a la salut i temes de benestar (connectats amb el post-Covid i en general). RE-ACT fomenta la participació dels joves amb menys oportunitats. Per “joves amb menys oportunitats” ens referim a tots aquells joves que per diferents motius no tenen l’oportunitat de participar a llarg termini projectes. Això inclou els joves amb situacions familiars precàries, que en tenen han interromput o abandonat els seus estudis, que viuen en zones rurals i remotes o a perifèrics urbans, amb discapacitat o que viuen situacions de caràcter social o dificultats econòmiques. Els participants haurien de:

 • estar obert a cooperar en un entorn internacional, respectant la diversitat de opinions;
 • poder treballar en anglès i altres llengües europees;

Les seves responsabilitats principals seràn:

Aquí es faran activitats de jardineria i fusteria. Al jardí es desenvoluparan activitats relacionades amb el reciclatge creatiu i la restauració de mobles per crear un petit parc per als veïns del barri.

 • Les activitats, per tant, seran l’agricultura, la jardineria i el bricolatge.
 • Una altra part del projecte es durà a terme en una escola de primària de la ciutat, on els participants faran activitats interculturals i artístiques amb els infants amb l’objectiu de crear un mural artístic per “acolorir” l’espai de l’hort de l’escola on els alumnes duen a terme una investigació ambiental. projecte educatiu, treballant activament en un petit hort. A més, el grup de voluntaris ajudarà a restaurar el mobiliari de jardí.
 • S’establirà un programa més detallat segons les necessitats.

Allotjament, transport i alimentació:

Els participants seran allotjats en un dels apartaments de Link. El local està situat a la Piazza Stazione 28, una plaça molt a prop del centre de la ciutat (10 minuts caminant). El pis disposa de tot el mobiliari per permetre una estada còmoda. Hi ha un:

 • cuina
 • rentadora
 • 3 banys
 • 3 balcons
 • wi-fi

Us proporcionarem el transport entre l’allotjament i Link’s Farm, mentre que podreu arribar a Agor@teca a peu (30 minuts) i l’escola (15 minuts). Seràs responsable de la gestió dels aliments i dels àpats. Cal portar amb vosaltres:
-tovalloles;
-roba i calçat còmodes per a la jardineria (poden estar brut);
-crema per al sol;
-barret;
-alguna cosa del teu país (menjar, begudes, jocs, cançons, el que vulguis);
-molta energia!

 • Nota important:
  Com que moltes activitats seran fora, molt dependrà el temps en aquests dies, que pot canviar el horari.

Què fer per participar?

 1. Preparar el teu Curriculum Vitae i una Carta de Motivació en anglès.
 2. Enviar els documents a esc@vibria.org amb el títol “ESC Re-Act”

Contacta’ns!

Per a qualsevol dubte o si necessites suport, envia’ns un correu a esc@vibria.org

 

Si vols tenir més informació, aqui tens l’infopack detallat de l’experiència! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s