“SUMWER” Intercanvi juvenil a Itàlia

SUMWER

On: Conversano, Itàlia

Quan: 04/07/2023 a 12/07/2023

Associació que realitza l’intercanvi: LINK

Països participants: Itàlia, Grècia, Turquia, Tunísia i Espanya

Qui pot participar? 5 participants + 1 youth leader d’entre 18 i 25 anys interessades en el tema i que tinguin residència a Espanya. El youth leader ha de tenir +20 anys.

Què implica participar com a youth leader?

En tots els intercanvis hi ha la figura de youth leader, que és una persona que fa de referent pel grup, s’encarrega de trencar el gel i facilitar la cohesió. A més, pot fer aportacions al programa d’activitats i cal tenir disposició per dinamitzar alguna activitat o taller. És important que la youth leader hagi participat prèviament en Intercanvis Juvenils o activitats semblants i tingui un nivell d’anglès fluid.

APV- Trobada prèvia de preparació pels Youth leaders

Els Youth leaders de cada país participaran a una trobada prèvia de preparació de l’intercanvi, que tindrà lloc del 8 a l’11 de juny. Durant aquests 4 dies, els youth leaders coneixeran l’entorn i els llocs on tindrà lloc el projecte, així com els detalls de les activitats que es realitzaran, i podran fer les seves aportacions i reflexions sobre el programa. Si vols participar com a youth leader d’aquest projecte participant també a l’APV, contacta’ns directament a info@vibria.org (concepte: “youth leader SUMWER”) , a part d’omplir el formulari que trobaràs més abaix.
La data límit és dimarts 2 de maig.

Temàtica 

Aquest intercanvi juvenil tindrà lloc a Conversano, al sud d’Itàlia. Estarà centrat en l’ecologia i la cura del medi ambient, un tema de vital importància avui en dia. Durant l’intercanvi, aprendràs sobre l’importància de la protecció del mar i la reducció de residus. Després de recollir brossa a la costa i a la ciutat, creareu roba i cartells reciclats. El projecte acabarà amb un flashmob al centre de la ciutat per sensibilitzar sobre el valor de la natura i el mar.

Metodologia

L’intercanvi es basarà en aprenentatge vivencial a través d’eines educació no formal i des d’un enfocament participatiu: a partir de l’experimentació de diferents activitats, afrontant situacions concretes, aprenent a extreure conclusions personals dels debats, fomentant les habilitats dels participants.

Llengua vehicular

La llengua vehicular serà l’anglès.

Allotjament i menjar

Conversano és un poble italià de 25.737 habitants situat a la ciutat metropolitana de Bari, a Puglia. D’origen preromà, al segle XI es va convertir en la seu d’un comptat que s’extenia per una part important del centre-sud de la regió de la Puglia. Centre religiós des de l’edat mitjana, la ciutat actualment és la seu de la diòcesis de Conversano-Monopoli.

Com arribar: l’aeroport principal és Bari Palese. Des de l’aeroport s’ha d’agafar un tren (Bari K.W.) fins a Bari Centrale. Des de Bari Centrale (canviar d’estació) a Conversano amb les Ferrovie del Sud Est- FSE.

Els participants s’allotjaran a la Masseria Minoia, un lloc campestre a 10 minuts amb cotxe de Conversano. En una zona rica en història, tradicions i tipisme, entre espessos camps d’oliveres, cirerers i ametllers, dominen el paisatge, on viuen cavalls, vaques, rucs, gallines, porcs i cabres. L’agro-alberg ofereix l’oportunitat d’allotjar-se envoltat de naturalesa i relaxar-se, a només pocs quilòmetres de les destinacions turístiques importants. Els participants dormiran en un dormitori, nois i noies separats, amb un allotjament separat per als líders. Link proporcionarà transport des de / fins al lloc i altres seus del projecte. El menjar serà proporcionat per l’organització, amb el suport diari de tots per a preparar i netejar.

https://www.masseriaminoia.it/prenota-una-visita/


També s’organitzarà un sopar internacional, perquè puguis portar una especialitat del teu país o endur-te una recepta!

Reunió de preparació 

Unes setmanes abans del projecte, les participants seleccionades seran convocades a una reunió de preparació a l’Oficina de La Víbria (Terrassa). Aquesta trobada és perquè el grup es conegui i trencar el gel, resoldre dubtes i preparar algunes tasques del projecte. La participació en aquesta reunió és obligatòria. 

Cost

El cost de participació és de 50€, en conceptes de gestió. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El preu del bitllet d’avió es subvencionarà amb un màxim de 275€.

Les despeses de viatge es reemborsaran passat el projecte, després de la presentació de tots els documents de viatge originals. Els reemborsaments es realitzaran a través de transferència bancària. 

Si vols gaudir del 50% de descompte en la quota de participació de l’intercanvi i també de totes les oportunitats que oferim amb els nostres partners locals, fes-te soci de la Vibria!

* Si tens alguna dificultat per assumir el cost de la quota de participació, fes-nos-ho saber i trobarem una solució

Com participar?
Per a participar, Ompliu el formulari de sol·licitud aquí.

L’últim dia per apuntar-se com a participant és el 19 de maig

CONTACTA’NS:
Per a més informació aquí teniu l’infopack. Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s