Formació internacional: “HERO 2”

DRETS HUMANS

Durant 8 dies ens vàrem embarcar en una de les experiències més enriquidores fins ara: un training course on participarien 13 països diferents de la Unió Europea. Entre l’11 i el 19 d’abril vàrem estar a Karlovac, un poble a una hora de Zagreb, Croàcia, amb l’objectiu d’aprendre més sobre els drets humans i com aplicar-los amb el treball amb joves.

La realitat és què l’experiència ha anat més enllà de l’objectiu principal. Conèixer la realitat d’altres joves d’Europa ens ha obert nous horitzons i a entendre diferents realitats que per nosaltres, fins a aquell moment, desconeixíem o en teníem poca informació. A més, treballar els drets humans amb un perfil tant variat: diverses procedències, edats, experiències laborals, socials, etc, pot resultar quelcom complicat. Tot i això, hem comprovat que, amb una metodologia variada i un bon coneixement sobre el tema, es poden elaborar sessions molt enriquidores sobre els drets humans i a ser més conscients sobre la nostra realitat i les realitats dels nostres països veïns.


Però no tot van ser debats, lectures o visualitzacions de vídeos sobre el tema a tractar. Durant la nostra estada a Karlovac també vàrem fer nous amics i vàrem viure noves experiències amb ells i elles. Sens dubte la nit intercultural és un moment súper divertit d’aquesta experiència on tothom aporta alguna cosa típica del seu país i explica alguna curiositat del seu lloc de procedència de la forma que vulgui. Vam poder gaudir de productes típics i vam poder dansar el ritme de danses d’arreu. Els riures i la diversió van estar assegurades.

En definitiva, Hero 2: human rights ens ha ajudat a tenir més informació i coneixements sobre els drets humans, a saber en quina situació es troben els països veïns i a plantejar-nos com abordar temes “polèmics” en la nostra societat. Però, també ens ha donat eines per poder treballar el tema amb joves dins de la nostra comunitat, segur que moltes de les dinàmiques i activitats realitzades les podrem aplicar en el nostre dia a dia.

Aquesta experiència ens ha plantejat un seguit de reptes però també ens ha ajudar a crear noves amistat i vincles que tant de bo puguem mantenir per molts temps. Animem a tothom a participar i formar part d’una experiència com aquesta que a la vegada brinda l’oportunitat de conèixer in situ el país en que es realitza, tot comptant amb les recomanacions de la organització de rebuda. Tant La Víbria Intercultural com Carpe Diem han estat en tot moment pendent de les nostres necessitats per tal que poguéssim gaudir al màxim de l’oportunitat.

Mar, Issvel i Josep Maria

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s