Peace Rhapsody

Nom del projecte: Peace Rhapsody

On: Terrassa 

Quan: del 28 de juny al 5 de juliol

Qui pot participar?
7 joves residents a l’estat espanyol d’entre 18 i 30 anys. Seran 30 participants en total i la resta provindran de Georgia, el Regne Unit i Ucraïna.

Temàtica i objectius

Aquest projecte està organitzat per a desenvolupar la consciència i les competències bàsiques de les participants en la transformació no violenta de conflictes i implicar-les en el procés de construcció de la pau utilitzant l’art com a eina.

Objectius:

  • Permetre a les participants transformar els conflictes de les seves bases diàries utilitzant enfocaments d’educació no formal i eines d’expressió creativa
  • Sensibilitzar a les joves sobre la no-discriminació, els discursos de l’odi i la igualtat de gènere
  • Permetre a les participants expressar i compartir les seves opinions personals i la comprensió de la pau a través de l’art
  • Motivar al grup a actuar com a multiplicadores en les activitats de construcció de pau al seu àmbit local.
  • Treballar habilitats artístiques i creatives i dur a terme accions artístiques transformadores.
  • Fomentar la interculturalitat i el coneixement i connexió entre diferents parts d’Europa

Mitjançant diversos recursos artístics volem aconseguir el desenvolupament personal, augmentar la ciutadania activa en la societat, millorar les competències lingüístiques i intercanviar coneixement, eines i tradicions entre diferents cultures. 

Metodologia
L’intercanvi es basarà en aprenentatge vivencial a través d’eines educació no formal: a partir de l’experimentació de diferents activitats, afrontant situacions concretes i aprenent a extreure conclusions personals dels debats.

La temàtica de l’intercanvi s’emmarcarà des dels conceptes d’identitat personal i col·lectiva i es treballarà la violència desencadenada des de la construcció social d’estereotips i prejudicis. També es donaran les eines bàsiques per analitzar conflictes i els diferents posicionaments personals davant d’una situació conflictiva. 

Tot això es treballarà a través de diferents tècniques i metodologies artístiques com teatre, art urbà, expressió corporal, realització audiovisual, etc. L’objectiu de l’intercanvi és treballar en el disseny i la realització d’una acció artística col·lectiva a la ciutat de Terrassa.

Allotjament i menjar
Les participants s’allotjaran en una escola situada al centre de Terrassa. S’adaptaran algunes classes amb matalasson inflables per a poder-hi dormir. Podeu portar el vostre sac de dormir si ho voleu!

Tot els àpats estan coberts pel programa.

Cost
El cost de participació és per la gestió de projectes de La Víbria Intercultural, 50€.
Aquest intercanvi l’acull i organitza l’Agència Nacional d’Espanya, i el menjar, l’allotjament i les activitats estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. També es reemborsaran les despeses de desplaçament dins del límit de 20 EUR/persona, suficients per a cobrir les despeses del viatge.

Què cal fer per participar
Emplenar aquest formulari, i esperar que us contactem en cas de us escollim. El nom del projecte és “Peace Rhapsody”. Un cop us inscriviu a l’oferta, podeu accedir a més informació, resoldre dubtes…

Per a més informació pots consultar l’infopack en aquest enllaç.

Important!
La selecció del les participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concreta en descriure els motius de participació al formulari.

Data límit 26 de juny!

Contacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a info@vibria.org

Leave a comment