SOLIDARITY: THE KEY TO LIVING TOGETHER

Nom del projecte: Solidarity: The Key To Living Together

On: NYÍREGYHÁZA, HUNGRIA

Quan: del 23 al 30 d’agostHungria

Qui pot participar?
5 joves residents a l’estat espanyol d’entre 18 i 30 anys: 4 participants i 1 youth leader. Seran 25 participants en total i la resta provindran d’Italia, Grecia, Portugal i Hungria.

Què és la figura de youth leader?
Tots els intercanvis compten amb la figura de youth leader (líder juvenil) , és una persona que fa de referent pel grup, fa aportacions al programa d’activitats i vetllen per la cohesió. És important que la persona qui hi participi com a youth leader tingui un nivell d’anglès fluid. Si vols ser el/la youth leader d’aquest projecte, siusplau, indica’ns-ho en el formulari que trobaràs més avall.

Temàtica i objectius

El projecte preten cridar l’atenció sobre la necessitat d’emfortir la solidaritat relacionada amb els desavantatges socials i, per aquest motiu, se centra en sensibilització social. Durant l’intercanvi de joves, ens concentrem en l’enfortiment del suport a col·lectius amb necessitats especials; sense llar o socialment desfavorides.

S’abordaran qüestions socials importants tals com: l’atur, el llindar de la pobresa en les societats desenvolupades, la pobresa laboral, els desavantatges des de situacions de vida inesperades o dificultats de salut.  El tema es treballarà de manera pràctica amb eines d’educació no formal.

L’objectiu principal dels joves que van iniciar el projecte, és promoure un diàleg internacional i intercultural sobre un ema d’actualitat, que afecta Europa. A través del debat, es poden compartir experiències i coneixements relacionats amb la convivència social i la solidaritat, que ajuden a reforçar una actitud oberta en les seves pròpies comunitats.

Durant l’intercanvi juvenil es reflexionarà de forma lúdica sobre la responsabilitat de la joventut en els temes relacionats amb la inclusió social.

Objectius:

  • Sensibilitzar a les joves sobre la importància de tenir un rol actiu en la societat
  • Permetre a les participants expressar i compartir les seves opinions personals en l’àmbit de la inclusió social
  • Fomentar la interculturalitat i el coneixement i connexió entre joves de diferents parts d’Europa

 

Metodologia
L’intercanvi es basarà en aprenentatge vivencial a través d’eines educació no formal: a partir de l’experimentació de diferents activitats, afrontant situacions concretes i aprenent a extreure conclusions personals dels debats. 

Allotjament i menjar
Les participants s’allotjaran en un hostal en habitacions de 3, 4 o 5 persones amb lavabo. 

Tot els àpats estan coberts pel programa.

Cost
El cost de participació és 50€ que es destinen a gestió interna i preparació.
L’allotjament i les activitats estan subvencionades al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. També es reemborsaran les despeses de desplaçament dins del límit de 275 EUR/persona, suficients per a cobrir les despeses del viatge.

Què cal fer per participar
Emplenar aquest formulari, i esperar que us contactem en cas de us escollim. El nom del projecte és “Solidarity: The Key To Living Together”. Un cop us inscriviu a l’oferta, podeu accedir a més informació, resoldre dubtes…

Important!
La selecció del les participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concret/a en descriure els motius de participació al formulari.

Data límit 10 de juny!

Contacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a info@vibria.org

erasmus-plus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s