Cycling 4 Recycling

Nom del projecte: Cycling 4 RecyclingCycling for recycling (2)

On: Aydin, Turquia

Quan: del 22 al 29 de setembre

Qui pot participar?
4 joves residents a l’estat espanyol d’entre 18 i 30 anys + 1 youth leader.

Què implica participar com a youth leader?

En tots els intercanvis hi ha la figura de youth leader, que és una persona que fa de referent pel grup, s’encarrega de trencar el gel i facilitar la cohesió. A més, pot fer aportacions al programa d’activitats i cal tenir disposició per dinamitzar alguna activitat o taller. És important que la youth leader tingui un nivell d’anglès fluid. Si vols participar com a youth leader d’aquest projecte, siusplau, indica’ns-ho a observacions al formulari que trobaràs més abaix.

Temàtica i objectius

Cycling for recycling és un projecte sobre la l’estil de vida sostenible a través del reciclatge i el transport sostenible i saludable en bicicleta.

Durant el projecte es pedalarà des de Bozdoğan fins a Didim. Al llarg del trajecte, es recolliran residus per reciclar i es faran parades per realitzar activitats informatives. L’últim dia es crearà una escultura amb els residus col.lectats al centre de Didim i anunciarem la declaració de vida saludable des de la perspectiva dels joves Europeus.

Durant els 6 dies, els participants recorreran la província d’Aydin, realitzant les següents activitats: anar a ciutats i àreas rurals, col.lectar materials reciclables, visitar ajuntaments, fer campanyes als centres de les ciutats i participar d’una taula rodona amb joves locals, compartir bones pràctiques mediambientals de cada país i parlar sobre polítiques de joventut i mediambient, i exposicions. A més a més, es visitaran algunes ciutats, i es farà una nit intercultural on es presentaran tradicions i gastronomia, balls i música folk.

L’objectiu és crear consciencia a diferents nivells: la provincia d’Aydin, Turquía i Europa. Així, es pretén empoderar als participants per ser multiplicadores als seus entorns locals i que puguin contribuir a crear una diferència. A més a més, ampliar el coneixement sobre temes de sostenibilitat i polítiques Europees, aprendre els uns dels altres, i descubrir la cultura turca.

Objectius:

  • Permetre a les participants que comparteixin la seva opinió i accions sobre vida saludable;
  • Motivar al grup a actuar com a multiplicadores i actores de canvi al seu àmbit local;
  • Crear una diferencia i influir a la població local amb solucions a problemàtiques locals i internacionals, captant la seva atenció i creant consciència;
  • Fomentar la informació en qüestions mediambientals;
  • Sensibilitzar a través del lideratge i les campanyes i activitats de difusió;
  • Familiaritzar-se amb els mitjans locals i implicar-los, difondre un discurs reflexiu a les conferències de prensa,
  • Transmetre i compartir el coneixement amb persones de diferents països i cultures
  • Fomentar la interculturalitat i el coneixement i connexió entre diferents parts d’Europa

Mitjançant diversos recursos es vol aconseguir el desenvolupament personal, augmentar la ciutadania activa en la societat, millorar les competències lingüístiques i intercanviar coneixement, eines i tradicions entre diferents cultures.

Metodologia

L’intercanvi es basarà en aprenentatge vivencial a través d’eines educació no formal i des d’un enfocament participatiu: a partir de l’experimentació de diferents activitats, afrontant situacions concretes, aprenent a extreure conclusions personals dels debats, fomentant les habilitats dels participants.

Hi haurà activitats de desenvolupament relacionades amb treball en grup i reflexió, presentacions, comunicació amb locals i administracions, campanyes, multimedia, desenvolupament creatiu, artesania, i per suposat, esports.

Idioma – La llengua vehicular serà l’Anglès.

Allotjament i menjar
Es dormirà a un hostal, que es comunicarà al mes de setembre. Les participants es desplaçaran amb les bicicletes a una nova ciutat cada dia, de l’Est a l’Oest de la província. El projecte començarà al districte de Nazilli, i acabarà al districte de Didim, totes dues ubicades a la província d’Aydin.

Aydin és la regió Egea de l’oest d’Anatolia. Està ubicat a l’oest de Denizli, nord de Muğla, sur d’ İzmir i a la costa del mar Egea. La ciutat té 1.97.746 habitants i es troba a uns 50 metres sobre el nivell del mar. Durant el projecte es visitarà Nazilli, Karacasu (antiga ciutat d’Aphrodisias), Diddyma i Kusadasi.

L’aeroport més proper és Izmir Adnan Menderes Airport ( ADB).

Països participants – Romania, Estonia, Lituania, Polonia, Eslovàquia i Espanya.

Cost i gestió
El cost de participació és per la gestió de projectes de La Víbria Intercultural, 50€.
El menjar, l’allotjament i les activitats estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. També es reemborsaran les despeses de desplaçament dins del límit de 360 EUR/persona, suficients per a cobrir les despeses del viatge.

Atenció, tingues present que caldrà que portis la teva bicicleta.

Què cal fer per participar
Emplenar aquest formulari, i esperar que us contactem en cas de us escollim. El nom del projecte és “Cycling for Recycling. Podeu trobar més informació consultant l’infopack.

Important!
La selecció del les participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concreta en descriure els motius de participació al formulari.

Data límit 28 de juny!

Contacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s