Peace Rhapsody

Una aproximació intercultural de la transformació dels conflictes a través de l’art

Versión en Castellano

Version in English

A la Víbria Intercultural vam donar tret de sortida a aquest calorós mes de juliol acollint l’intercanvi juvenil Peace Rhapsody, subvencionat pel programa Erasmus+, durant la Festa Major de Terrassa.

Un total de 33 joves d’arreu d’Europa, de Geòrgia, d’Ucraïna, del Regne Unit i d’arreu del territori espanyol van estar compartint coneixements, idees i convivència durant 8 dies a l’Institut Investigador Blanxart.

L’intercanvi es va centrar en explorar diferents eines artístiques per la resolució pacífica de conflictes. En un context intercultural, es va reflexionar sobre els conceptes d’identitat individual i col·lectiva, estereotips i prejudicis, la piràmide de la discriminació, les diferents actituds davant dels conflictes, les metodologies de resolució no violenta i la pau.

Com en tots els intercanvi juvenils, es van utilitzar diferents metodologies d’educació no formal per treballar els conceptes ja mencionats. En aquest cas, es van posar en pràctica eines artístiques com el teatre fòrum, música i expressió corporal i la tècnica de realització audiovisual d’stop-motion.

 

 

L’intercanvi va comptar amb la col·laboració d’artistes locals del col·lectiu artístic Majara i Magneti Studio, que van aportar la seva experiència en l’art urbà i van guiar a les participants en el disseny i realització d’un mural col·lectiu. Aquest mural va ser el resultat d’una setmana d’intens procés creatiu, d’aprenentatge i d’autoconeixement.

 

 

Aprofitant la Festa Major de Terrassa, les joves van tenir l’oportunitat de gaudir de l’oferta cultural de la ciutat: bestiari popular, gegants i capgrossos a la cercavila, actuació de castellers, ball de bastons, correfoc i espectacle de focs artificials; a més de la llarga  i variada programació musical durant les nits de Festa Major. La majoria va al·lucinar amb l’actuació de les colles castelleres i, més tard, van utilitzar la idea dels castells com una solució creativa als conflictes i una idea exemplar de cooperació i col·laboració.

 

 

Cap al final de l’intercanvi, la regidoria de joventut ens va fer una càlida rebuda a l’ajuntament de Terrassa recalcant que la ciutat sempre tindrà les portes obertes pel jovent d’arreu. També ens van convidar al programa El Submarí de Canal Terrassa i una persona representat de cada país va poder compartir la seva experiència.

 

 

Gràcies, participants, per aquesta setmana plena de creativitat, motivació, il·lusió, preguntes, debats, reflexions i emocions que mai oblidarem! Fins aviat 🙂

Descarrega les postals del projecte als següents enllaços:

 

 

erasmus-plus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s