Nom del projecte: Turn human wrongs into human rights
On: Rennes, França
Quan: del 22 al 31 d’octubre
Qui pot participar?
5 joves residents a l’estat espanyol d’entre 16 i 20 anys + 1 youth leader major de 18 anys.
Què implica participar com a youth leader?
En tots els intercanvis hi ha la figura de youth leader, que és una persona que fa de referent pel grup, s’encarrega de trencar el gel i facilitar la cohesió. A més, pot fer aportacions al programa d’activitats i cal tenir disposició per dinamitzar alguna activitat o taller. És important que la youth leader tingui un nivell d’anglès fluid. Si vols participar com a youth leader d’aquest projecte, siusplau, indica’ns-ho a observacions al formulari que trobaràs més abaix.
Temàtica i objectius
Turn human wrongs into human rights té com a objectiu, mitjançant una sèrie d’activitats d’educació no formal, promoure l’educació en drets humans.
18 joves participants, de 17 a 20 anys, podran intercanviar, enfrontar-se i debatre sobre la base de la declaració de l’home de 1948. Per fer-ho possible, utilitzarem mètodes de participació activa, que permet a tothom trobar el seu lloc i guanyar confiança en les seves pròpies capacitats. La implicació en la declaració s’aconseguirà mitjançant l’establiment de 3 tipus de tallers creatius i participatius: Teatre, cuina i grafisme.
L’acte final de teatre tancarà aquest intercanvi amb una presentació al públic de les diferents obres: un dinar intercultural, amb una presentació del drama sobre articles de la declaració en teatre d’ombres i una presentació de l’ABC de la declaració.
A través dels seus tallers, els joves adquiriran i desenvoluparan habilitats que els permetran:
- Guanyar autoconfiança
- Aprendre a enfrontar-se a les situacions
- Comunicar-se en la seva llengua i en una llengua estrangera.
- Diàleg amb persones de diferents cultures i comprendre, vivint-les, dinàmiques interculturals.
- Posicionar-se al lloc dels altres, viure l’empatia i la solidaritat.
- Gràcies a les tècniques de transmissió i educació, transformar les equivocacions en objectius dels drets humans
Mitjançant diversos recursos es vol aconseguir el desenvolupament personal, augmentar la ciutadania activa en la societat, millorar les competències lingüístiques i intercanviar coneixement, eines i tradicions entre diferents cultures.
Metodologia
L’intercanvi es basarà en aprenentatge vivencial a través d’eines educació no formal i des d’un enfocament participatiu: a partir de l’experimentació de diferents activitats, afrontant situacions concretes, aprenent a extreure conclusions personals dels debats, fomentant les habilitats dels participants.
Idioma – La llengua vehicular serà l’Anglès.
Allotjament i menjar
Es dormirà i menjarà al MFR Rennes Saint Grégoire, un alberg en entorn natural, en habitacions compartides. L’alberg es troba a un parc de 10 hectàrees, amb sales de treball i amfiteatre.
La commune de St Grégoire, de 9000 habitants, se situa al costat del canal d’Ille i Rance i a les portes de Rennes.
Es faran algunes activitats a l’alberg i d’altres a l’exterior. Es visitaran mercats de Dinan, es farà una sortida al mar, es visitarà la oficina de la organització, entre altres.
http://www.mfr-rennes-stgregoire.fr/page-143-locations.html
Països participants – França, Itàlia, Espanya.
Cost i gestió
El cost de participació és per la gestió de projectes de La Víbria Intercultural, 50€.
El menjar, l’allotjament i les activitats estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. També es reemborsaran les despeses de desplaçament dins del límit de 275 EUR/persona, suficients per a cobrir les despeses del viatge.
Què cal fer per participar
Emplenar aquest formulari, i esperar que us contactem en cas de us escollim. El nom del projecte és “Turn human wrongs into human rights”.
Important!
La selecció del les participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concreta en descriure els motius de participació al formulari.
Data límit 10 d’octubre!
Contacta’ns
Per qualsevol dubte, envia’ns un e-mail a info@vibria.org