CES a Itàlia. Raising Awareness – Solidarity

Nom del projecte: Raising Awareness – Solidarity

A: Belluno, Itàlia

Quan: 15 d’abril – 3 de novembre de 2020

Organització d’acollida: Comitato d’Intesa

El Comitato d’Intesa és una organització sense ànim de lucre que promou el voluntariat i ofereix oportunitats per a l’aprenentatge intercultural a través de l’educació no-formal. El Comitè d’Intesa s’ocupa de la mobilitat dels joves a nivell local, nacional i intencional, prestant especial atenció a aquells amb menys oportunitats.

L’objectiu és promoure temes europeus i fomentar la participació activa i la ciutadania. Gràcies al suport de diversos programes europeus, Comitato treballa per crear projectes d’aprenentatge intercultural. Els joves poden participar en diverses oportunitats d’intercanvi juvenil internacional, reunions i formacions en l’àmbit juvenil, en cooperació amb les nostres organitzacions associades.

Descripció del projecte: 

Reduir el malbaratament d’aliments és, avui en dia, un imperatiu ètic, social, ambiental i econòmic. El tema del malbaratament alimentari ha esdevingut cada cop més important en el debat científic durant els darrers anys i ara forma part integrant de les polítiques internacionals i europees sobre sostenibilitat.

“Raising Awareness – Solidarity” neix, doncs, amb l’objectiu específic d’iniciar un nou projecte de voluntariat, amb la implicació directa de dos joves voluntaris menors de 30 anys procedents d’Espanya i Tunísia, amb l’objectiu d’educar i sensibilitzar els joves i a la població local sobre el tema del “malbaratament d’aliments”, promovent els valors de compartir, recuperar i la solidaritat. L’objectiu general del nou projecte és conscienciar les generacions més joves de l’adopció d’estils de vida sostenibles i responsables, en contrast amb la “cultura dels residus” cada cop més estesa i d’un sol ús.

A curt termini el projecte permetrà:
– sensibilitzar la comunitat local dels aliments com a recurs limitat, que requereix una gestió responsable;
– adoptar bones pràctiques d’alimentació correcta i sostenible destinades a promoure estils de vida saludables;
– sensibilitzar la comunitat local sobre els valors del generositat, la ciutadania activa, la solidaritat i la importància de participar activament en esdeveniments solidaris per recollir aliments que es donaran a les famílies més desfavorides de la comunitat;
– sensibilitzar els joves de la zona per reduir el malbaratament d’aliments a les cases i famílies, donant una importància adequada als aliments com un valor i dret per a tothom.

Condicions: 

Cada voluntari viurà en un apartament al centre de Belluno. El voluntari esmorzarà, dinarà i soparà a l’apartament. L’apartament està completament moblat. Té dues habitacions, dos banys, un menjador i una cuina amb tots els menjadors. Hi ha accés gratuït a Internet i telèfon per a les trucades entrants, una rentadora i una màquina de plats. La roba de llit es proporciona; el voluntari hauria de portar tovalloles. El voluntari ha de poder compartir la sala amb l’altre voluntari. Els voluntaris són els responsables de mantenir la casa neta. L’organització local té la responsabilitat de verificar el nivell de condicions de vida de la casa en comunicació amb els voluntaris. L’organització amfitriona proporciona els materials de neteja.
En cas que algun dispositiu estigui fora de servei, es pot reparar fins a 7 dies segons el problema. Els voluntaris no poden tenir animals o mascotes a la casa. Els voluntaris viuran a Belluno, via del Piave 5. L’organització local disposa de còpies de les claus de l’apartament i poden entrar al pis per determinats motius però sempre avisant-los abans. L’horari laboral dels voluntaris és de 9.00 a 13.00 de dilluns a divendres i dos dies de la setmana de 14.00 a 17.00. Els voluntaris tenen dret a assistir a classes de llengua italiana des del començament del servei. La participació és obligatòria. El voluntari pot prendre vacances: excepte les vacances nacionals que són gratuïtes per a tothom a Itàlia, el voluntari pot prendre 2 dies laborables / mes d’acord amb el personal del projecte. El Comitè d’Intesa proporcionarà al voluntari una targeta SIM italiana (amb accés a internet) per tal de facilitar la comunicació entre el voluntari i l’orientador / organitzador d’acollida. El Comitè d’Intesa ajudarà  cada voluntari a obrir un compte bancari italià per tal de transferir el suport econòmic individual. Durant l’estada, el voluntari tindrà un mentor. La seva tasca serà ser el suport del voluntari a nivell pedagògic, social i psicològic. El contacte serà de forma regular segons l’horari i entre si, quan sigui necessari. El coordinador també es reunirà regularment amb el voluntari. En cas d’emergència, la informació de contacte se subministrarà al voluntari en arribar a qui ha de contactar.

Tots els costos d’allotjament (lloguer i totes les factures) seran a càrrec de l’organització d’acollida.
Cada voluntari rebrà un import de 140,00 euros / mes per comprar aliments.
Cada voluntari també rebrà 152,00 euros / mes per al suport individual. Això es pagarà mensualment mitjançant transferència bancària al seu compte bancari italià al voltant del dia 15 de cada mes.
El Comitè d’Intesa reemborsarà un màxim. 275 euros / voluntari per cost d’anada i tornada.

Cada voluntari tindrà una cobertura d’assegurança personal, pagada per l’organització d’acollida.

Criteris de selecció del/la voluntari/ària: 

Estar motivat/da per treballar en l’àmbit de la reducció del malbaratament d’aliments, menors de 30 anys, disponible per iniciar un projecte de voluntariat a Belluno (Itàlia) d’abril a novembre de 2020. 

Contacta’ns

Si esteu interessats en unir-vos a la mobilitat, envieu-nos el vostre cv i la vostra carta de motivació (ambdós en anglès) abans del 12 de març a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s