“Risorsa Natura” – “Nature, A Resource”

Nom de l’intercanvi
“Risorsa Natura” – “Nature, A Resource”

On
Sant’Antioco, Itàlia

Quan
4 – 11 de maig de 2020

Temàtica

El projecte parteix de la consideració que a molts països europeus persisteix una situació de crisi socioeconòmica i això comporta realitats d’abandonament particular. En aquestes situacions, molts joves es veuen que han de fer front a la majoria privats
realitat social que els obliga a emigrar a la recerca de feina o especialització i a viure en la indeterminació de les seves perspectives personals i laborals.
El present projecte proposa una via d’intercanvi i formació juvenil centrada en la possibilitat de pensar en el propi territori, en els seus aspectes naturalistes, culturals i en els vincles entre aquestes dues dimensions, com a recurs i oportunitat laboral. El projecte té com a objectiu
aportar estímuls a través del coneixement de les característiques del territori de Sulcis, amb referències contínues a les realitats europees representades pels participants en l’intercanvi, analitzant el seu potencial i compartint idees que puguin ser motiu de reflexió per a la creació d’entorns de treball per a joves. gent de diferents regions i països, però units per una visió difícil del treball futur.
Durant 6 dies, 30 homes de joventut d’Itàlia, Bulgària, Grècia, Portugal, Espanya i Hongria es trobaran a Sant’Antioco, a la regió de Sulcis-Iglesiente. Durant aquest període, compartiran les situacions dels diversos països europeus, coneixeran els recursos del territori, reflexionaran sobre com es poden explotar i exploraran noves perspectives laborals.
Es proposarà el contacte amb les experiències rellevants ja existents a l’àrea de Sulcis per donar impuls i promoció a les aspiracions i idees dels participants i hi haurà diferents tipus d’activitats d’educació no formal, exercicis, grups de treball, presentacions interactives, pluja d’idees, debats i diàlegs, simulacions, jocs de rol i tallers facilitats.

Els objectius del projecte són:

 • Desenvolupar-nos personalment, la qual cosa ajuda a entendre’ns a nosaltres mateixos i reflexionar sobre el propi comportament i la conducta dels altres
 • Desafiar la percepció de les estructures de la nostra societat que minen l’inclusió social o fomenten la discriminació
 • Superar els estereotips de diferents religions
 • Sensibilitzar sobre el tema de la discriminació
 • Construir una comprensió més àmplia del que significa una actitud inclusiva i iniciar el diàleg intercultural i interreligiós
 • Comprendre les connexions entre cultura i esport i comprendre els aspectes interculturals de l’esport
 • Fer augmentar el sentit de l’empatia cap a les altres persone.

Llengua vehicular
Anglès.

Qui pot participar?

Se seleccionaran 4 participants i 1 líder de grup amb els requisits següents:
• Els candidats han de ser residents en un dels sis països socis;
• Els candidats han de tenir entre 18 i 25 anys; per al líder del grup no hi ha límit d’edat;
• Els candidats han de declarar tenir un nivell d’anglès com a mínim A1 (Listening i interacció oral – Lectura – Producció oral – Producció escrita); el líder del grup hauria de tenir un nivell de coneixement de l’anglès almenys B2;
• Els candidats han de tenir un interès específic en aquest programa d’intercanvi i estar motivats per aprendre en grup;
• Per presentar-vos com a líder de grup, se us demana que indiqueu les vostres experiències anteriors amb intercanvis i projectes de grup.

Què implica participar com a youth leader?

En tots els intercanvis hi ha la figura de youth leader, que és una persona que fa de referent pel grup, s’encarrega de trencar el gel i facilitar la cohesió. A més, pot fer aportacions al programa d’activitats i cal tenir disposició per dinamitzar alguna activitat o taller. És important que la youth leader tingui un nivell d’anglès fluid. Si vols participar com a youth leader d’aquest projecte, si-us-plau, indica’ns-ho a observacions al formulari que trobaràs més abaix.

Països participants – Itàlia, Bulgària, Grècia, Portugal, Espanya, Hongria.

Cost

 • El cost de participació és de 50€, en conceptes de gestió.
 • El 100% d’allotjament, menjar i materials del programa estan coberts per la subvenció d’Erasmus +.
 • El 80% de les despeses de viatge (només les més econòmiques i acordades prèviament a hello@abroadship.org) estan cobertes. Les despeses màximes de viatge són fins a 275 €.
 • Per al reemborsament del viatge, és obligatori conservar i portar tots els vostres bitllets i factures, targetes d’embarcament i rebuts (originals). Sense aquests documents, no es poden reemborsar els costs del viatge.
 • Per al reemborsament del viatge, és obligatori:
 • Entrades en línia: correus electrònics reenviaments amb e-tickets, targetes d’embarcament i factures, han de contenir preu i data entrades fora de línia: porteu rebuts originals (originals), no s’acceptaran còpies.
 • Els reemborsaments s’enviaran l’1 de desembre del 2020, un cop (i si) els participants participen durant tota la durada del programa omplen els formularis d’avaluació presents tots els documents de viatge.

Què cal fer per participar?
Omplir el formulari de participació deixant molt clara la vostra motivació per participar. Data límit es 19 de gener.

Concacta’ns!

Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s