Nature, a resource

Nom de l’intercanvi:

Nature, A Resource

On

Sant’Antioco, Itàlia

Quan

18– 25 de setembre de 2021

Temàtica

El projecte és sobre la consideració que en molts països Europeus la situació socio-econòmica de crisi persisteix, el que comporta realitats d’especial abandonament. En aquestes situacions, molts joves han de fer front a una gran realitat social bastant desafavorida i amb poques oportunitats, que els obliga a emigrar a la recerca de feina o especialització, i a viure en la incertesa del seu futur personal i laboral.

Aquest projecte proposa un recorregut d’intercanvi i formació centrat en la possibilitat de reflexionar sobre el propi territori, en els aspectes naturals i culturals, i en les connexions entre aquestes dues dimensions, com una font d’oportunitat laboral. 

El objectius del projecte són:

Proporcionar estímuls a través del coneixement de les característiques del territori de Sulcis, amb contínues referències a realitats de l’espai Europeu representades pels participants de l’intercanvi, analitzant el seu potencial i compartint idees que poden ser motiu de reflexió per la creació d’entorns de treball per joves de diferents regions i països, però units per la difícil visió de futur laboral.

Durant 6 dies, el grup de participants compartirà situacions de diferents països Europeus, coneixerà els recursos del territori, reflexionarà sobre com es poden fer servir aquests recursos i explorarà noves perspectives laborals. 

Metodologia

L’intercanvi es basarà en aprenentatge vivencial a través d’eines educació no formal i des d’un enfocament participatiu: a partir de l’experimentació de diferents activitats, afrontant situacions concretes, aprenent a extreure conclusions personals dels debats, fomentant les habilitats dels participants.

A través del contacte amb experiències relevants existents a l’àrea de Sulcis es proposarà empoderar i visibilitzar les aspiracions i idees dels participants, i es realitzaran diferents activitats d’educació no formal, exercicis, treball en grup, presentacions interactives, pluges d’idees, debats i diàlegs facilitats, simulacions i jocs de rol i tallers. 

Llengua vehicular

Anglès. Es demana un coneixement bàsic de l’idioma (A1). 

Qui pot participar?

  • 4 participants de 18 a 25 anys i 1 Youth leader sense límit d’edat.
  • Joves amb interès específic en la temàtica de l’intercanvi i motivats per l’aprenentatge en grup.

Què implica participar com a youth leader?

En tots els intercanvis hi ha la figura de youth leader, que és una persona que fa de referent pel grup de cada país. 

Es tracta d’una persona que participa de l’intercanvi igual que la resta, però que per experiència i/o coneixements, és activa en l’àrea de projectes juvenils. Això vol dir, que o bé ha participat d’intercanvis anteriorment o de programes similars, o bé té les competències adequades per ocupar aquesta posició. 

Dona suport al grup durant la fase de preparació i la difusió del projecte, s’encarrega de trencar el gel i facilitar la cohesió. A més, en ocasions pot fer aportacions al programa d’activitats i cal tenir disposició per dinamitzar alguna activitat o taller. 

Com a líder de grup: 

  • Has de tenir un nivell d’anglès fluid, com a mínim d’un B2

(Listening and oral interaction – Reading – Oral production – Written production);

  • Hauràs d’indicar les teves experiències prèvies amb intercanvis i projectes de grup (al formulari d’inscripció)
  • Et compromets a: mantenir la comunicació sempre que sigui necessari amb La Víbria i l’organització d’acollida així com amb els participants a l’intercanvi; suport en la gestió del viatge d’anada i tornada- Proporcionar ajuda i assistència als participants si ho necessiten; ajudar en la traducció de les activitats en cas que algun participant ho necessiti; recopilació de tots els tickets de transport.

Si vols participar com a youth leader d’aquest projecte, siusplau, indica’ns-ho a observacions al formulari que trobaràs més abaix. 

Països participants – Itàlia, Bulgària, Grècia, Portugal, Espanya, Hongria

Cost: 

El cost de participació és de 50€, en conceptes de gestió.

Les despeses d’allotjament, menjar i materials del programa estan coberts per la subvenció d’Erasmus +. 

També es reemborsaran les despeses de desplaçament dins del límit de 275 EUR/persona (perquè us reemborsin haureu de conservar tots els tickets de viatge!).

El lloc i allotjament:

Sant’Antioco és una illa al sud-oest de Sardenya, a la zona de Sulcis. És la segona illa més gran de la regió Sarda, després de la pròpia illa de Sardenya, amb una superfície de 109 quilòmetres quadrats. També és la quarta illa més gran d’Itàlia. Es troba a 87 quilòmetres de Cagliari, la capital de Sardenya. 

Més info: 

https://www.sardegnaturismo.it/en/places/sud/santantioco

https://en.wikipedia.org/wiki/Sant%27Antioco

Allotjament: https://www.facebook.com/CampingTonnaraCalasapone/ 

Reunió de preparació 

Unes setmanes abans de marxar, les participants seleccionades seran convocades a una reunió de preparació a l’Oficina de La Víbria (Terrassa). Aquesta trobada és perquè el grup es conegui i trencar el gel, resoldre dubtes i preparar algunes tasques del projecte. La participació en aquesta reunió és obligatòria. 

Què cal fer per participar? 

Omplir el formulari de participació.

La data límit per inscriure’s és el  30 de Juliol.

Important!

La selecció de les participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concreta en descriure els teus motius de participació en el formulari.

Concacta’ns

Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s