Activitat de conscienciació alimentària

En motiu de la European Week for Waste Reduction (Setmana Europea per a la Reducció de Residus) que va tenir lloc del 17 al 25 de novembre del 2020, els membres del Víbrialab van decidir crear varies activitats de conscienciació mediambiental. Per a fer-ho, primer van realitzar una pluja d’idees col·lectiva posant l’atenció a les necessitats i problemes mediambientals amb els quals ens trobem avui en dia. Els i les joves també van poder expressar les seves inquietuds i interessos sobre el tema, fet que ens va permetre identificar quines temàtiques es volien treballar amb més profunditat.

Un cop recollides les idees, els i les joves van triar quina era l’activitat amb la que estaven més motivats o tenien més interès en desenvolupar. D’aquesta manera, es van formar grups per interessos, i cada un es va centrar en planificar una activitat. Per fer-ho, la dinamitzadora juvenil els va preparar una guia amb tot allò que havien de tenir en compte a l’hora de desenvolupar una activitat.

Una de les activitats que el Víbrilab va decidir desenvolupar va ser una autoformació sobre alimentació local i responsable, amb l’objectiu de conscienciar-se sobre les grans indústries alimentaries i l’impacte que produeixen. D’aquesta manera, els responsables de l’activitat van buscar informació sobre la temàtica i van preparar una sessió per treballar-la la resta del grup. A més a més, també van cuinar un pastís utilitzant únicament ingredients locals, de proximitat i saludables, el qual vam poder tastar un cop acabada l’activitat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s