In the Kingdom of Volunteering: The mentor’s Journey

Nom de la formació: In the Kingdom of volunteering: The Mentor’s Journey

On i Quan: 6-19 de Abril (online), tardor 2021 (per confirmar data exacta) a Xipre

Important: La participació a aquest projecte implica assistir a les 2 accions (formació i seminari) per tal de garantir la continuïtat del procés d’aprenentatge personal, la cooperació i la transferència de coneixement. 

Temàtica

Ets mentor/a o tutor/a de voluntaris o t’agradaria ser-ho? Has fet un voluntariat del CES i t’agradaria seguir vinculat/da a una entitat? Doncs segueix llegint!

En aquest projecte es treballarà la temàtica de la mentoria i tutoria de voluntaris. “Kingdom of Volunteering” inclou un Curs de Formació (A1), una fase de pràctiques i un Seminari (A2) enfocats a oferir una experiència intensiva d’aprenentatge i descobriment en el procés de mentoria. Als mentors i les persones de suport seleccionades per assistir al projecte no se’ls requereix que hagin tingut un nombre de voluntaris ja tutoritzats, però es pretén crear un grup amb experiències mixtes, combinant mentors principiants amb mentors i tutors que hagin tractat amb diferents voluntaris (en projectes de llarga durada, de curta durada, i mentoria reforçada per a joves amb menys oportunitats), de manera que es creï una rica reserva d’experiències per compartir i utilitzar com a material de referència d’aprenentatge. 

Els objectius del projecte són:

CURS DE FORMACIÓ (A1) – EN LÍNIA, 6 – 19 d’abril de 2021

El curs de formació tindrà com a objectiu la definició i la comprensió del paper de la mentoria en el context de projectes de voluntariat del CES (Cos Europeu de la Solidaritat), però també un intercanvi d’experiències i coneixements, investigació de bones pràctiques, desenvolupament d’eines que millorin la qualitat de les activitats de mentoria de l’ESC. Treballarem directament sobre elements relacionats amb:

•         el benestar dels voluntaris

•         comprendre l’ESC i la seva visió

•         el cicle emocional dels voluntaris

•         eines i habilitats de mentoria i tutoria

Sessions de la formació virtual i horaris:

06.04.2021  15:00 – 16:00  

07.04.2021  09:00 – 13: 00, 15:00 – 17:00

08.04.2021  09:00 – 13: 00, 15:00 – 17:00

12.04.2021  09:00 – 13: 00, 15:00 – 17:00

13.04.2021  09:00 – 13: 00, 15:00 – 17:00

19.04.2021  15:00 – 17:00

 FASE DE PRÀCTIQUES

Les eines desenvolupades s’implementaran en un període de 3-4 mesos en els projectes ESC existents de les organitzacions participants. El Curs de formació també tindrà com a objectiu crear una xarxa de suport entre les organitzacions associades. Durant el període posterior a la formació virtual, les organitzacions associades juntament amb els participants:

•         provaran i implementaran eines i documentació de tutoria que s’acordaran en la formació

•         mantindran la comunicació entre els socis en el seguiment del procés

•         prepararan la participació en el seminari a Xipre

•         crearan projectes i futures cooperacions amb Erasmus + i CES

SEMINARI (A2): Tardor del 2021 a Xipre

•        Al seminari hi participaran les mateixes organitzacions i participants, que s’ocuparan del retorn, reflexió i difusió de les eines implementades (resultats de la formació) en situacions de la vida real de projectes reals del CES. El seminari se centrarà en perfeccionar les eines i preparar-les per a la seva difusió a altres organitzacions implicades en projectes internacionals de voluntariat del CES, així com en la implementació d’aquestes activitats de difusió.

Metodologia

Totes les fases s’examinaran utilitzant eines de metodologia no formal, per tal d’arribar a una comprensió del que comporta cada pas. A continuació, els participants crearan o desenvoluparan eines o materials que milloraran cada etapa del procés, basant-se en l’experiència adquirida en la implementació de projectes de voluntariat SVE o CES. L’objectiu del procés serà l’aprofundiment i la qualitat en la implementació dels projectes, en benefici de totes les parts implicades.

Llengua vehicular

Anglès.

Qui pot participar?

Persones majors de 18 anys i residents a Espanya, amb experiència en mentoria o tutoria de voluntaris, o que tinguin l’objectiu de ser-ho pròximament. 

Important: La participació a aquest projecte implica assistir a les 2 accions (formació i seminari) per tal de garantir la continuïtat del procés d’aprenentatge personal, la cooperació i la transferència de coneixement. 

Països participants

Croàcia, Xipre, França, Alemanya, Grècia, Itàlia, Noruega, Polònia, Romania, Espanya, Suècia

Cost: 

La participació al seminari ONLINE és gratuita. El cost de participació a la formació de Xipre té un cost de 50€, en conceptes de gestió.

El 100% d’allotjament, menjar i materials del programa estan coberts per la subvenció d’Erasmus +. També es reemborsaran les despeses de desplaçament dins del límit de 275 EUR/persona (perquè us reemborsin haureu de conservar tots els tickets de viatge!).

Reunió de preparació 

Unes setmanes abans de marxar, la persona seleccionada serà convocada a una reunió de preparació a l’Oficina de La Víbria (Terrassa). La participació en aquesta reunió és obligatòria. 

Què cal fer per participar? 

Omplir el formulari de participació.

La data límit per inscriure’s és el 16 de Març!

Important!

La selecció de les participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concret/a en descriure els teus motius de participació en el formulari.

Concacta’ns

Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s