Get rid of Cancer!

Nom de l’intercanvi:

Get rid of Cancer!

On:

Edirne, Turquia

Quan:

20-28 de juny de 2021

Temàtica:

Segons l’Organització Mundial de la Salut, el càncer és una de les causes principals de mortalitat al món. 8,8 milions de persones van morir de càncer al 2015. Aquesta malaltia és responsable del 20% de la mortalitat a Europa, el que la converteix en la segona causa de mortalitat en el nostre continent amb 1,9 milions de morts cada any i 3,7 milions de nous casos. Segons l’OMS, entre el 30 i el 50 per cent dels càncers vénen provocats per la consumició de tabac i d’alcohol, una nutrició no saludable… Una de les maneres més efectives de lluitar contra el càncer és el diagnòstic primerenc i un tractament adequat. Basat en aquests fets, l’objectiu principal d’aquest projecte és el de conscienciar el jovent del diagnòstic primerenc del càncer i de la importància de la prevenció i dels tractaments que ens poden protegir d’aquesta malaltia.

Els objectius del projecte són:

-Crear un estil de vida saludable informant els joves sobre el diagnòstic primerenc i el tractament del càncer per experts. D’obtenir informació sobre el diagnòstic del càncer de cada país participant, com detectar-l’ho, com fer escàners, etc.

-Diagnòstic primerenc, prevenció i consciència sobre la importància de l’estil de vida en el risc del càncer a través de campanyes de difusió.

-Animar als treballadors de joventut i al jovent que volen plantejar-se un estil de vida saludable a conscienciar als seus companys del problema i crear una xarxa entre els treballadors de joventut a Europa al voltant d’aquests problemes de salut.

-Ajuntar joves de 5 països diferents i assegurar-nos de la seva participació activa en la societat i que assumeixen la responsabilitat i actuïn per reforçar la salut de la comunitat

-Informar els joves sobre els programes Erasmus

Metodologia

L’intercanvi es basarà en l’aprenentatge vivencial a través d’eines educació no formal i des d’un enfocament participatiu: a partir de l’experimentació de diferents activitats, afrontant situacions concretes, aprenent a extreure conclusions personals dels debats, fomentant les habilitats dels participants.

Llengua vehicular

L’anglès.

Qui pot participar?

Es seleccionaran tres grups:

El primer grup de 3 joves sense coneixement particular del càncer, entre 18 i 24 anys, que mai han participat en un programa Erasmus abans i que tenen desavantatges socials o econòmics.

El segon serà format per 4 persones d’entre 18 i 30 anys que combaten el càncer ells mateixos o els seus familiars.

El tercer consistirà en 2 treballadors/es joves que treballin en el sector de la salut o sobre els estils de vida saludable. D’entre els 2 participants s’escollirà un youth leader

-L’equilibri de gènere és important

-Nivell d’anglès intermedi

Què implica participar com a youth leader?

En tots els intercanvis hi ha la figura de youth leader, que és una persona que fa de referent pel grup, s’encarrega de trencar el gel i facilitar la cohesió. A més, pot fer aportacions al programa d’activitats i cal tenir disposició per dinamitzar alguna activitat o taller. És important que el/la youth leader tingui un nivell d’anglès fluid. Si vols participar com a youth leader d’aquest projecte, si us plau, indica’ns-ho a observacions al formulari que trobaràs més abaix.

Països participants – Itàlia, Letònia, Països Baixos, Espanya.

Cost

El cost de participació és de 50€, en conceptes de gestió. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa. Les despeses de viatge es reemborsaran aproximadament als 3 mesos després de la presentació de tots els documents de viatge originals. Els reemborsaments es realitzaran a través de transferència bancària. El preu del viatge es subvencionarà amb un màxim de 360€.

Mesures de covid:

·  Es prepararà un document sobre la presa de precaucions

·  Control de temperatura dels participants cada dia

·  Capacitat limitada de seients per permetre la distància social i acollida d’esdeveniments més petits en sales més grans.

·  Bloquejar files o seccions de seients per espaiar les persones a almenys 2m de separació.

·  Usant múltiples entrades i sortides i evitar les àrees d’espera abarrotades.

·  Es proporcionaran guies físiques (ex. cinta adhesiva al terra o voreres i rètols a les parets, etc.) per assegurar que els tothom respecta almenys els 2m de separació.

·  Quantitat suficient de subministraments i materials (Mocadors, mascaretes, gel desinfectant) estarà a disposició dels participants.

·  L’ús de mascaretes serà obligatori.

·  Neteja i desinfecció de superfícies amb freqüència dins el lloc diàriament o entre usos tan sovint com sigui possible (ex. manetes de portes, aixetes, etc). Neteja i desinfecció d’objectes compartits entre usos. Per exemple, terminals de pagament, taules, fogons, barres, etc.

·  Els participants seran allotjats en habitacions dobles d’hotel. Sempre que sigui possible, els participants del mateix equip s’allotjaran junts.

·  L’habitació de l’hotel serà desinfectada completament abans del seu ús.

·  Si un dels els participants té mostra símptomes de COVID-19, serà traslladat a l’altra habitació.

Què cal fer per participar?

Omplir el formulari de participació deixant molt clara la vostra motivació per participar.

Data límit: 15/04/2021

Encara queden places lliures: Es valoraran les sol·licituds per ordre d’arribada.

Concacta’ns

Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s