Voluntariat de llarga durada a Romania

On: Craiova, Romania

Nom del projecte: ACT on IT project

Quan: 1 Setembre 2021 – 1 Març 2022

Organització d’acollida: Association Comunities for Youth – ACT

Sobre l’organització:

Associacions de comunitats for Youth és una ONG activa a la Ciutat de Bailesti Soth West Regió de Oltènia de Romania. La missió d’ACT és desenvolupar, implementar i donar suport a la joventut amb programes de desenvolupament construïts al voltant dels conceptes d’aprenentatge permanent, mobilitat i associacionisme. ACT treballa per donar poder als joves a participar activament a la societat per millorar les seves pròpies vides. L’objectiu d’això l’apoderament és establir una àmplia base de moviment comunitari que anima la participació positiva de joves en la solució problemes que els afecten, tractant-los com recursos, no com problemes.

Descripció de l’activitat: 

L’objectiu general del projecte és elevar el nivell d’alfabetització digital i inclusió digital, tant del grup objectiu com dels 10 voluntaris, mentre que també contribueixen al seu desenvolupament personal i professional.

El projecte consistirà en:

1. Crear, organitzar i implementar 144 treballs no formals al llarg del curs de 6 mesos. Aquest objectiu s’aconseguirà en involucrar els 10 voluntaris estrangers en el disseny i implementació d’activitats no formals, activitats programades en format digital ascendent. Competència mitjana.

2. Combatre més de 160 anys de desavantatge amb els tallers d’alfabetització digital. Volem dirigir el projecte als estudiants que provenen d’antecedents desfavorits (barreres sociо-ecоnòmiques i barreres educatives majoritàriament) i han deixat darrere els seus objectius educatius o no poden afrontar les despeses pel seu desenvolupament. Investigar i mostrar que els estudiants d’àrees rurals, les famílies que estan lluitant econòmicament són les més vulnerables als perills. Els socis amb els quals estem treballant normalment tenen una gran quantitat d’estudiants d’aquestes categories.

3. Elevar el nivell de coneixement i competències digitals (i totes les habilitats digitals) dels beneficiaris en almenys el 60% sobre la seva participació. L’objectiu és aconseguir dissenyar programes d’aprenentatge no formal que també utilitzin mètodes d’avaluació no formal (i autoavaluació) combinats amb el seguiment del seu progrés acadèmic.

4. Promoure el programa d’organitzacions de solidaritat i les seves capacitats a un mínim de 300 estudiants de Crаiоvа. Aconseguir aquest objectiu complementa a l’altre, ja que dóna als estudiants una pràctica per avançar més en el seu desenvolupament personal per accedir a un millor futur.

Perfil de voluntari:

  • Edat entre 18 i 30 anys.
  • Les persones voluntàries que s’apunten a aquest projecte els ha d’agradar i han d’estar disposades a treballar amb joves durant 6 mesos.
  • Persona activa, de ment oberta, creativa, innovadora, responsable i motivada
  • Les persones voluntàries d’aquest projecte han de, sobretot, mostrar voluntat d’aprendre i veure la seva experiència com un procés d’aprenentatge.
  • Nivell bàsic d’anglès (ser capaç de ser entès pels altres – capaç de comunicar-se)

Informació pràctica:

Viatges: ACT comprarà bitllets d’avió mentre que l’organització d’enviament s’ha d’assegurar que el voluntari estigui ben informat, tingui tots els documents i pugi segur a bord.

Transport local: serà cobert per ACT, a l’arribar rebran informació sobre com utilitzar el transport públic, un mapa de les línies de transport, etc.

Allotjament: ACT acollirà a les persones voluntàries en apartaments llogats a la ciutat de Craiova. Cada allotjament assegurarà bones condicions de vida (llit individual, cuina i bany equipats, sistema de calefacció, aigua corrent freda / calenta, wifi).

Programa de treball: els horaris de treball són flexibles i s’adapten a l’horari de les institucions de destinació i sol ser de 3 a 4 hores al dia amb els joves i d’1 a 2 hores al dia de preparació de les activitats. Cada voluntari té dret a rebre 2 dies de descans a la setmana (normalment els caps de setmana, però en cas que una activitat requereixi treballar el cap de setmana, el voluntari tindrà dies lliures en els següents dies) i un total de 12 dies de vacances en el projecte que pots utilitzar com vulguis.

Suport lingüístic: els voluntaris reben classes de romanès: 2 sessions a la setmana durant els primers 5 mesos i 1 sessió a la setmana durant la resta del projecte.

Comunicació: cada voluntari rebrà una targeta SIM romanesa per a telèfons mòbils que es recarregarà mensualment.

Aspectes financers: viatges internacionals, transport local, allotjament i serveis públics. Les tarifes, les despeses de comunicació mensuals, les despeses relacionades amb les activitats estan cobertes directament per ACT.

Assignació de menjar mensual: 150 euros/mes

Diners de butxaca: 90 euros/mes

Data límit per presentar-se: 1 d’agost

Què fer per participar?
Si t’interessa envia’ns el teu Curriculum Vitae en anglès i una carta de motivació en anglès a: info@vibria.org

Contacta’ns
Per a qualsevol dubte, envia’ns un email a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s