Voluntariat de llarga durada a Txequia!

On: Merboltice, Txèquia

Nom del projecte: “Advanced Crafts and Permaculture”

Quan: Abril 2021 – Novembre 2021

Organització d’acollida: Spolek Hvozd NGO culture-educational´s pace in countryside

Sobre l’organització:

El projecte es dedica a transformar una granja tradicional en una casa d’energia autosuficient, mantenint la terra, els prats i els horts. La idea és crear una granja basada en els principis de la permacultura, amb la possibilitat de crear productes artesanals. El projecte està situat en un bell paisatge de muntanya de l’àrea nacional protegida České středohoří.

El projecte es centra en aquests temes:

 1. Jardineria: creació i manteniment de jardins d’hortalisses i herbes, horts fruiters, recol·lecció de llavors i conservació d’aliments.

2. Artesanies: treballs en fusta, fusteria tradicional, ebenisteria avançada i elaboració d’instruments musicals, construcció d’estructures, manteniment d’habitatges, tecnologies d’estalvi d’energia.

3. Comunitat i cultura: organització de seminaris, tallers i esdeveniments culturals al centre d’ONG o al poble. Treball en equip amb altres voluntaris i visitants, organitzant activitats en equip durant el voluntariat.

El nostre grup objectiu són persones que es preocupen pel seu entorn i busquen formes de viure una vida autosuficient, són creatives i estan disposades a millorar les seves habilitats artesanals. Agraïm als sol·licitants que puguin liderar i allotjar a altres voluntaris a curt termini a la casa.

Pots trobar més informació, fotos, etc. a la pàgina: http://www.spolek-hvozd.cz

Descripció de l’activitat: 

Els participants obtindran una visió pràctica de la vida a una granja de permacultura a Txèquia i estaran involucrats en la comunitat local, perquè puguin millorar les seves habilitats de comunicació. Tindran l’oportunitat de reflexionar sobre la seva pròpia cultura, percebre els trets comuns i les diferències en comparació amb altres cultures i comprendre la importància de la diversitat cultural. Descobriran el seu potencial en l’elaboració d’objectes d’ús quotidià o d’art en un taller de fusta, ceràmica o metall. Els participants viuran envoltats de músics i podran formar part de la fabricació d’instruments musicals.

Els voluntaris s’involucraran en qualsevol dels treballs pràctics que realitzen els membres de l’ONG, sota constant supervisió de tasques, dividits proporcionalment a:

 • 50 per cent: treball en horts i jardins, preparació del terreny per a les necessitats de sembra, tractament de llavors, conservació d’aliments
 • 20 per cent – reparació d’eines i equips, manipulació de llenya, manteniment de màquines de fusteria, afilat d’eines de mà, neteja i posada a disposició, distribució del material, etc.
 • 220 per cent – planificació de projectes específics, educació no formal en temes com comunicació comunitària i consciència ambiental, autoreflexió, avaluació de projectes i tasques acabades, socialització amb convidats i instrucció de voluntaris a curt termini
 • 10 per cent: fabricació d’articles d’art o d’ús diari en tallers

Diàriament, es realitzaran tasques en els jardins, els horts i el bosc: preparació de plantes, trasplantament, manteniment d’arbres fruiters vells, plantació d’arbres nous, tall de gespa, elaboració d’abonament de tots tipus, recol·lecció de la collita, processament dels fruits collits i hortalisses, recol·lecció de llavors i propagació de llavors, i alguns treballs forestals com el manteniment dels camins i la recol·lecció de llenya. Aquestes activitats depenen de la temporada d’abril a octubre, que permet adquirir als voluntaris una experiència important per aprendre els principis de la jardineria en forma de permacultura, gràcies a un període més llarg en el que realment poden observar els resultats del treball

Informació pràctica:

 • L’alimentació i l’allotjament, el curs d’idiomes, l’assegurança mèdica, les despeses de viatge i les tutories estan coberts pel cos solidari europeu
 • El voluntari rebrà un dia de butxaca 5 €
 • Els candidats han de complir amb els següents criteris: Estar disponible durant tota la durada de el projecte, tenir entre 18 i 30 anys, tenir nacionalitat europea, parlar anglès i estar interessat en aprendre txec bàsic
 • Prepara’t per viure en un context intercultural en una zona rural, on el poble més proper amb instal·lacions és a 15 minuts amb bicicleta o en el nostre patinet elèctric
 • El Comitato d’Intesa reemborsarà el màxim (275 euros/persona voluntària) per a les despeses d’anada i tornada.
 • Cada persona voluntària tindrà una cobertura d’assegurança personal, pagada per l’organització d’allotjament.

Què fer per participar?
Si t’interessa envia’ns el teu Curriculum Vitae en anglès i una carta de motivació en anglès a: info@vibria.org

Contacta’ns
Per a qualsevol dubte, envia’ns un email a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s