Voluntariat de grup a Itàlia!

On: Altamura, Itàlia

Nom del projecte: “Re-Act”

Quan: 12- 31 Juliol 2021

Data límit inscripció 15 de juny!

Organització d’acollida: Associazione Link

Què és el projecte Equips de Voluntariat?

El Cos Europeu de Solidaritat té com a objectiu promoure la solidaritat com un valor, principalment a través del voluntariat, per ajudar a enfortir la cohesió, la solidaritat, la democràcia i la ciutadania a Europa. En particular, els equips de voluntariat són activitats solidàries que permeten a grups de participants fer voluntariats conjunts. Les persones que fan voluntariat dins del Cos Europeu de Solidaritat realitzen tasques durant un curt període de temps i són activitats que seran útils tant per a les persones com per a les comunitats que es beneficien d’aquest servei.

Lloc: Altamura

Altamura es divideix en dues parts: la ciutat i el centre històric. Al centre històric, és possible visitar la catedral, l’única església a Puglia encarregada per Frederic II en la vigília de l’any 1232. És el monument més important de la ciutat juntament amb la plaça circumdant. A l’estiu, el centre de la ciutat està poblat per joves i molts turistes. La ciutat té 70.000 habitants, però és força petita, pel que és possible arribar a qualsevol lloc a peu o amb bicicleta.

Descripció de l’activitat: 

Es realitzaran activitats en l’àmbit de desenvolupament sostenible amb un enfocament específic en la temàtica del consum conscient, en un marc d’intervencions concretes en la lluita contra el canvi climàtic. El grup participarà en accions a la zona d’Altamura com la recollida de tomàquets d’un camp local i la seva posterior transformació en salsa de tomàquet amb tècniques tradicionals de Puglia. Les activitats finalitzaran amb un mercat local solidari on s’oferirà el producte a la comunitat local amb una recaptació de fons que es destinaran a associacions que treballen per donar suport a migrants involucrats en la collita de tomàquet.

Perfil de les persones participants:

Joves d’entre 18 i 30 anys que resideixen legalment en un país de la UE o en un país soci i s’han registrat al portal de l’ESC, de manera que aquest grup estarà compost per joves d’Italia, Grècia, Espanya i Polònia.

Informació pràctica:

  • L’alimentació i l’allotjament, el curs d’idiomes, l’assegurança mèdica, les despeses de viatge i les tutories estan cobertes pel Cos Europeu de Solidaritat
  • S’ha de complir amb els següents criteris: Estar disponible durant tota la durada de el projecte, tenir entre 18 i 30 anys, tenir nacionalitat europea, parlar anglès

Serveis d’allotjament:

L’allotjament és un pis situat al centre de la ciutat: compte amb sala d’estar, bany compartit, una gran cuina on les persones participants poden preparar el menjar per si mateixes. Els dormitoris son compartits. La casa està equipada amb calefacció i rentadora independents. S’ha de tenir cura de la casa i tots els mobles i objectes que conté i de la neteja de la casa i en cas de danys, s’hauran de de pagar els costos de reparació.

Diners de butxaca:

Les persones voluntàries rebran els diners de butxaca al començament del projecte. A Itàlia, la suma és de 5,00 € per dia.

Diners per menjar:

Es rebrà una suma setmanal en concepte d’alimentació de 40,00 € per persona per anar a comprar i preparar el menjar sol o juntament amb la resta de voluntaris allotjats en el mateix pis.

Viatge:

Es reemborsarà fins a 275€ de despeses de viatge.

Assegurança:

El voluntari estarà cobert per un pla d’assegurança mèdica grupal de Cigna cobert pel projecte ESC.

Què fer per participar?
Si t’interessa envia’ns el teu Curriculum Vitae en anglès i una carta de motivació en anglès a: info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s