Voluntariat de grup a Grècia!

On: Argos, Grècia

Nom del projecte: “ReAct”

Quan: 20 Juliol – 9 Agost 2021

Organització d’acollida: Hopeland

Viu durant 3 setmanes a Hopeland, un lloc únic, creat a partir de criteris ecològics. Un espai de 7 hectàrees al sud de Grècia que se centra en la sostenibilitat i co-creació comunitaria. Conviuràs amb 15 voluntaris més d’Itàlia, Polònia, Espanya i Grècia.

El projecte et convida a treballar amb les mans, la ment i la creativitat i qualsevol altra habilitat que puguis tenir per donar suport en l’organització, contribuir millorar el lloc i per acostar-te a la comunitat local de Hopeland.

Sobre l’organització:

El centre de formació ecològica Hopeland es troba en una zona rural remota a la part sud de Grècia. L’espai està construït amb molt d’amor i (principalment) amb materials naturals de mà de persones voluntaries, visitants i convidats que han visitat el lloc els últims 10 anys amb la visió de crear un lloc on la sostenibilitat es trobi amb la tradició, la cultura i el desenvolupament personal .

El somni és que Hopeland sigui un lloc que pertanyi als seus residents actuals. La comunitat local de Hopeland. Des 2017, l’entitat acull projectes Erasmus + i també es coamfitriona d’un festival del vi juntament amb una associació local.

Desgraciadament el Covid també va afectar Hopeland, l’última vegada que un grup internacional va tenir l’oportunitat de visitar Hopeland per a una activitat d’aprenentatge residencial va ser a l’octubre de 2019. 20 mesos després, Hopeland està reobrint per albergar el grup de voluntariat de React i està llest per reiniciar, per un món verd i lliure.

Hopeland és un projecte emprenedor que té com a objectiu crear i donar suport a activitats per a pares i mares, infants i persones adultes en matèria de Medi Ambient, Cultura Tradicional i Desenvolupament Personal, a lhora que promou la sostenibilitat en tots els nivells.

El seu objectiu és donar un exemple d’autosuficiència en la pràctica. Alguns dels seus principals objectius són l’edificació natural, l’agricultura natural, el reciclatge, el respecte per la natura i la reducció de la petjada ecològica.

Hopeland està situat en un turó prop de la vila de Malandreni i es troba a 130 km (aproximadament 2 hores) a sud d’Atenes. La ciutat més propera és Argos, que està a 12 km de distància, on es poden trobar des de petites botigues fins supermercats, bancs, oficines de correus i estacions d’autobusos. Més a prop de Hopeland ia 4 km de distància es poden trobar petites botigues per anar de compres i prendre cafè. Les botigues allà són limitades i, la distancia no és poca, de manera que es necessita una planificació intel·ligent i sostenible dels subministraments.

El centre / finca de Hopeland, està situat en un terreny de 7.7 hectàrees, amb velles oliveres, ametllers i altres arbres, herbes natives i està envoltat per un bosc i compta amb 5 teixos de grans dimensions (que estan protegits pel Servei de Protecció local), així com un roure de 400 anys.

Descripció de l’activitat: 

React és un programa del Cos Europeu de Solidaritat aprovat per l’Agència Executiva en l’Àmbit Educatiu, Audiovisual i Cultural. L’objectiu és promoure activitats de voluntariat per a un grup de joves i potenciar la solidaritat entre la ciutadania en els àmbits de protecció ambiental, consum crític, prevenció del malbaratament d’aliments, produccions locals, ecosistemes sostenibles, educació ambiental, prevenció d’incendis, banca del temps i intercanvi de competències, llunyania geogràfica i desenvolupament rural.

  1. Reiniciar i actualitzar:

Accions i activitats pràctiques centrades en la millora del lloc. Pot ser l’eco-construcció, l’agricultura, l’obertura de camins, la realització de construccions de fusta i en general la millora de la infraestructura, les instal·lacions i els factors de sostenibilitat del lloc.

2. Organitzar grups i activitats:

Si el Covid ho permet, durant l’estiu tindrem diversos grups visitant Hopeland per a activitats d’aprenentatge. La majoria d’aquestes activitats estan connectades d’una manera o una altra amb la idea de sostenibilitat. Com a part de l’equip de Hopeland, es demanarà que donin suport a l’organització d’aquests grups de diverses formes i d’acord amb les seves habilitats. Pot ser preparar el lloc, cuinar, impartir tallers o activitats, donar-los tutoria en activitats relacionades amb la tasca i, en general, donar suport a l’organització d’aquests grups.

3. Arribar a la societat local:

Festival del vi: al setembre, estem planejant juntament amb una associació local, organitzar el primer festival del vi al poble de Maladreni. Aquest festival requereix molta planificació, promoció i preparació, per tant, de ben segur que les persones voluntàries podran participar i donar suport.

Abast general: No podem confirmar que el festival es durà a terme, de totes maneres estem planejant apropar-nos i connectar-nos amb la comunitat local i les iniciatives locals de l’àrea circumdant. El nostre objectiu és construir associacions sòlides i planificar activitats comunes en general i durant Re-act.

4. Deixa la teva pròpia empremta i més enllà:

A l’unir-te a aquest projecte ja ets considerat un “Hopelander”, el lloc també et pertany. Per poder recolzar-te amb això, animem a tothom, sols o en grups, a deixar la seva empremta a Hopeland.

Realment pot ser qualsevol cosa en la mesura que estigui en línia amb la visió de Hopeland. Pot ser des d’un moble fet de palets usats, una obra d’art de materials reutilitzats, un dibuix, fins a un vídeo sobre Hopeland, un projecte futur, un arbre que plantis, una associació sòlida amb una altra iniciativa local o internacional, un receptari, una nova ONG, etc. Això inclou iniciatives no només durant la teva estada a Hopeland sinó també després, per exemple, per crear un projecte per a la teva comunitat. Aquí el cel és el límit.

Perfil de les persones participants:

Oferim aquesta oportunitat a 12 participants internacionals i 3 residents grecs per garantir la dimensió intercultural de el projecte.

Hi ha diversos requisits de el programa en si i un perfil en el qual ens agradaria centrar-nos.

– 18-30 anys

– Amb ganes d’aprendre o ja tenir el coneixement o experiència amb les temàtiques del Projecte

– Entusiasta amb les activitats pràctiques

– Amb ganes de prendre iniciatives i crear oportunitats per a ells mateixos i la societat.

– A punt per viure en un entorn rural amb condicions bàsiques durant 3 setmanes

– A punt per conviure amb persones de diferents cultures per fer conjuntament una comunitat sostenible

– Persones amb un pla i una visió clars sobre la seva participació en el projecte i més enllà

– Es donarà prioritat extrema a aquells que enfronten o s’enfronten qualsevol tipus de problema a la vida.

Habilitats especials:

També estem buscant un parell de voluntaris amb habilitats en els mitjans com la fotografia i la realització de pel·lícules per a documentar tota aquesta experiència per a tothom, però també per donar suport a les activitats de Hopeland i el Festival en branding, màrqueting digital i promocions.

Informació pràctica:

  • L’alimentació i l’allotjament, el curs d’idiomes, l’assegurança mèdica, les despeses de viatge i les tutories estan cobertes pel Cos Europeu de Solidaritat
  • El voluntari rebrà 5€ al dia de “diners de butxaca”.
  • Els candidats han de complir amb els següents criteris: Estar disponible durant tota la durada de el projecte, tenir entre 18 i 30 anys, tenir nacionalitat europea, parlar anglès

Serveis d’allotjament:

Les instal·lacions a Hopeland són bàsiques però estan fetes amb molt d’amor i treball dels Hopelanders anteriors.

Hi ha una àrea oberta de dos pisos amb cobertes compartides en una casa d’hostes en condicions bàsiques i ha estat construïda amb la tècnica de construcció ecològica de fardells de palla. A més, hi ha 2 àrees per acampar. Un per carpes privades i un altre amb carpes tipi. Sereu allotjats en conjunt a la casa d’hostes en un espai compartit amb lliteres o a la nova zona d’acampada que compta amb carpes tipi amb llits de palets. També pot portar la seva pròpia tenda de campanya.

La casa d’hostes també estarà disponible durant tot el projecte, excepte les vegades que un altre grup s’allotja a Hopeland. La casa d’hostes té 2 banys interiors, una dutxa interior i dues dutxes exteriors més. A més, hi ha dos banys i dutxes més a la zona d’acampada i dos banys de compost al voltant de la finca.

L’electricitat funciona amb panells solars, per tant és limitada i en dies de pluja o en dies amb fort consum d’electricitat, podem quedar-nos sense energia elèctrica (el primer és molt improbable, el segon molt possible!). Per això, no hi ha la possibilitat d’utilitzar assecadors de cabell i el rentat de roba només es pot realitzar de forma tradicional. Hi ha un edifici de cuina independent i un menjador teulada amb tot l’equip necessari per cuinar i menjar. Hi ha Wi-Fi a la zona però molt limitat perquè és una connexió 4G. Per això, recomanem utilitzar el teu propi 4G o utilitzar el wifi amb atenció. Hopeland és una comunitat vegetariana i sense drogues. Creiem que els éssers humans poden arribar al màxim del seu potencial sense el consum de substàncies.

Diners de butxaca:

5€/dia diners de butxaca

Diners per menjar:

Rebreu un pressupost setmanal per a tot el grup per poder cuinar en conjunt (per motius de sostenibilitat)

Reemborsament:

Els costos de viatge es reemborsaran d’acord amb la distància recorreguda fins a Hopeland

Assegurança:

A més de la targeta sanitària europea, també se’t oferirà una assegurança privada

Youthpass:

Youthpass: tens dret a rebre un certificat Youthpass en què s’espera que valoris el teu propi aprenentatge

COVID-19:

El programa es va dissenyar originalment sense la influència de COVID-19, però, de vegades cal canviar els plans per adaptar-se a la realitat per aquest motiu:

– Seguirem tota la legislació grega vigent i prendrem les mesures necessàries per prevenir la propagació de virus.

– S’et demana que segueixis totes les regulacions “del moment” per l’entrada a Grècia d’acord amb la Reobertura de la UE https://reopen.europa.eu/

Utilitzarem totes les precaucions necessàries per interactuar amb els grups (màscares, guants, desinfectant, etc.)

Què fer per participar?

Omple el formulari: http://bit.ly/React-Application
I envia’ns el teu Curriculum Vitae en anglès a: info@vibria.org

Contacta’ns
Per a qualsevol dubte, envia’ns un email a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s