Toward a Green Tomorrow – Intercanvi Juvenil a Eslovènia

Nom del projecte: Toward a Green Tomorrow

On: Murska Sobota, Eslovènia

Quan: Del 21 de març al 29 de març de 2022

6 dies laborables + 1 dia d’excursió + 2 dies de viatge

Entrada, alberg local: dilluns 21 – Sortida: dimarts 29.

Qui pot participar?

6 joves residents a l’Estat Espanyol d’entre 18 a 30 anys, motivades per la temàtica del projecte + 1 youth leader major de 21 anys. En total hi haurà 7 participants de 5 països.

Què implica participar com a youth leader?

En tots els intercanvis hi ha la figura de youth leader, que és una persona que fa de referent pel grup, s’encarrega de trencar el gel i facilitar la cohesió. La seva tasca serà tenir cura del seu grup i ajudar-lo amb activitats i ajudar a la difusió posterior del projecte. El/la youth leader ha de ser una persona amb experiència prèvia en treball juvenil i programa Erasmus + que estigui disposada a participar durant el projecte, facilitar les activitats del projecte i donar suport als participants durant tot el projecte, especialment durant la fase d’implementació però també abans de l’intercanvi durant el període de preparació i seguiment. També és responsable d’escriure un breu article de l’intercanvi juvenil cada dia i enviar-lo a la seva organització d’enviament per publicar-lo a les seves xarxes. És important que la youth leader tingui un nivell d’anglès fluid. Si vols participar com a youth leader d’aquest projecte, siusplau, indica’ns-ho a observacions al formulari que trobaràs més abaix.

Temàtica

Comprensió dels problemes actuals del canvi climàtic global europeu i mundial mitjançant la socialització i el foment de la participació activa dels joves.

Els objectius del projecte són:

 • Informar els joves sobre què és el canvi climàtic, què el provoca, quines són les conseqüències i a qui li afecta més, qui és el responsable de prevenir el canvi climàtic, què han de fer els països i què han de fer les corporacions.
 • Fomentar que els joves portin un estil de vida activa i respectuosa amb el medi ambient
 • Presentar l’impacte psicològic, sociològic i fisiològic positiu de la natura sobre la humanitat
 • Fomentar el desenvolupament d’habilitats de pensament crític.
 • Fomentar i educar els joves perquè tinguin un paper més actiu en les seves comunitats locals,
 • Potenciar el treball en equip, la cooperació intercultural i el foment del voluntariat
 • Millorar el coneixement d’idiomes estrangers, especialment l’anglès.
 • Intercanvi de coneixements i experiències, permetent als participants que comparteixin la seva opinió i accions;
 • Sensibilitzar els joves sobre els projectes Erasmus +, animant els joves a aprendre i treballar junts.
 • Motivar al grup a actuar com a multiplicadores i actores de canvi al seu àmbit local
 • Fomentar la informació i consciència en la temàtica: protecció de la natura i el medi ambient.
 • Transmetre i compartir el coneixement amb persones de diferents països i cultures
 • Fomentar la interculturalitat i el coneixement i connexió entre diferents parts d’Europa

Metodologia

L’intercanvi es basarà en aprenentatge vivencial a través d’eines educació no formal i des d’un enfocament participatiu: tallers educatius, tallers experimentals, tallers esportius i de relaxació, tallers creatius amb els quals es vol animar els joves a tenir un estil de vida actiu i respectuós amb el medi ambient.

Cap a un demà verd

Amb el projecte “Toward a Green Tomorrow” es crear un espai d’intercanvi d’exemples de bones pràctiques en l’àmbit de la conservació, protecció i disseny de l’espai natural, així com promoure un estil de vida respectuós amb el medi ambient. Un estil de vida amable i saludable també inclou activitats com ara ioga, alimentació saludable, connexió amb la natura i el senderisme. Donant importancia a superar l’estrès diari al qual estem cada cop més exposats els joves.
El projecte està pensat per animar els joves a jugar un més paper actiu en les seves comunitats locals mitjançant tallers pràctics i clarament comunicant que ningú és massa petit per fer el cambiament cap a un futur més verd.

Durant el projecte es participarà a la conferència internacional “Ecology for a better tomorrow”, on cada participant farà una breu presentació d’un tema escollit (connectat amb: reptes de sostenibilitat del món modern, agroecologia o ecoturisme). Tots els participants rebran un certificat de participació a la conferència.

Llengua vehicular

La llengua vehicular serà l’Anglès.

Països participants – Espanya, Polònia, Eslovènia, Grècia i Hongria

Allotjament i menjar

Cost

El cost de participació és de 50€, en conceptes de gestió. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El preu dels bitllets d’avió es subvencionaran amb un màxim de 275€.

Què cal fer per participar?

Omplir el formulari de participació  deixant molt clara la vostra motivació per participar. El nom del projecte és “Toward a Green Tomorrow”

La data límit per omplir-lo és el Diumenge 27.02.2022!!!

Important!

La selecció de les participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concreta en descriure els motius de participació al formulari.

Contacta’ns

Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org

Finançat per: Erasmus+.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s