Voluntariat de 9 mesos a Altamura, Itàlia

On: Altamura, Itàlia

Quan: març – desembre 2022

Organització d’acollida: Associació Auxilium

Auxilium és una empresa social creada l’any 1984 a Altamura. És una cooperativa que administra serveis de seguretat social. Més específicament al sector psiquiàtric, de les discapacitats, de la gent gran, de la formació i del voluntariat.

Descripció de les activitats:

El voluntari participarà en la realització i l’implementació d’activitats de la pròpia estructura, per assistir als educadors i ajudar els usuaris. A l’arribada, el voluntari rebrà una formació inicial sobre com enfocar les discapacitats, els mètodes de treball de l’equip, l’espai i les normes d’aquesta. A continuació, el voluntari, assistit per un educador, s’involucrarà en el dia a dia del centre, les relacions amb els usuaris i la realització de les activitats. El voluntari ha de participar en totes les activitats, i
aprendrà de cada sector del projecte que s’ofereix als usuaris. Després dels primers mesos, el voluntari escullirà les activitats on més interés té en participar, i podrà elaborar les seves pròpies activitats si se sent motivat.

Allotjament, alimentació i transport: Els voluntaris estaràn allotjats en pis compartir a Altamura que està situat al centre de la ciutat i té una sala d’estar, un bany compartit, una gran cuina on els voluntaris poden preparar els àpats pel seu compte. La casa està equipada amb calefacció i rentadora independents. Els voluntaris s’allotjaran en una habitació compartida i han de tenir cura de la casa i de tots els mobles i objectes que hi ha. El voluntari és l’encarregat de netejar la casa.

Cada mes el voluntari rebrà uns diners de butxaca i 140€ com a diners per menjar. No cal transport perquè el lloc de treball i vida es troba a 15 minuts

Formació durant l’activitat: Els voluntaris rebran l’accés a la plataforma Online Language Service per estudiar la llengua italiana de manera independent. A més, l’organització coordinadora Link oferirà a tothom un curs intensiu de formació lingüística per ajudar els voluntaris a integrar-se en l’entorn local i en el treball d’activitats.

Perfil de la persona participant:

● Joves de 18 a 30 anys
● Ment oberta, flexibles i dinàmics
● Interès en la llengua i la cultura italiana.
● Persones interessades en treballar amb discapacitats i
interessades a aprendre les tècniques de gestió de persones
amb discapacitats

La persona participant ha de posseir GREEN PASS.

Què fer per participar?

  1. Preparar el teu Curriculum Vitae i una Carta de Motivació en anglès.
  2. Enviar els documents a esc@vibria.org amb el títol “ESC Long Term Altamura”

Contacta’ns!

Per a qualsevol dubte o si necessites suport, envia’ns un correu a esc@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s