Voluntariat de curta durada a Altamura, Itàlia

On: Altamura, Italy.

Quan: 07/03/2022 a 29/03/2022.

Organització d’acollida: Associació Link, Agorateca.

Descripció de les activitats: Les activitats tindran lloc a Agorateca, una biblioteca comunitària d’Altamura, gestionada per l’associació Link des del juny del 2019. Agorateca és un espai públic on és possible estudiar, llegir i consultar llibres; el lloc acull tallers, seminaris i activitats creatives per a nens i adults i amfitrions. També hi ha un jardí urbà, l’objectiu del qual és ser un centre d’agregació, el jardí el poden cuidar els habitants del barri i totes les assistents a la biblioteca. Al jardí es desenvolupen activitats relacionades amb el reciclatge creatiu, la construcció d’hivernacle i mobiliari urbà per crear un petit parc per als nens de la ciutat. Les activitats també poden incloure la cooperació amb altres organitzacions locals actives en el camp de la protecció del medi ambient o que treballen amb els migrants, o en el registre d’artesania i emprenedoria per valorar les tradicions locals.

Allotjament, alimentació i transport: El pis d’Altamura està situat al centre de la ciutat i té una sala d’estar, un bany compartit, una gran cuina on els voluntaris poden preparar els àpats pel seu compte. La casa està equipada amb calefacció i rentadora independents. Els voluntaris s’allotjaran en una habitació compartida i s’obligaran a tenir cura de la casa i de tots els mobles i objectes que hi ha. El voluntari és l’encarregat de netejar la casa. En cas de mal estat o mal estat de forma de l’apartament, el voluntari haurà de reemborsar les despeses.

Formació durant l’activitat: Curs bàsic de llengua italiana, formació en els camps de les activitats previstes. Suport per omplir Youthpass.

Perfil de la persona participant: Joves d’entre 18 i 30 anys que resideixin legalment en un país participant o en un país soci i que s’hagin inscrit al Portal del Cos Europeu de Solidaritat.

El participant ha de posseir GREEN PASS.

A més, les persones que ja han fet un ESC individual poden sol·licitar-ho. Aquest grup estarà format per joves italians i participants de països de la UE.

Què fer per participar?

  1. Preparar el teu Curriculum Vitae i una Carta de Motivació en anglès.
  2. Enviar els documents a esc@vibria.org amb el títol “ESC Short Term Altamura”

Contacta’ns!

Per a qualsevol dubte o si necessites suport, envia’ns un correu a esc@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s