Art of Chance – Intercanvi Juvenil a Itàlia

ON: Ceppaloni (BN), Itàlia

QUAN: 03 a 14 de maig de 2022

APV (reunió preparatòria) del 7 al 10 d’abril (Només per al Youth leader)

TEMÀTICA:

Oferir als joves la possibilitat de descobrir i explorar les cultures, coneixements i identitats dels països i persones que participen en aquest intercanvi (Itàlia, Grècia, Espanya, Polònia, Romania). Crear un espai artístic obert on els participants puguin, a través de diverses trobades i activitats creatives, reflexionar sobre un futur professional més internacional.

OBJECTIUS:

  • Desenvolupar-se en l’expressió artística i creativa
  • Trencar estereotips i conèixer millor la realitat dels països participants
  • Millorar les habilitats lingüístiques en anglès com a manera de comunicació internacional
  • Transmetre valors com el respecte a la diversitat, la fraternitat, la inclusió social, el compartir i el bé comú.
  • Augmentar la consciència de les competències individuals i una xarxa internacional de realitats amb objectius comuns
  • Seguiment del projecte amb activitats locals, nacionals i internacionals

METODOLOGIA:

L’intercanvi està basat en l’aprenentatge de noves cultures i competències a través del joc i l’expressió artística. S’organitzaran tallers d’equilibri, dansa, teatre, consciència corporal, malabars amb l’objectiu de crear un grup de treball cooperatiu, descobrir els altres i descobrir-se un mateix. Les nits estaran dedicades a cadascun dels països presents i a les persones que compartiran jocs tradicionals, com el clown, la música, el teatre i la dansa. Els participants també podran visitar i parlar amb les associacions locals, que han aconseguit transformar la seva passió en una activitat professional.

LLENGUA VEHICULAR:

Anglès. No hi ha requisit de nivell, així que no t’amoinis si en parles poc! El grup t’ajudarà i serà una experiència increïble.

QUI POT PARTICIPAR:

5 joves d’entre 18 a 25 anys + 1 youth leader

Joves amb interessos i necessitats personals o professionals al voltant dels temes de l’art i la cultura, el desenvolupament rural, i l’aprenentatge sobre emprenedoria. Joves que volen qüestionar la importància de l’art en societat.

QUÈ IMPLICA PARTICIPAR COM A YOUTH LEADER: 

En tots els intercanvis hi ha la figura de youth leader, que és una persona que fa de referent pel grup, s’encarrega de trencar el gel i facilitar la cohesió. A més, pot fer aportacions al programa d’activitats i cal tenir disposició per dinamitzar alguna activitat o taller. És important que el/la youth leader hagi participat prèviament en Intercanvis Juvenils o activitats semblants, i que tingui un nivell d’anglès fluid. Si vols participar com a youth leader d’aquest projecte, si us plau, indica’ns-ho a observacions al formulari que trobaràs més abaix.

  • APV- Trobada prèvia de preparació pels Youth leaders 
    Els Youth leaders de cada país participaran a una trobada prèvia de preparació de l’intercanvi, que tindrà lloc a principis d’abril durant 2 dies. Durant aquests 2 dies, els youth leaders coneixeran l’entorn i els llocs on tindrà lloc el projecte, així com els detalls de les activitats que es realitzaran, i podran fer les seves aportacions i reflexions sobre el programa.

Les dates de l’APV (Advanced Plan Visit) seran del 7 al 10 d’abril

PAÏSOS PARTICIPANTS: Itàlia, Grècia, Espanya, Polònia, Romania

EL LLOC:

El projecte tindrà lloc a Ceppaloni, un petit poble a prop de Benevento i a uns 90km de Nàpols. Les persones participants s’allotjaran a apartaments al centre històric del poble. Les activitats tindran lloc al castell de Ceppaloni, que té un pati obert amb diferents activitats pels tallers. Part del projecte consisteix en realitzar activitats amb la comunitat local, ja que es pretén tenir un impacte al poble.

COST:

El cost de participació és de 50€*, en conceptes de gestió. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa. Les despeses de viatge es reemborsaran aproximadament als 3 mesos després de la presentació de tots els documents de viatge originals. Els reemborsaments es realitzaran a través de transferència bancària. El preu del viatge es subvencionarà amb un màxim de 275€.

*Si tens alguna dificultat per assumir el cost de la quota de participació, fes-nos-ho saber i trobarem una solució

QUÈ CAL FER PER PARTICIPAR?

Omplir el formulari de participació  deixant molt clara la vostra motivació per participar. Hauràs d’especificar el nom del projecte: Art of chance


DATA LÍMIT PER OMPLIR EL FORMULARI:

Per youth leaders: 24 de febrer 2022
Per participants: 6 de març 2022


IMPORTANT!
La selecció de les participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concreta en descriure els motius de participació al formulari.


CONTACTA’NS:
Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s