“Diversity Champions” Intercanvi Juvenil a Sèrbia

ON: Novi Pazar, Sèrbia

QUAN: 18-26 de maig de 2022

APV (reunió preparatòria) del 22 al 25 d’abril (Només per al Youth leader)

TEMÀTICA:

Explorar i conèixer la diversitat mitjançant i dins de l’esport. El projecte tindrà dos eixos principals: el primer és el tema de la diversitat en general, mentre que el segon és la diversitat a través de l’esport.

OBJECTIUS:

• Entendre millor el concepte de diversitat i oferir un espai per explorar la pròpia actitud envers
diversitat
• Aprendre directament sobre la diversitat mitjançant la trobada amb companys d’altres països, discussions i aprenentatge de cadascun dels altres participants.
• Reflexionar sobre la importància de la diversitat i els reptes als quals s’enfronta arreu del món.
• Sensibilitzar sobre els diferents tipus de discriminació en funció de la diversitat.
• Intercanviar experiències i opinions i crear noves estratègies sobre com millorar i donar suport a la diversitat
• Conèixer els diferents esports, com es reflecteixen en ells els valors relacionats amb la diversitat i com pot ser l’esport utilitzat com a eina per millorar la diversitat i la inclusió

LLENGUA VEHICULAR:

Anglès. No hi ha requisit de nivell, així que no t’amoinis si en parles poc! El grup t’ajudarà i serà una experiència increïble.

QUI POT PARTICIPAR: 6 joves d’entre 13 a 30 anys + 1 youth leader

QUÈ IMPLICA PARTICIPAR COM A YOUTH LEADER: 

En tots els intercanvis hi ha la figura de youth leader, que és una persona que fa de referent pel grup, s’encarrega de trencar el gel i facilitar la cohesió. A més, pot fer aportacions al programa d’activitats i cal tenir disposició per dinamitzar alguna activitat o taller. És important que el/la youth leader hagi participat prèviament en Intercanvis Juvenils o activitats semblants, i que tingui un nivell d’anglès fluid. Si vols participar com a youth leader d’aquest projecte, si us plau, indica’ns-ho a observacions al formulari que trobaràs més abaix.

APV- Trobada prèvia de preparació pels Youth leaders

Els Youth leaders de cada país participaran a una trobada prèvia de preparació de l’intercanvi, que tindrà lloc a d’abril durant 2 dies. Durant aquests 2 dies, els youth leaders coneixeran l’entorn i els llocs on tindrà lloc el projecte, així com els detalls de les activitats que es realitzaran, i podran fer les seves aportacions i reflexions sobre el programa.

Les dates de l’APV (Advanced Plan Visit) seran del 22 al 25 d’abril

PAÏSOS PARTICIPANTS: Sèrbia, Romania, Eslovàquia, Itàlia, Espanya, Turquia

EL LLOC:

La ciutat de Novi Pazar és el centre polític, econòmic i cultural de Sandžak, és a dir, la regió de Raska. Està situat a la vall estrella de la rius Jošanica, Raska, Deževska i Ljudska, més precisament a la desembocadura de Jošanica a Raska, al centre del camp de Novopazar. Està envoltat per les muntanyes Golija des del nord-oest i Rogozno des del sud-est i l’altiplà de Pesters al costat oest. Des de Belgrad es troba a 280 km de l’autopista d’Ibar, a través Kraljevo i Raska. Es troba al tram de l’antic camí que condueix per la carretera d’Ibar cap a Podgorica i l’Adriàtic mar. Novi Pazar és un entorn multiètnic i multicultural. La majoria La població és bosnià-musulmana, que representa al voltant del 85% de la població població de la ciutat. El 15 per cent restant dels residents de Novi Pazar ho són serbis i montenegrins.

COST:

El cost de participació és de 50€*, en conceptes de gestió. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa. Les despeses de viatge es reemborsaran aproximadament als 3 mesos després de la presentació de tots els documents de viatge originals. Els reemborsaments es realitzaran a través de transferència bancària. El preu del viatge es subvencionarà amb un màxim de 275€.

*Si tens alguna dificultat per assumir el cost de la quota de participació, fes-nos-ho saber i trobarem una solución

QUÈ CAL FER PER PARTICIPAR?

Omplir el formulari de participació  deixant molt clara la vostra motivació per participar. Hauràs d’especificar el nom del projecte: “Diversity Champions”


DATA LÍMIT PER OMPLIR EL FORMULARI: 18 abril 2022


IMPORTANT!
La selecció de les participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concreta en descriure els motius de participació al formulari.


CONTACTA’NS:
Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s