“MISHTO” VOLUNTARIAT A ROMANIA

On: Baia Mare, Romania

Duració: 04.07 – 12.08.2022, 6 setmanes

Associació on es realitza el voluntariat: Somaschi

Descripció del projecte: El projecte és voluntariat de grup, que inclou 12 participants en total (2 participants d’Espanya). Interacció amb diferents comunitats desfavorides d’un petit poble del nord de Romania, en l’àmbit de l’aprenentatge i la solidaritat.

  1. Els voluntaris participaran en l’organització d’activitats del casal d’estiu, durant un període de 2 setmanes, dedicades a joves de 3 barris pobres. Seran educadors comunitaris, per la qual cosa passaran temps amb els veïns de barris marginats intentant entendre els problemes que pateixen, i després dissenyaran i posaran en marxa activitats adreçades als joves de la comunitat (entre 8 i 14 anys).
  2. Campanya de sensibilització a Baia Mare per tal de conscienciar sobre el tema de la discriminació, la inclusió social, la segregació.
  3. Promoure l’educació no formal i valors com: pau, interculturalitat, acceptació, no discriminació, voluntariat i solidaritat, mitjançant l’organització d’un esdeveniment adreçat al conjunt de la comunitat local amb l’objectiu de fomentar la inclusió de les persones en situació de pobresa i procedents de comunitats desfavorides.

FORMACIÓ DURANT L’ACTIVITAT:
Facilitarem l’organització d’una sessió de formació de dues setmanes de durada per a tot l’equip, amb el suport dels nostres socis internacionals i facilitada per formadors locals i estrangers i persones recursos de la comunitat local. Suport de l’equip de l’organització d’acollida i dels socis locals en la preparació i promoció d’activitats. Un coordinador per supervisar i ajudar amb les activitats. Voluntaris locals útils per ajudar-vos i donar-vos suport en les activitats. Treballadors socials i voluntaris d’altres ONG (treballant amb les 3 comunitats del projecte).

PAÏSOS PARTICIPANTS: Alemanya, Espanya, França, Itàlia o Romania

ALLOTJAMENT, ALIMENTACIÓ I TRANSPORT:

Un voluntariat és una activitat sense ànim de lucre, que vol beneficiar la comunitat. Per això, no està remunerada com una feina. De totes maneres, està subvencionat per la UE, que decideix apostar pels joves, amb el seu programa Erasmus+. De manera que tens tots els costos coberts: Bitllet d’anada i tornada, allotjament, assegurança mèdica i diners per menjar i de butxaca

L’allotjament son habitacions compartides (2 o més) en espais (residències de secundària/universitat, pensions). La divisió d’habitacions es decidirà amb l’equip i segons les condicions locals.

Es donaràn diners de butxaca (equivalents a 90 EUR/mes) i diners de menjar (equivalents a 150 EUR/mes) pagats en moneda local, un cop per projecte i en efectiu o transferència bancària, segons sigui el més adequat per als voluntaris).

El viatge d’anada i tornada a Baia Mare es cobreix fins un màxim de 275€ que es reemborsarà íntegrement després del projecte, presentant bitllets i factures originals

També es proporciona material per a activitats i transport local, Activitats de formació i ajuda a la integració en la comunitat local i classes d’introducció a la llengua romanesa.

Requisits per participar:

– 18 – 30 anys
– Tenir residència espanyola
– Interessats per temes com la inclusió social, la no discriminació, l’educació no formal, la salut
– Tenir molta motivació per treballar amb joves de comunitats pobres en situació d’inclusió social
– Sentir-se còmode d’aprendre i interactuar en un entorn diferent

Què fer per participar?

  1. Preparar el teu Curriculum Vitae i una Carta de Motivació en anglès.
  2. Enviar els documents a esc@vibria.org amb el títol “ESC Romania-MISHTO”

Contacta’ns!

Per a qualsevol dubte o si necessites suport, envia’ns un correu a esc@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s