“Youth wor(k)Id!” Formació a Portugal

ON: Arrouquelas, Rio Maior, Portugal

QUAN: 17 – 25 de juny de 2022

ASSOCIACIÓ ON ES REALITZA EL VOLUNTARIAT: “H2O”

Què és una formació europea o trainning course?

Les formacions europees permeten adquirir coneixements sobre algun tema d’interès social, mitjançant dinàmiques d’educació no formal (debats, tallers, role plays…). Les formacions es duen a terme per a formadors/es professionals i estan destinades a persones que treballin o estudiïn en l’àmbit social, o bé que tinguin un interès justificat per a la temàtica concreta.

TEMÀTICA: El curs de formació se centra en l’Estratègia de la UE per a la joventut: “Implicar, Connectar i Empoderar els joves” i els seus 11 objectius juvenils com:

 1. Connectar la UE amb els joves;
 2. Igualtat de tots els gèneres;
 3. Societats inclusives;
 4. Informació i diàleg constructiu;
 5. Salut mental i benestar;
 6. Impolsar la joventut rural;
 7. Ocupació de qualitat per a tothom;
 8. Aprenentatge de qualitat;
 9. Espai i participació per a tothom;
 10. Europa verda sostenible;
 11. Organitzacions juvenils i programes europeus.

L’objectiu general del curs de formació és aprofundir en el coneixement de l’Estratègia Europea de Joventut com a direcció principal del treball juvenil entre el 2019 i el 2027 a nivell local i europeu.

OBJECTIUS:

 • Augmentar la comprensió dels objectius de la nova Estratègia Europea de Joventut “Implicació, connexió i empoderament dels joves”;
 • Fomentar la comprensió dels seus objectius principals com la implicació, la connexió i l’empoderament dels joves i els seus objectius juvenils
 • Intercanviar experiències i bones pràctiques sobre activitats juvenils locals i internacionals basades en els objectius i metes juvenils de l’Estratègia i després descobrir i explorar els seus reptes.
 • Elaborar una recomanació sobre possibles eines i projectes per tal de posar en pràctica l’Estratègia.

El curs de formació es basarà en la metodologia de l’educació no formal. Com que els nostres participants són experts en l’àmbit del treball juvenil i treballant amb diferents projectes europeus de joventut, p. Programa Erasmus+ i Cos Europeu de Solidaritat, utilitzarem mètodes absolutament participatius com OSM (Open Space Methodology), tallers a càrrec dels participants, presentacions de bones pràctiques, desenvolupament de projectes, etc.

Programa

COST: El cost de participació és de 50€, en conceptes de gestió. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+. Les despeses de viatge es reemborsaran aproximadament als 3 mesos després de la presentació de tots els documents de viatge originals. Els reemborsaments es realitzaran a través de transferència bancària.

PERFIL DE LES PERSONES PARTICIPANTS: El projecte s’adreça a 2 treballadors de joventut per cada grup nacional. 

Els participants seran seleccionats seguint aquests punts:

 • Majors de 18 anys i no hi ha límit d’edat;
 • Treballadors de joventut, formadors, gestors de projectes que treballen directament amb joves, amb experiència de treball amb diferents projectes europeus de joventut com el programa Erasmus+;
 • Preparat per participar en tot el seminari i tenir el paper de facilitador d’algun taller;
 • Ser capaç de comunicar-se en anglès.

Per sol·licitar-ho, ompliu el formulari de sol·licitud aquí:  formulari de participació

DATA LÍMIT PER OMPLIR EL FORMULARI: 27.05.2022

IMPORTANT!
La selecció de les participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concreta en descriure els motius de participació al formulari.

CONTACTA’NS:
Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s