Earth, Wind and Fire – Intercanvi Juvenil a Itàlia

On:

Altamura , Itàlia

Quan:

20 a 28 de juny de 2022

Temàtica:

Oferir als joves la possibilitat de crear junts i fer comunitat amb la creació colectiva d’un forn de fang, bé comú, ambientalment sostenible i utilitzant materials ecològics. Després dels mesos de tancament causats pel COVID els vincles socials entre els individus, sobre tot els joves, s’han debilitat i el sentiment de solitud ha augmentat. L’intercanvi EW&F vol ser una experiència per crear comunitat seguint un objectiu comú compartint valors de cooperació, tolerància i escolta

Objectius:

  • Crear sentiment de comunitat a partir d’un objectiu en comú
  • Fomentar la cooperació, tolerància i escolta en un context intercultural
  • Redescobrir el valor de la natura, el treball manual i el treball en èquip
  • Conèixer i connectar amb les tradicions i culturals locals
  • Fomentar l’intercanvi cultural a través del treball i la convivència en un entorn intercultural;

Metodologia

L’intercanvi es basarà en l’aprenentatge vivencial a través d’eines educació no formal i des d’un enfocament participatiu: a partir de l’experimentació de diferents activitats, afrontant situacions concretes, aprenent a extreure conclusions personals dels debats, fomentant les habilitats dels participants.

Llengua vehicular

L’anglès.

Qui pot participar?

5 joves d’entre 16 a 20 anys + 1 youth leaders

Interessats en tècniques de construcció manual amb components naturals i disposats a experimentar el treball en equip i compartir moments de comunitat amb un grup internacional.

Què implica participar com a youth leader?

En tots els intercanvis hi ha la figura de youth leader, que és una persona que fa de referent pel grup, s’encarrega de trencar el gel i facilitar la cohesió. A més, pot fer aportacions al programa d’activitats i cal tenir disposició per dinamitzar alguna activitat o taller. És important que el/la youth leader tingui un nivell d’anglès fluid. Si vols participar com a youth leader d’aquest projecte, si us plau, indica’ns-ho a observacions al formulari que trobaràs més abaix.

Països participants

Itàlia, Finlàndia, Bulgaria, Espanya.

Cost

El cost de participació és de 50€, en conceptes de gestió. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa. Les despeses de viatge es paguen primer per els participants i després es reemborsen aproximadament als 3 mesos després de la presentació de tots els documents de viatge originals. Els reemborsaments es realitzaran a través de transferència bancària. El preu del viatge es subvencionarà amb un màxim de 275€.

Què cal fer per participar?

Omplir el formulari de participació deixant molt clara la vostra motivació per participar.

Data límit: 05/06/2022

Concacta’ns

Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org 

2 thoughts on “Earth, Wind and Fire – Intercanvi Juvenil a Itàlia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s