Voluntariat a Polònia

On: Polònia, Gdynia

Duració:  preferiblement 12 mesos-comença el agost/setembre de 2022. En el cas dels candidats ucraïnesos, és possible començar ja a partir del juliol si cal.

Associació on es realitza el voluntariat: Centrum Współpracy Młodzieży

Les organitzacions d’acollida són:

  • Gdynian Escola Social -treballar amb nens, 4 voluntaris
  • Fundació ADAPA – treballar amb adults amb discapacitat mental, 1 voluntari
  • Gdynia Biblioteca Municipal – “Biblioteca del Coneixement” – 1 voluntari
  • EXPERIMENT Centre de Ciències – 1 voluntari

Gdynian Escola Social

És una escola de primària creada i dirigida per pares i professors que volien introduir mètodes alternatius a l’educació. Se centra en treballar amb nens també amb necessitats inusuals, p. amb malalties com la discapacitat visual dels nens i altres problemes de salut. L’escola s’esforça per crear condicions úniques per a l’aprenentatge i el desenvolupament: relacions properes, mètodes d’ensenyament alternatius innovadors són el seu lema. És una petita institució (160 alumnes) per a nens de 1r de primària a 2n d’ESO (6-15 anys).

Busquem 4 voluntaris:
2 voluntaris treballaran principalment com a ajuda del pedagog de l’escola i dels treballadors de la sala comuna de l’escola. Les seves tasques són ajudar en tallers, organitzar activitats per als nens d’idees pròpies, ajudar a fer els deures, jugar amb els nens.

2 voluntaris treballaran donant assistència als nens amb discapacitat visual. Inclou ajuda a classe, preparació per sortir, desplaçament, ajuda en l’ús de béns culturals (museu, teatre, cinema, concert, etc.), recreació, esports, i ajuda en la comunicació dins i fora de l’aula.

Si esteu interessats ompliu aquesta sol·licitud en línia

Fundació ADAPA

Treballem en l’àmbit de l’educació, la rehabilitació, l’atenció social i la teràpia. També intentem ampliar el coneixement de la societat sobre l’espectre de l’autisme i altres trastorns del desenvolupament. La Fundació és la base dels Tallers de Teràpia Ocupacional (OTW) que estan dissenyats per formar les habilitats laborals i socials dels nostres participants de la manera més pràctica. El voluntari podrà treballar directament amb els terapeutes en els Tallers de Teràpia Ocupacional, ajudant-los per tal de realitzar una teràpia més segura.

Qui pot sol·licitar?
Donem la benvinguda a qualsevol persona que tingui una ment oberta, comprensiva i tolerant amb persones diverses. El voluntari ha de ser flexible i comprensiu. La persona ha de presentar un cert nivell d’empatia per poder portar aquest tipus d’estil de vida.

Si esteu interessats ompliu aquesta sol·licitud en línia

Gdynia Biblioteca Municipal

L’objectiu de la biblioteca és satisfer les necessitats culturals de la societat i fomentar la lectura de diferents maneres. Com que darrerament les biblioteques poden ser l’únic centre cultural d’alguns dels districtes de la ciutat, la biblioteca també té una segona funció: promoure les activitats culturals i permetre que tots els membres de la societat local hi participin. Els voluntaris treballaran amb la comunitat local en una sucursal de la Biblioteca Pública Municipal de Gdynia, ajudant els bibliotecaris amb les tasques típiques de biblioteca i donant suport a l’organització d’activitats culturals.

Qui pot sol·licitar?

Busquem un voluntari/a que sigui comunicatiu i obert a noves experiències, creatiu i inventiu. És benvingut si el voluntari té coneixements bàsics d’anglès i està disposat a estudiar polonès. El voluntari ha d’estar interessat en mètodes d’educació activa, obert a persones d’altres països i cultures i disposat a cooperar i treballar en grup. Ha de tenir una ment oberta. Busquem joves que contribueixin a les accions de la biblioteca i vulguin desenvolupar la seva personalitat. Estar interessat per la literatura i les tasques de bibliotecari o algunes habilitats artístiques seria un valor positiu a tenir en compte durant el procés de contractació.

Si esteu interessats ompliu aquesta sol·licitud en línia

EXPERIMENT Centre de Ciències

EXPERYMENT Science Center és un modern espai de joc científic i educatiu per a exploradors aficionats i seguidors de la filosofia “aprendre a través de la diversió” de totes les edats.

També organitza festes d’aniversari per a nens, conferències especials per als més petits i els seus pares, diversos tallers per a petits i grans. EXPERYMENT participa en nombrosos festivals ocasionals de ciència a tot el país.

La tasca dels voluntaris és donar suport a les activitats educatives del Centre.

Qui pot sol·licitar?
Busquem persones comunicatives i obertes a noves experiències, creatives i inventives. Es busquen voluntaris tant homes com dones. El voluntari ha d’estar interessat en mètodes d’educació activa, obert a persones d’altres països i cultures i li agrada cooperar i treballar en grup. Ha de tenir una ment oberta per contribuir amb la pròpia creativitat i disposat a desenvolupar la seva personalitat.

Si esteu interessats ompliu aquesta sol·licitud en línia

Contacta’ns!

Per a qualsevol dubte o si necessites suport, envia’ns un correu a esc@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s