“For Your Involvement: Citizenship” Formació a Croàcia

ON: Karlovac, Croàcia

QUAN: Del 12 al 19 de setembre de 2022

ASSOCIACIÓ ON ES REALITZA EL VOLUNTARIAT: Vallis Colapis

PAÏSOS PARTICIPANTS: Espanya, Croàcia, Letònia, Geòrgia, Ucraïna, Grècia, Xipre, Itàlia i Portugal

Què és una formació europea o trainning course?

Les formacions europees permeten adquirir coneixements sobre algun tema d’interès social, mitjançant dinàmiques d’educació no formal (debats, tallers, role plays…). Les formacions es duen a terme per a formadors/es professionals i estan destinades a persones que treballin o estudiïn en l’àmbit social, o bé que tinguin un interès justificat per a la temàtica concreta.

TEMÀTICA

Els joves d’avui són considerats actors actius en les organitzacions o en la vida comunitària. Ells han de tenir l’oportunitat d’expressar les seves necessitats i trobar maneres de satisfer-les. Tot i que sens dubte és un problema que els joves voten cada cop menys a les eleccions, hi ha alguns estudis que indiquen que la participació en diferents formes pot ser que de fet estigui en augment, per exemple, grups de pressió, iniciatives cíviques, òrgans de consulta, etc. Aquestes formes de participació són igual d’importants per al funcionament efectiu de la democràcia com a participació electoral a les eleccions, si no més. Per això considerem el SEGUIMENT CÍVIC com una eina de participació activa. El seguiment cívic és seguiment liderat per ciutadans i actors de la societat civil; un procés d’escrutini d’interès públic sobre diferents qüestions i com a centre de poder polític i econòmic.

L’objectiu principal d’aquest projecte és capacitar els treballadors juvenils perquè utilitzin el seguiment cívic com a eina per tal de donar suport i motivar els joves per a la participació activa a través de la objectius específics següents:

*conscienciar sobre la importància de la participació activa
*entendre la relació entre la manca d’informació i el baix nivell de participació entre els joves *explorar una comprensió més àmplia de la ciutadania

Per poder oferir als joves aquestes formes de participació, el treball juvenil és una part fonamental. Els treballadors de joventut han de ser educats i capacitats per poder fer el seguiment i educar joves sobre diferents formes de participació.

Com a resultat principal, presentarem l’eina de seguiment CIVIC per a treballadors de joventut i joves que podran utilitzar en la seva tasca diària. Mètodes no formals en l’àmbit de la participació activa per a treballadors i joves, que presentarem amb l’objectiu d’enfortir els coneixements, habilitats i oportunitats de participació dels joves. El resultat també serà el fet que mitjançant aquest projecte es formaran 27 treballadors de joventut i a un total de 9 organitzacions que milloraran i reforçaran les seves capacitats en el camp de seguiment CIVIC.

COST: El cost de participació és de 50€, en conceptes de gestió. Aquest projecte està finançat pel programa de la Unió Europea Erasmus+, així que el menjar, l’allotjament, les activitats i el transport (internacional i local) estan subvencionats al 100%. El preu del viatge es subvencionarà amb un màxim de 275€.

Si vols gaudir del 50% de descompte en la quota de participació de la formació i també de totes les oportunitats que oferim amb els nostres partners locals, fes-te soci de la Vibria!

Els participants seran seleccionats seguint aquests punts:

1 – Edat objectiu: majors de 18 anys
2 – Ser treballador/a de joventut
3 – Un bon coneixement (encara que no estigui certificat oficialment) de la llengua anglesa

Per sol·licitar-ho, ompliu el formulari de sol·licitud aquí:  formulari de participació

DATA LÍMIT PER OMPLIR EL FORMULARI: 22.07.2022

IMPORTANT!
La selecció de les participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concreta en descriure els motius de participació al formulari.

CONTACTA’NS:
Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s