“Climate Change? NO! Change Yourself!!!”

On: Arrouquelas, Rio Maior (Portugal)

Quan: 4-12 de setembre de 2022

Associació on es realitza el voluntariat: H2O Associação de Jovens de Arrouquelas

Temàtica

Aquest projecte té l’objectiu de connectar joves d’Europa i empoderar-les perquè prenguin accions sostenibles pel medi ambient. En aquesta experiència es desenvoluparan noves competències per poder convertir-se en líders que promoguin consciència sobre el canvi climàtic a altres joves i a futures generacions. Es faran activitats de teatre, improvisació, expressió corporal, art teràpia, jocs, visites temàtiques, pintura, activitats esportives (canoa, sortides en bicicleta per la muntanya, senderisme), visites a l’oceà, es plantaran arbres solidaris i moltes més coses! També, es plantejaran estratègies en xarxa i campanyes a través de les xarxes socials i plataformes online per tenir un impacte a major escala. Després del projecte cada grup nacional acollirà un esdeveniment a partir de tot allò après durant l’intercanvi.

Objectius

■ Sensibilitzar i crear consciència sobre el canvi climàtic.
■ Animar els joves a fer accions concretes en defensa del medi ambient.
■ Fomentar la participació activa dels joves, ajudant que els joves esdevinguin agents de canvi positiu a la seva societat i a Europa.
■ Desenvolupar una millor comprensió de tècniques de mediació amb altres joves per crear impacte.

Metodologia

La metodologia del projecte es basa en els principis de l’educació no formal. El focus principal serà posar-se en els participants, fomentant la seva participació activa, aprenentatge mutu, debat i intercanvi d’experiències i bones pràctiques en salut mental i treball juvenil.

Llengua vehicular

L’anglès.

Qui pot participar?

6 joves d’entre 18 a 30 anys (caps de grup sense límit d’edat).

El perfil de les joves participants:
• Persones interessades i apassionades pel tema i per treballar qüestions de protecció del mediambient.
• Estar motivades i amb ganes de compartir els resultats del projecte en el seu context local i implicades en la difusió i seguiment a posteriori.

• Eco activistes, treballadores juvenils que treballin per crear consciència sobre problemàtiques ecològiques.
• Joves que tinguin ganes de compartir els seus coneixements i pràctiques ecològiques
• Joves amb mens oportunitats (àrees rurals, regions amb baixos ingressos, diversitat funcional, regions en guerra o conflicte, etc.).

Què implica participar com a youth leader?

En tots els intercanvis hi ha la figura de youth leader, que és una persona que fa de referent pel grup, s’encarrega de trencar el gel i facilitar la cohesió. A més, pot fer aportacions al programa d’activitats i cal tenir disposició per dinamitzar alguna activitat o taller. És important que el/la youth leader tingui un nivell d’anglès fluid. Si vols participar com a youth leader d’aquest projecte, si us plau, indica’ns-ho a observacions al formulari que trobaràs més a baix. És una experiència molt enriquidora i divertida! Atreveix-te a provar-ho!

Països participants

Diversos països d’Europa i en total, 60 participants pel projecte.

Cost

El cost de participació és de 50€, en conceptes de gestió. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa. Les despeses de viatge es cobreixen per part de les persones que hi participin i, després, es reemborsen aproximadament 3 mesos després de la presentació de tots els documents de viatge originals. Els reemborsaments es realitzaran a través de transferència bancària. El preu del viatge es subvencionarà amb un màxim de 275€.

Si vols gaudir del 50% de descompte en la quota de participació del intercanvi i també de totes les oportunitats que oferim amb els nostres partners locals, fes-te soci de la Vibria!

Què cal fer per participar?

Omplir el formulari de participació deixant molt clara la vostra motivació per participar.

Data límit: 22/07/2022

Concacta’ns

Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s