FORMACION: Diversity Boost

Diversity Boost és un Erasmus + en format de seminari internacional que es va dur a terme a la ciutat marroquina de Larache entre el 3 i al 12 de juny, i tenia com a objectiu principal facilitar i compartir activitats d’educació no formal focalitzats en la diversitat i el diàleg intercultural. Aquesta formació es va dur a terme en el centre cultural de Zeljou a través de l’organització Train of Futer, una associació formada per professionals suecs i marroquins compromesos en el canvi social. Gràcies a aquest equip tan meravellós, les participants catalanes hem tingut l’oportunitat de compartir espai, eines i experiències amb persones d’Egipte, França, Turquia, Marroc i Suècia, cosa que ens ha permès pujar les nostres habilitats interculturals al següent nivell.


Larache és una ciutat petita i costanera del nord de Marroc que ens va obrir les portes des del primer dia. Gràcies a la iniciativa i la calidesa de l’equip marroquí, vàrem poder viure la cultura marroquina en tota la seva esplendor, organitzant guies turístiques i múltiples activitats per poder conèixer millor la seva llengua i cultura. També ens van donar l’oportunitat de compartir experiències amb persones locals, organitzant tallers, xerrades i sopars interculturals que ens van permetre endinsar-nos en la comunitat de Larache per complet. Pel que fa al programa, cada dia vàrem tenir el plaer de participar en formacions en format d’activitats no-formals, dinamitzades en la majoria dels casos per tots els
participants de l’Erasmus +, cada equip de cada país. Les activitats van ser des de debats, comentaris de documentals fins a tallers de dibuix i storytellings. En conseqüència, vàrem poder conèixer pràctiques no formals de tota mena i de la mà de molts professionals de països d’arreu del món, les quals ens seran molt útils en la nostra trajectòria professional i personal. A més de les jornades de formacions, també vàrem poder gaudir de moments de descans molt agradables, com la visita al
poble turístic de Chefchauen o la classe de surf que vàrem fer a la platja de Larache.


En conclusió, aquesta experiència no només ens ha permès conèixer noves activitats i tècniques d’educació no formal, sinó que la immersió cultural que hem experimentat a la ciutat marroquina de Larache i en l’ambient intercultural que hem creat entre tots els participants ens ha permès adquirir un munt de coneixements i eines que ens seran molt útils a l’hora de promoure la diversitat cultural en els nostres països d’origen. A més, els llaços que hem creat durant la formació ens ha permès crear una xarxa de contactes entre professionals i organitzacions de tot el món que ens permetrà continuar compartint idees i projectes en el futur.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s