On
Craiova, Romania
Quan
6 mesos a partir de l’1 d’octubre de 2022
Associació on es realitza el voluntariat
“ACT” Associació
Descripció del projecte
ACT és una organització compromesa a garantir que els joves tinguin els coneixements, les habilitats i la motivació per a poder participar activament a la vida cívica i aportar els seus valors a la presa de decisions públiques. Fer això, col·laboren amb escoles i administració local de Craiova a través de l’educació no formal.
L’objectiu general del projecte és oferir oportunitats personals i professionals a 300 estudiants a Craiova mitjançant la implementació de programes de desenvolupament no formal i tallers centrats al voltant de 3 temes entrellaçats: solidaritat i inclusió social, ciutadania activa i hàbits ecològics.

Concretament, com a voluntari/a del nostre projecte participaràs en les següents activitats:
- Anàlisi de les necessitats de les institucions implicades: implementació de varies anàlisis de necessitats a través de mètodes com enquestes, panells i taules rodones amb personal i estudiants de les institucions associades, també a través de jocs no formals, jocs de rol, etc.
- Programa de Desenvolupament de Lideratge: tallers a persones joves amb mètodes no formals per a transmetre informació, coneixements i desenvolupar habilitats i competències (Facilitació;
Negociació; Parlar en públic; Decisió; Fer front als canvis; Fer front a les crisis; Treballar amb persones complexes o desafiants; Tècniques de comunicació; Treball en equip, Motivació, etc.) i actituds (Motivació per obtenir millors resultats; Confiança en un mateix; organització personal; Tolerància; Valoració de la diversitat) relacionades amb el lideratge.
- Implementar activitats de facilitació per treballar el tema del consens: tallers dirigits a animar als joves a agrupar-se al voltant de temes comuns. Aquest tallers inclouran: jocs d’educació no formal per animar als joves a discutir i debatre qüestions, jocs per treballar la resolució de conflictes, jocs dissenyats per inspirar i cridar a l’acció, i altres mètodes i principis de facilitació com ara “The Spokes consell”.
- Dissenyar iniciatives/projectes solidaris: els voluntaris hauran de planificar, organitzar i implementar tallers informals a joves per:
- a) augmentar els seus coneixements i habilitats en planificació/escriptura de projectes
- b) fomentar la pluja d’idees i identificar solucions per als problemes identificats en etapes anteriors
- c) dissenyar un pla d’acció (escollir activitats, definir terminis, identificar els recursos necessaris, etc.)
- Foment de la Ciutadania Activa: implementar tallers, jocs i esdeveniments que tenen com a objectiu el desenvolupament d’habilitats, valors europeus, competències prodemocràtiques, actituds cíviques, coneixement sobre les institucions i temes de la UE i qüestions d’importància europea, augment del nivell de ciutadania activa europea, etc.
- Programa d’estimulació de la creativitat i sensibilització cultural: tallers artístics i interculturals organitzats pels voluntaris per a mostrar les seves cultures d’una forma creativa (dança, música, pintura, modelatge, manualitats, teatre, jocs, etc.)
- Programa d’aprenentatge d’idiomes: organitzar clubs d’idiomes amb mètodes d’educació no formal (tallers, pel·lícules, cançons, jocs de rol, manualitats, etc.) per ajudar als participants a reforçar la seva capacitat de parlar altres idiomes
- Tallers de conscienciació ambiental organitzats per les persones voluntaries
- Foment del voluntariat i del Cos de Solidaritat: promoció del voluntariat campanyes i activitats a nivell local.
* Les activitats esmentades anteriorment són la visió general del que podràn fer les persones voluntàries, però cada persona tindrà l’oportunitat de proposar, implementar i dur a terme nous tipus d’activitats basant-se en experiències prèvies, preferències personals i habilitats
ASPECTES LOGÍSTICS

El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa europeu European Solidarity Corps.
Viatge: l’organització ACT serà l’encarregada de comprar i gestionar els bitllets d’avió d’anada i tornada, amb el suport de la Víbria Intercultural.
Transport local: estarà cobert per ACT. A l’arribada a Romania les persones voluntàries rebran informació sobre com utilitzar el transport públic, un mapa de les línies de trànsit, etc.
Allotjament: els voluntaris viuran en apartaments compartits a la ciutat de Craiova. Cada allotjament cobreix totes les necessitats bàsiques (llits privats, equipats amb cuina i bany, sistema de calefacció i Wi-Fi). Les persones participants compartiran habitació (2 voluntaris per habitació, llits individuals separats).
Programa de treball: l’horari de treball és flexible i s’adapta a l’horari dels grups participants. Normalment es dedicaran 3-4 hores/dia amb els grups i 1-2 hores/dia per preparar les activitats. Cada voluntari té dret a rebre 2 dies gratuïts/setmana (normalment els caps de setmana, però en cas que una activitat requereix treballar el cap de setmana es podrà agafar com a compensació dies lliures entre setmana). Cada voluntari tindrà a més 12 dies de vacances durant tot el projectes que podrà utilitzar com vulgui.
Suport lingüístic: Els voluntaris rebràn 2 classes de romanès per setmana durant els 5 primers mesos i 1 sessió setmanal per a la resta del projecte.
Comunicació: cada voluntari rebrà una targeta SIM romanesa per a telèfons mòbils que es recarregarà mensualment.
Aspectes financers: Les persones voluntàries rebran uns diners mensuals per a cobrir les despeses d’alimentació i altres, en funció al nivell de vida del país.
- Dieta mensual: 150 euros/mes
- Diners de butxaca: 90 euros/mes
Perfil del voluntari:
- Edat entre 18 i 30 anys
- Persones que els hi agradi treballar amb joves
- Persones actives, obertes de ment, creatives, innovadores i responsables
- Persones amb voluntat d’aprendre i veure la seva experiència com un procés d’aprenentatge.
- Nivell bàsic d’anglès (ser capaç de fer-se entendre i de comunicar-se en anglès)
Què fer per participar?
- Preparar el teu Curriculum Vitae i una Carta de Motivació en anglès.
- Enviar els documents a esc@vibria.org amb el títol “ESC Romania”
DATA LÍMIT: 01.08.2022
Contacta’ns!
Per a qualsevol dubte o si necessites suport, envia’ns un correu a esc@vibria.org