VOLUNTARIAT A ITÀLIA

On:  Torí, Itàlia

Duració: desembre 2022 – desembre 2023 (1 any)

Associació que realitza el voluntariat: Eufemia

Eufemia és una ONG que treballa en l’àmbit juvenil en diversos i diferents nivells: a nivell local, internacional, en centres públics, escoles, amb famílies i municipis. Acollim i enviem voluntaris EVS/ESC des del 2012.

Descripció de les activitats

Els voluntaris participaran en diferents activitats que es desenvoluparan a càrrec de la organització. El primer gran projecte en el que podran formar part serà el “Food Pride”, que tindrà com a objectiu tractar una gran problemàtica com és el malbaratament alimentari, mitjançant la recollida d’aliments no venuts en mercats ambulants o fleques. Com a voluntari es buscarà donar suport i ajudar a aquesta recollida i el compartir-ho amb la comunitat més necessitada. Un altre programa que buscarà la seva participació serà el “Youth Work”, un projecte en el que es treballarà a les escoles per a donar suport a noves formes d’educació no formal i la innovació d’eines escolars per als joves.

Altres activitats que es duran a terme tocaran temàtiques com l’aprenentatge d’habilitats i una millor comprensió de l’ús d’eines digitals mitjançant el projecte WEB.2D Rete di Donne (un taller dedicat a les dones) i d’altra banda també la parla d’idiomes (sessions d’una hora i mitjà parlant un idioma diferent (tant l’anglés com l’italià i d’altres llengües natives dels diferents voluntaris) per mitjà d’una metodologia no formal com ara jocs, debats…

Formació durant l’activitat
Els voluntaris aprendran i desenvoluparan pràctiques com ara  l’adaptació cultural i autodesenvolupament, lliçons d’italià i demés idiomes durant la seva estada, networking, aprenentatge de metodologies d’educació no formal… A més, el voluntariat oferira la oportunitat al llarg dels mesos de millorar aptituds de tota mena, com ara habilitats lingüístiques i digitals, sentit d’iniciativa i creativitat, aprendre a treballar en equip, desenvolupament de comunicació efectiva, aprenentatge en polítiques de joventut i desenvolupament d’activitats de recolzament a persones que s’enfronten a situacions difícils.

Allotjament, transport i alimentació:

Un voluntariat és una activitat sense ànim de lucre, que vol beneficiar la comunitat. Per això, no està remunerada com una feina. De totes maneres, està subvencionat per la UE, que decideix apostar pels joves, amb el seu programa Erasmus+. De manera que tens tots els costos coberts: Bitllet d’anada i tornada, allotjament, assegurança mèdica i diners per menjar i de butxaca

Els voluntaris estaran allotjats a l’apartament Monte Nero, un pis compartit (totes les zones comunes seran per a tots i cada habitació la compartiran dos voluntaris) situat a 15 minuts en transport públic (tranvia) del centre de la ciutat de Torí. El pis té tres habitacions, dos banys, una sala d’estar, una cuina gran, quatre balcons i un pati interior. La casa a més disposa de tots els electrodomèstics necessaris. 

Pel que fa al transport, a cada participant del voluntariat se li facilitarà una bicicleta o un abonament per al servei de bicicletes compartides. A més, també es proporcionarà un bitllet de transport públic mensual (25 euros per a menors de 25 anys) per a tots els transports públics (metro, tranvia i bus en l’àrea metropolitana).

Per últim, en quant a l’alimentació, es facilitaran 6 euros diaris per a la dieta de cada voluntari mes 5 euros diaris més com a diners de butxaca.

Perfil de la persona participant

● Joves de 18 a 30 anys

● Ment oberta, flexibles i dinàmics

● Interès en la llengua i la cultura italiana.

● Persones interessades en treballar en les temàtiques esmentades com la recollida d’aliments i ajuda a persones necessitades, educació de persones joves…

Què fer per participar?

  1. Omplir el següent formulari: https://docs.google.com/forms/d/1yMK678Qu0cjuHzg-x_YDZgiGD7h5k-cz-Um7Bi8N2k4/viewform?edit_requested=true  (la pròpia organització es posarà en contacte amb els candidats que trobin aptes)
  2. Enviar els documents a esc@vibria.org amb el títol “ESC Long Term Torino”

Contacta’ns!

Per a qualsevol dubte o si necessites suport, envia’ns un correu a esc@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s