Voluntariat a Romania

On: Craiova (comtat de Dolj), Romania.

Duració: 6 mesos

Les organitzacions d’acollida són: Associació Comunitats Tineret (ACT)

Voluntariat a Craiova

L’activitat té com a objectiu donar resposta a la necessitat de diversificar el ventall d’oportunitats de desenvolupament personal i professional, donant com a resultat un augment dels coneixements, habilitats i competències del grup objectiu i dels voluntaris. Pretenem oferir oportunitats per al desenvolupament personal i professional dels voluntaris i del grup objectiu que utilitzen el voluntariat i l’educació no formal mitjançant la implementació d’activitats que integrin principis positius de desenvolupament juvenil en el sistema d’educació formal i per promoure una major conscienciació sobre el voluntariat.

Quina feina pots tenir:

 • Beneficiary/institutions needs analysis
  we will implement several needs analysis methods such as surveys, panel and round table discussions with staff and students of the partner institutions, non-formal games, role play etc.
 • Leadership Development programme
  workshops using non-formal methods to transmit information, knowledge and develop skills competencies(Facilitation; Negotiation; Public speaking; Decision; Dealing with changes; Dealing with crisis; Working with difficult/challenging people; Communication techniques; Team work, Motivation etc. ) and attitudes(Motivation to work for better results; Self-confidence; Being organized; Tolerance; Valuing diversity) related to leadership.
 • Implement facilitation and consensus building activities
  workshops aimed at encouraging the youth to aggregate around common issues. These range from nonformal games that encourage youth to discuss and debate issues, games to help with problem tree analysis, to games designed to inspire and call to action to simple meetings that are run with facilitation methods and principles such as “The Spokes council” or similar methods.
 • Designing solidarity initiatives/projects
  the volunteers shall plan, organize and implement non-formal workshops with the beneficiaries to: a)rise the beneficiaries kno wledge and skills in project planning/writing b) brainstorm/generate/identify solutions for issues identified in earlier stages, c)design a plan of action(chose activities, define timeframes, identify resources needed);
 • Designing solidarity initiatives/projects
  the volunteers shall plan, organize and implement non-formal workshops with the beneficiaries to: a)rise the beneficiaries kno wledge and skills in project planning/writing b) brainstorm/generate/identify solutions for issues identified in earlier stages, c)design a plan of action(chose activities, define timeframes, identify resources needed);
 • Stimulating creativity and cultural awareness programme
  will capitalize on cultural diversity among volunteer will contain activities such as presentations of volunteers cultures, non-formal workshops on traditional arts & crafts, traditional dances and music, arts workshops (painting, clay modeling, singing, handicrafts), theatre, role play, creative play (use familiar materials in a new or unusual ways), problem solving (application of knowledge and imagination to a given situation). This also will be used to build self-esteem and self-confidence.
 • Learning languages programme
  under the form of language clubs that use nonformal methods(games, workshops, movies, songs, role-plays, handcrafts, flash cards etc.) to help the participant learn or strengthen their ability to speak other languages
 • Environmental awareness and skill development workshops
  this activities will utilize various non-formal methods, some developed internally in past project, others collected from partners and online handbook while new ones will be developed with the volunteers during the planning meetings.
 • Promotion of volunteering and the Solidarity Corps
  running volunteering promotion campaigns and activities at local level. These activities will include designing awareness building messages and materials (flyers, posters, brochures), organizing presentations, distributing materials, online promotion, organizing a final project conference on the topic of volunteering and social inclusion. The main target groups for the campaign will be young people in terminal years of high school, university students and unemployed young people

Qui pot sol·licitar la oferta?

-Edat entre 18 i 30 anys
-Als voluntaris que sol·liciten aquest projecte han d’agradar i estar disposats a treballar amb els joves.
-Voluntaris actius, oberts, creatius, innovadors, responsables i motivats
-Els voluntaris d’aquest projecte ha de mostrar, sobretot, voluntat d’aprendre i veure la seva experiència com un procés d’aprenentatge.
-Nivell bàsic d’anglès (ser capaç de fer-se entendre pels altres – capaç de comunicar-se).

Què aprendré al projecte ACT per al canvi?

 1. Experiència concreta – sortir i participar amb l’activitat
 2. Reflexió sobre aquesta experiència a títol personal – auto-reflexió i reflexió guiada assistida pel mentor que té com a objectiu la derivació de normes generals que descriguin l’experiència, o l’aplicació d’experiències i coneixements previs a la mateixa.
 3. Conceptualització abstracta – amb el suport del model de planificació participativa i la distribució dinàmica de rols practicada per l’equip directiu. En aquesta etapa la direcció ajuda el voluntari en les maneres de modificar la propera ocurrència de l’experiència
 4. Experimentació activa – convertir l’abstract en activitats concretes i reiniciar el cicle al núm

  All throughout the learning process and the project you will be assisted by the ACT team

És bo saber-ho:

 • Viatges: ACT comprarà bitllets d’avió mentre que l’organització remitent s’assegurarà que el voluntari estigui ben informat, tingui tots els documents i pugi a bord de manera segura.
 • Transport local: serà cobert per ACT, a l’arribada rebran informació sobre com utilitzar el transport públic, un mapa de les línies de trànsit, etc.
 • Allotjament: ACT acollirà els voluntaris en apartaments de lloguer a la ciutat de Craiova. Cada allotjament garantirà bones condicions de vida (llits privats, cuina i bany equipats, sistema de calefacció, aigua freda/calenta corrent, Wi-Fi). Tingueu en compte que compartireu l’habitació (2 voluntaris per habitació, llits individuals separats).
 • Programa de treball: l’horari de treball és flexible i adaptat a l’horari de les institucions de destinació i sol ser de 3-4 hores/dia amb els joves i 1-2 hores/dia per preparar les activitats. Cada voluntari té dret a rebre 2 dies gratuïts/setmana (normalment els caps de setmana però en cas que una activitat requereixi treball el cap de setmana el voluntari serà gratuït els propers dies) i un total de 12 dies de vacances en el projecte que podràs utilitzar. com tu vulguis.
 • Suport lingüístic: els voluntaris reben classes de romanès 2 sessions setmanals durant els primers 5 mesos i 1 sessió setmanal durant la resta del projecte.
 • Comunicació: cada voluntari rebrà una targeta SIM romanesa per a telèfons mòbils que es recarregarà mensualment.
 • Aspectes financers: Els viatges internacionals, el transport local, les despeses d’allotjament i serveis públics, els costos mensuals de comunicació, els costos relacionats amb les activitats estan coberts directament per ACT.
  Dieta mensual: 150 euros/mes
  Diners de butxaca: 90 euros/mes

Us hem cridat l’atenció? Aquí teniu com aplicar-ho!

 1. Elaborar un currículum (preferiblement amb el model Europass https://europass.cedefop.europa.eu/documents/curriculum-vitae ) i una carta de motivació i enviar-los a officengo.act@gmail.com
 2. Tindrem una entrevista en línia
 3. Us informem si heu estat seleccionats i preparem la documentació

Contacta’ns!

Per a qualsevol dubte o si necessites suport, envia’ns un correu a esc@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s