“Get out” Formació a Hongria

On: Szeged, Hongria

Quan: 30 de maig – 6 de juny de 2023

Associació on es realitza la formació: Salus Populi Alapítvány

Els participants seran seleccionats seguint aquests punts:

  1. Edat: majors de 18 anys
  2. Ser treballador/a de joventut (educador/a social, treballador/a juvenil, professor/a, monitor/a, etc.)
  3. Un coneixement mitjà (encara que no estigui certificat oficialment) de la llengua anglesa
  4. Tenir la motivació i capacitat per difondre el resultat del projecte
  5. Posseir coneixements, experiència i eines de treballs o projectes previs sobre col·laboració internacional;
  6. Estar oberts a reflexionar sobre les seves experiències en el treball juvenil relacionat amb el tema

Què és una formació europea o training course?

Les formacions europees permeten adquirir coneixements sobre algun tema d’interès social, mitjançant dinàmiques d’educació no formal (debats, tallers, role plays…). Les formacions es duen a terme per a formadors/es professionals i estan destinades a persones que treballin o estudiïn en l’àmbit social, o bé que tinguin un interès justificat per a la temàtica concreta.

Temàtica

L’educació a l’aire lliure no és una cosa nova, però la majoria dels professors, mentors i youth workers prefereixen no aplicar-ho perquè tenen por que els joves perdin la concentració i no es puguin concentrar en un entorn d’aprenentatge inusual. Segons noves investigacions és al contrari del que passa durant l’educació a l’aire lliure, és a dir, aquest tipus d’educació millora l’enfocament dels joves i la seva atenció es pot mantenir millor. L’educació a l’aire lliure té nombrosos efectes positius, com ara un millor comportament, una atenció més llarga, un impacte positiu en salut i benestar, etc. Molta gent pensa en la natura, però, les activitats a l’aire lliure també es poden implementar en una ciutat. Es necessiten treballadors de joventut que implementin no només activitats a l’aire lliure, sinó també utilitzar mètodes no formals durant aquestes, permetent als youth workers experimentar el mètode learning by doing.

Els objectius del projecte són:

  • Proporcionar als treballadors juvenils eines de coneixement i recursos essencials per donar suport en el procés de reflexió crítica sobre els valors que fomentem
  • Identificar i reconèixer stakeholders clau en l’àmbit dels drets humans i l’àmbit de l’educació en drets humans
  • Reconèixer els riscos i les amenaces relacionades amb els valors dels drets humans i el desenvolupament d’estratègies per minimitzar-les.

Metodologia

La metodologia del projecte es basa en els principis de l’educació no formal. El focus principal se centrarà en els participants, fomentant-ne la participació activa, l’aprenentatge mutu, el debat i l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques en educació en drets humans i treball juvenil.

Llengua vehicular

L’anglès

Països participants

El projecte comptarà amb 27 participants (3 de cada país) de: Hongria, Bulgària, Xipre, Dinamarca, Grècia, Itàlia, Polònia, Romania, Espanya

Reunió de preparació 

Unes setmanes abans del projecte, les participants seleccionades seran convocades a una reunió de preparació a l’Oficina de La Víbria (Terrassa). Aquesta trobada és perquè el grup es conegui i trencar el gel, resoldre dubtes i preparar algunes tasques del projecte. La participació en aquesta reunió és obligatòria. 

Allotjament

La formació tindrà lloc a Szeged, Hongria. La ciutat es troba al sud del Gran-Regió de les planes d’Hongria, es triga 2 hores en tren a arribar des de l’aeroport de Budapest.

L’allotjament dels participants serà a habitacions separades per gènere amb 2-3-4 llits separats i banys, situat ben a prop del centre de la ciutat. La sala de reunions on es desenvoluparan la majoria de les activitats estarà a l’hotel.

Cost

El cost de participació és de 50€ en concepte de gestió.

Aquest projecte està finançat pel programa de la Unió Europea Erasmus+, així que el menjar, l’allotjament i les activitats estan subvencionats al 100%.

Si vols gaudir del 50% de descompte en la quota de participació de l’intercanvi i també de totes les oportunitats que oferim amb els nostres partners locals, fes-te soci de la Vibria!

Per sol·licitar-ho, ompliu el formulari de sol·licitud aquí:  formulari de participació.

DATA LÍMIT PER OMPLIR EL FORMULARI: 31.03.2023

IMPORTANT!

La selecció de les participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concreta en descriure els motius de participació al formulari.

CONTACTA’NS:

Per a més informació, podeu trobar l’infopack del projecte aquí (no ompliu el formulari que hi ha a l’infopack). Per a qualsevol dubte, envieu-nos un correu electrònic a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s