Voluntariat a Polònia

On: Gdynia, Polònia.

Duració: 6-12 mesos – inici: maig de 2023

Les organitzacions d’acollida són: Biblioteca Pública Municipal de Gdynia

QUI SÓM?

La biblioteca de Gdynia consta de 23 sucursals, que es troben en diferents districtes de la ciutat. Sovint, la biblioteca pot ser l’única institució cultural del barri. Depenent del districte, on es troben els departaments de les biblioteques, les nostres principals accions es refereixen a col·lectius de persones socialment i culturalment excloses, en termes d’accés desigual als béns socials i culturals, on la societat és més aviat pobre (tant en l’àmbit econòmic com cultural, on domina la passivitat entre les persones). Per això preparem tallers amb artistes locals i treballadors socials, lectura en veu alta, il·lustracions amb nens, lliçons sobre com utilitzar els recursos de llibres, com cercar informació a Internet i llibres, classes d’anglès per a joves i grans: igualtat d’oportunitats, tallers de dansa, teatre tallers, tallers de fotografia, tallers d’art. És important per a nosaltres implementar accions que siguin importants per a la comunitat, que responguin a les seves necessitats i que reflecteixin també els canvis socials i mentals que es produeixen al llarg dels anys. El nostre objectiu també és ajustar-nos a l’oferta que ens proposem a la realitat, que es transforma molt ràpidament. Les persones que ens donen suport en aquestes accions són: professors, treballadors socials, artistes, estudiants, lectors, pares, etc. Horari: 11.30 a.m. – 07.00 p.m. El voluntari treballarà fins a 8 hores al dia, 5 dies a la setmana. Un horari detallat s’especificarà després d’una consulta amb el voluntari.

Qui pot sol·licitar la oferta?

Busquem 1 voluntari (18-30 anys) que sigui comunicatiu i obert a noves experiències, creatiu i inventiu. És benvingut si el voluntari té coneixements bàsics d’anglès i està disposat a estudiar polonès. El voluntari ha d’estar interessat en mètodes d’educació activa, obert a persones d’altres països i cultures i disposat a cooperar i treballar en grup. Ha de tenir una ment oberta. Busquem joves, que contribueixin a les accions de la biblioteca i vulguin desenvolupar la seva personalitat. Estar interessat en la literatura i les tasques de bibliotecari o algunes habilitats artístiques seria un actiu positiu a tenir en compte durant el procés de contractació.

PER A QUI: Països de la UE + Europa de l’Est i Caucas

LES SEVES RESPONSABILITATS PRINCIPALS SERÀ:

El supòsit d’aquest projecte és que un voluntari podria realitzar el seu projecte en dues branques dedicades, però això no exclou les activitats i la cooperació amb altres branques. Cada branca de la biblioteca té un perfil específic i diferents grups d’edat i destinataris amb els que treballen. Influeix en l’abast de les tasques que ha de fer un voluntari. Els voluntaris tindran l’oportunitat d’ampliar els seus propis coneixements i creativitat. Al principi, vigilarà les activitats, que es realitzaran a la Biblioteca i es familiaritzaran amb altres deures dels bibliotecaris. Amb el temps, el voluntari podrà realitzar tallers pel seu compte. Cal ajuda en tot tipus de tasques, algunes senzilles i altres més complexes.

A cada delegació el voluntari donarà suport als empresaris de la biblioteca en les seves tasques diàries.
Inclou l’ajuda amb:
-treballant amb els convidats
-preparant i realitzant diferents activitats per a grups d’infants/joves/adults
-mantenir els materials i l’espai en bon estat; treballar amb llibres, CD i altres
-materials de la biblioteca
-tasca típica del bibliotecari: etiquetatge; creació d’exhibicions, planificació i presentació de programes; manteniment de llibres i prestatgeries.
-preparar i dirigir almenys un taller de conversa en anglès per setmana
-portar-lo també en la seva pròpia llengua materna és una opció possible
-preparant i dirigint presentacions sobre el teu país, almenys 2 vegades a diferents sucursals de la Biblioteca Pública de Gdynia
-organització d’actes i tallers de l’entitat coordinadora Centre de Cooperació i Mobilitat Juvenil
-altres tasques assignades a cada branca (les trobareu a continuació)

El voluntari tindrà l’oportunitat de proposar projectes personals i dirigir un taller sobre un tema del seu interès en funció de l’espai i les possibilitats de la biblioteca.

Què fer per participar?

  1. Preparar el teu Curriculum Vitae i una Carta de Motivació en anglès.
  2. Enviar els documents a esc@vibria.org amb el títol “ESC Poland a Library.”

Contacta’ns!

Per a qualsevol dubte o si necessites suport, envia’ns un correu a esc@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s