“Eco Sharing for greener future” Intercanvi Juvenil a Geòrgia (FASE 2)

Nom del projecte: Ecosharing for a greener future (FASE 2)

On: Rustavi, Geòrgia

Associació on es realitza la formació: GENESIS (Rep. Txeca) i ICPI (Geòrgia)

Quan: Del 08.09.2023 al 17.09.2023 (Fase 2)

Qui: 4 participants entre els 18 i 35 anys

“Eco sharing for greener future” és un projecte Erasmus+ de 2 nivells que pretén lluitar contra la visió pessimista de l’actual situació econòmica mundial i es presenta com una oportunitat de desenvolupar noves actituds, presentant accions socials i empresarials per contribuir al canvi, en un moment on això és extremadament necessari.

La FASE 1 va ser una formació internacional que va tenir lloc a República Txeca. El projecte va reunir a 33 participants per tractar sobre l’economia col·laborativa, la nova classe d’acords econòmics i es va concentrar en donar informació sobre els diferents tipus i mètodes d’economia compartida. L’objectiu era promoure la cultura de l’economia compartida i el consum col·laboratiu per respondre als reptes de la societat moderna.

La FASE 2 és l’intercanvi juvenil (pel qual estem cercant participants) es celebrarà a Geòrgia i reunirà més de 50 joves. L’intercanvi juvenil comptarà també amb participants de la fase 1, però està obert també a nous participants i la idea és que els transformi en els veritables protagonistes de l’intercanvi i creadors de canvi. Un dels esdeveniments més importants de l’intercanvi serà l’experiència d’organitzar el “Sharing Fest” amb voluntaris georgians a Tiflis (Geòrgia), on cada equip nacional serà una part important del festival i organitzarà almenys una activitat.

Els participants seran seleccionats seguint aquests punts: 

 • Treballen o tenen intenció en treballar amb joves
 • Els interessa la societat i volen contribuir en el seu desenvolupament
 • Tenen entre 18 i 35 anys
 • Volen ampliar els seus coneixements i portar-los a la seva comunitat / organització / societat
 • Volen explorar-se a ells mateixos i el seu paper a la societat
 • Volen saber quina pot ser la seva contribució al món 

Els objectius del projecte són: 

 • Sensibilitzar sobre els beneficis de l’economia col·laborativa;
 • Promoure eines d’economia col·laborativa en l’àmbit laboral juvenil, compartir les millors pràctiques i equipar els treballadors juvenils i altres joves amb competències i mètodes;
 • Animar els joves a participar en activitats socials i promoure el tema a les seves comunitats;
 • Obrir una reflexió sobre els grans reptes globals com l’ecologia, la pobresa, l’accessibilitat i proporcionar l’espai i l’orientació per desenvolupar solucions pròpies;
 • Promoure la col·laboració entre empreses locals, el govern i les ONG locals;
 • Promoure la diversitat, l’intercanvi intercultural, interreligiós, la tolerància i la solidaritat.

Metodologia 

L’intercanvi es basarà en aprenentatge vivencial a través d’eines educació no formal i des d’un enfocament participatiu: a partir de l’experimentació de diferents activitats, afrontant situacions concretes, aprenent a extreure conclusions personals dels debats, fomentant les habilitats dels participants.

Llengua vehicular 

La llengua vehicular serà l’anglès.

Països participants 

 República Txeca, Geòrgia, Itàlia, Egipte, Grècia, Espanya, Ucraïna, Polònia, Àustria i Eslovàquia

Reunió de preparació 

Unes setmanes abans del projecte, les participants seleccionades seran convocades a una reunió de preparació a l’Oficina de La Víbria (Terrassa). Aquesta trobada és perquè el grup es conegui i trencar el gel, resoldre dubtes i preparar algunes tasques del projecte. La participació en aquesta reunió és obligatòria. 

Allotjament 

L’allotjament serà a l’International Scout Center Rustavi (https://iscr.ge) situat a Rustavi, una ciutat a uns 30 minuts en cotxe e la capital Tbilissi. Els participants compartiran dormitoris de 2 a 4 amb un lavabo compartir. Abans que comenci el projecte es preguntarà als participants sobre les seves necessitats especials i estarà tot cobert en marc del projecte. Hi haurà WIFI i botigues a poca distància a peu.

Cost 

El cost de participació és de 30€, i s’ha de pagar en efectiu quan els participants arribin a la formació. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El preu del bitllet d’avió i el transport es subvencionarà amb un màxim de 530€ per participant.

Les despeses de viatge es reemborsaran passat el projecte, després de la presentació de tots els documents de viatge originals. Els reemborsaments es realitzaran a través de transferència bancària. 

Inscripció
Per inscriure’s, ompliu el formulari de sol·licitud aquí. Heu de gravar un petit vídeo responen aquestes 2 preguntes:

 • What do you think is difference between society and community?
 •  What do you think are biggest challenges of modern world?

DATA LÍMIT PER OMPLIR EL FORMULARI: 13.06.2023

CONTACTA’NS: Per a més informació, podeu trobar l’infopack del projecte aquí. Per a qualsevol dubte, envieu-nos un correu electrònic a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s