Varis voluntariats a Letònia

L’associació europea “World-Our Home”, situada a Rezekne, Letònia, ofereix dos voluntariats a través de la seva entitat. En primer lloc us deixem una mica d’informació sobre l’entitat i la ciutat, i a continuació trobareu els dos projectes que s’ofereixen.

Informació sobre l’entitat d’acollida:

L’associació europea “World-Our Home” és una ONG activa a nivell europeu que desenvolupa projectes en l’àmbit social, educatiu, cultural i de joventut des del 1999. L’objectiu principal de l’entitat és promoure la ciutadania activa europea, la solidaritat, el multiculturalisme, els drets humans, la integració social i altres valors a través de l’educació no formal a nivell local, regional i europeu. Actualment, l’entitat està molt implicada en la creació i difusió d’intercanvis juvenils europeus, voluntariats internacionals, formacions i projectes culturals, rebent i enviant voluntàries per tot el món i cooperant amb institucions públiques i europees.

La ciutat de Rezekne

Rezekne és una ciutat situada a la regió de Latgale, a l’est de Letònia. També és anomenada “El cor de Latgale”. Construïda en set turons, fa frontera amb Rússia, Lituània i Bielorússia. S’ha convertit en una ciutat fronterera entre la UE, l’OTAN i els Estats de l’Est. Rezekne es troba a 242 km de la capital de l’estat, Riga, a 685 km de Moscou, a 450 km de St.Petersburg i a 860 km de Varsòvia. Té una població de 31.216 habitants, la qual cosa la converteix en la setena ciutat més gran de Letònia.

Els projectes es descriuen a continuació:

PROJECTE 1. VOLUNTEERS FOR CHANGE

Nom del projecte: Volunteers for change

Durada: 1 any

Dates del projecte: de l’1 d’octubre del 2020 a l’1 d’octubre del 2021

Descripció del projecte:  

L’associació europea “World-Our Home” està buscant un voluntari/ària europea per donar suport a la seva entitat, situada a Rezekne. La tasca principal de la persona voluntària en el projecte és la d’informar a joves, persones estudiants o sense feina sobre les oportunitats de participar en voluntariats en altres països. La voluntària entrarà en contacte amb diferents organitzacions internacionals, centres culturals, escoles, centres de joves i d’altres per tal d’informar sobre els avantatges de participar en voluntariats europeus, intercanvis juvenils, projectes de pràctiques a l’estranger, etc. Així com també podrà participar a les trobades informatives sobre el Cos de Solidaritat Europeu i el programa Erasmus+ organitzades per la pròpia entitat.

A part d’aquesta tasca, la voluntària també desenvoluparà altres funcions:

  • Ajudar a joves a trobar projectes que s’escaiguin amb els seus interessos, ajudar-les a escriure els seus currícululms i cartes de motivació.
  • Organitzar activitats per a infants i joves a escoles i centres de joves de la ciutat de Rezekne.
  • Ajudar als coordinadors de l’entitat en les seves tasques diàries, especialment en la preparació de seminaris, intercanvis juvenils, trobades i esdeveniments diversos. També donar suport amb la comunicació amb altres organitzacions associades.

La voluntària també tindrà la oportunitat d’organitzar activitats creatives per la ciutat i cooperar amb voluntaries d’altres ciutats i entitats.

Amb aquest projecte, la persona voluntària aprendrà a treballar en una organització europea no governamental, guanyarà habilitats pràctiques i ampliarà el seu coneixement sobre diferents oportunitats a Europa.

Allotjament, menjar i transport

La voluntària s’allotjarà amb tots els gastos pagats en un pis compartit amb voluntàries europees d’altres països. El pis està equipat amb els electrodomèstics i les instal·lacions necessàries per viure. A més, també rebrà 120€ per a l’adquisició de menjar i beure, així com diners de butxaca addicionals en la quantitat fixada pel programa segons el nivell de vida de Letònia, és a dir, 4€ per dia. Els bitllets d’avió d’anada i tornada es finançaran fins a un total de 275€.

Aquest projecte està totalment finançat pel Cos Europeu de la Solidaritat (CES).

Horaris i formacions durant el projecte

L’horari de voluntariat serà de 7 hores diàries de dilluns a divendres. Els caps de setmana seran lliures.

La voluntària participarà en dues formacions organitzades per l’Agencia Nacional de Letònia on hi participaran totes les persones voluntàries europees que es trobin al país. La primera formació tindrà lloc just a l’arribada, i la segona a la meitat de projecte.

A més, s’oferirà a la participant un curs online de letó per poder aprendre la llengua del país.

PROJECTE 2. VOLUNTEERING FOR DEVELOPMENT

Nom del projecte: Volunteering for development

Durada: 1 any

Dates del projecte: de l’1 de setembre del 2020 a l’1 de setembre del 2021

Descripció del projecte:

Aquest projecte està destinat a millorar la cooperació entre persones de diferents generacions, a fi d’evitar l’exclusió social que sovint pateix la gent gran. La participant farà de voluntària al centre Rezekne Pensioner Social and Health Care Center on desenvoluparà tasques socials promovent la comprensió intergeneracional, la diversitat cultural, la tolerància i la l’empatia mútua entre persones, treballant per desenvolupar un diàleg intercultural i cooperació entre joves estrangers i habitants de Rezekne. A més, un dels objectius principals és apropar la gent gran a entendre la societat europea i la seva diversitat de nacions, cultures i llengües.

La persona voluntària ajudarà al personal que pren cura de les persones grans i durà a terme varies activitats al centre com ara tallers de cuina i d’informàtica, exercicis esportius i excursions. A més, podrà donar classes d’anglès, castellà, francès… (l’idioma natiu de la voluntària) i tindrà la oportunitat de practicar letó. La persona voluntària aprendrà sobre mètodes d’educació no formal treballant conjuntament amb altres voluntàries, companyes de feina i persones locals.

Les voluntàries contribuiran a que la vida del centre sigui més colorida, activa i internacional.

Allotjament, menjar i transport

La voluntària s’allotjarà amb tots els gastos pagats en un pis compartit amb voluntàries europees d’altres països. El pis està equipat amb els electrodomèstics i les instal·lacions necessàries per viure. A més, també rebrà 120€ per a l’adquisició de menjar i beure, així com diners de butxaca addicionals en la quantitat fixada pel programa segons el nivell de vida de Letònia, és a dir, 4€ per dia. Els bitllets d’avió d’anada i tornada es finançaran fins a un total de 275€.

Aquest projecte està totalment finançat pel Cos Europeu de la Solidaritat (CES).

Horaris i formacions durant el projecte

L’horari de voluntariat serà de 7 hores diàries de dilluns a divendres. Els caps de setmana seran lliures.

La voluntària participarà en dues formacions organitzades per l’Agencia Nacional de Letònia on hi participaran tots els voluntaris europeus que es trobin al país. La primera formació tindrà lloc just a l’arribada, i la segona a la meitat de projecte.

A més, s’oferirà a la participant un curs online de letó per poder aprendre la llengua del país.

Voleu saber més? Aquí teniu l’experiència d’en Joshua, un noi de Manresa que ha estat aquest any fent el voluntariat de gent gran amb aquesta associació: https://vibria.org/rezekne/

Què fer per participar?

  1. Preparar el teu Curriculum Vitae i una Carta de Motivació en anglès.
  2. Enviar els documents a info@vibria.org especificant el projecte al qual vols participar.

Contacta’ns!

Per a qualsevol dubte o si necessites suport, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s