Voluntariats a Altamura, Itàlia

PROJECTE 1. AUXILIUM

Nom del projecte: Auxilium

Durada: 24 setmanes

Dates del projecte: Durant el període del 01/01/20 al 31/07/2020

Descripció del projecte:  

Auxilium és una empresa social creada en 1984 a Altamura; una cooperativa de tipus A que gestiona serveis de salut social. Al llarg dels anys Auxilium ha ofert tota una sèrie de serveis. Avui dia, Auxilium opera en el sector de la psiquiatria, la discapacitat, els ancians, l’escolarització, la formació i el voluntariat. En l’àmbit de voluntariat: “Auxilium e dintorni” – una associació per a voluntaris; Associazione Polisportiva ”Olimpica”; formació en “servei comunitari” per a estudiants universitaris voluntaris.

Els voluntaris del SVE són acollits per dues estructures socials d’Auxilium: El Centre Diürn se centra en la discapacitat mental, mentre que “Il Volo” es basa a ajudar a les persones amb discapacitats mentals i físiques. Aquests centres proporcionen als clients diferents activitats i processos com: cognitius, socials, personals, relacionals/emocionals, comunicatius i expressius.

Pots llegir més informació als següents enllaços:

“Centro Diurno”: http://www.mondoauxilium.it/struttura/centro-diurno-altamura/

‘’Il Volo’’ : http://www.mondoauxilium.it/struttura/c-s-e-r-il-volo/

Activitats previstes al voluntariat

El voluntari participarà en l’execució de diverses activitats de rehabilitació per donar suport als educadors i usuari, sent preparat primerament sobre el correcte tractament amb persones amb discapacitat, els mètodes de treball de l’equip, els espais, els rols i les regles que hi han dins d’aquest. Després d’aquesta fase, hi haurà un període d’observació per al voluntari durant el qual podrà interioritzar millor la informació prèviament apresa. Finalment, el voluntari, assistit per un educador, s’involucrarà en la vida quotidiana del centre, en les seves relacions amb els usuaris i en la realització d’activitats.

Caldrà participar en totes les activitats i aprendre de tots els sectors de l’estructura que s’ofereix als usuaris. Després dels primers mesos, el voluntari triarà les activitats que desitgi desenvolupar més o/i desenvoluparà un projecte personal dins de l’estructura. També es desitja que els voluntaris participin activament i promoguin les seves activitats per i amb els clients del centre.


Si vols presentar la teva candidatura pots trobar la convocatòria oficial en el portal del ESC aquí: https://europa.eu/youth/solidarity/placement/11798_en

PROJECTE 2. ANFFAS ONLUS

Nom del projecte: Anffas onlus

Durada: 36 setmanes

Dates del projecte: Durant el període del 01/11/20 al 31/08/2021

Descripció del projecte:  

Anffas Onlus Altamura és una associació sense fins de lucre que forma part de la major associació italiana de persones amb discapacitat denominada Anffas Onlus, amb més de 50 anys d’experiència en tota Itàlia i que té per objectiu aconseguir la inclusió social, la protecció dels drets humans i civils de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies mitjançant la gestió dels serveis socials i de salut. L’associació està dirigida i regida pel principi de la democràcia, funciona principalment sobre una base voluntària i persegueix els objectius de solidaritat i promoció social.

La “missió” de l’associació és promoure l’autonomia i la inclusió de les persones que tenen dificultats de relació i discapacitats intel·lectuals i que corren el risc d’exclusió social. Per a aconseguir aquests objectius, l’associació gestiona centres residencials i no residencials que tenen activitats de rehabilitació i d’inclusió social.

Pàgina web: http://www.anffasaltamura.it/


Activitats previstes al voluntariat

Les activitats per als voluntaris involucrats es concentraran principalment en fer costat al personal de les estructures en la realització d’activitats de rehabilitació per a adults discapacitats (amb problemes físics i mentals).

Les activitats que l’estructura ofereix als seus membres són: jardineria i plantació, música, tallers de teatre, art i artesania, dansa, teràpia amb mascotes i altres; activitats socials en la zona: excursions, visites guiades, veure pel·lícules i obres de teatre i escoltar música; esports: futbol, gimnàs, ioga; activitats recreatives divertides. El voluntari treballa de dilluns a divendres unes 30 hores per setmana. El cap de setmana és gratis si no hi ha cap esdeveniment especial previst. En cas de treballar durant el cap de setmana, el voluntari té dret a tenir un dia extra lliure durant la setmana. Per cada mes d’activitat el voluntari té dret a 2 dies de vacances. Les vacances han de ser confirmades amb l’organització amfitriona.

Si vols sol·licitar-ho pots trobar la convocatòria oficial en el portal del ESC aquí: https://europa.eu/youth/solidarity/placement/11799_en

CONDICIONS PER A TOTS DOS PROJECTES


Lloc de celebració: Altamura

Altamura està dividida en dues parts: la ciutat i el centre històric on es troba l’oficina de Link. En el centre històric es pot visitar la catedral. Aquesta església és molt important i va ser construïda per Federico II de Svevia l’any 1232. És el monument més important de la ciutat, i també la plaça que l’envolta és important en les tardes d’estiu per a asseure’s junts i prendre una copa amb els amics i durant les vacances de la ciutat per a veure les grans desfilades que organitzen.
La ciutat té 70.000 habitants, però és bastant petita, per la qual cosa es pot arribar a tots els punts sense necessitat d’un cotxe.

Habitatges: Apartament compartit amb altres voluntaris en el centre de la ciutat de Altamura (no hi ha habitacions individuals disponibles).

El pis dels voluntaris està situat en el centre de la ciutat. Els voluntaris s’allotjaran en un dormitori amb quatre llits, el pis té un espai comú (sala d’estar) amb una bonica vista. Hi ha un bany que tots els voluntaris comparteixen. Hi ha una cuina on els voluntaris poden preparar menjars pel seu compte i fer l’esmorzar i el sopar amb amics. La casa té un sistema de calefacció independent i rentadora.
Els voluntaris estan obligats a cuidar la casa i tots els mobles i objectes inclosos aixi com netejar la casa. En el cas que alguna cosa es trenqui pel voluntari, o la casa es deixi en males condicions, és responsabilitat del voluntari reemborsar a l’organització per arreglar-la o netejar-la.
El pis se suposa que només pot acollir a voluntaris, no es permet acollir a altres persones.

Condicions financeres: Els fons del programa ESC cobreixen el 100% del menjar i l’allotjament, donen uns diners de butxaca al voluntari de 115 euros al mes, i ofereixen una assegurança mèdica que reemborsa les despeses mèdiques durant el projecte. També es proporciona formació lingüística d’italià en una plataforma digital.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s