Voluntariat treballant a un campament a Kasterlee, Bèlgica

On: Kasterlee, Flandes, Bèlgica

Durada: Període màxim d’11 mesos, des del 18/01/2021 el més aviat fins al 13/12/2021 com a més tard.

Organització d’acollida: De Hoge Rielen

Informació sobre l’organització:

De Hoge Rielen es dedica a ofereir allotjament de qualitat (edificis i càmpings) a grups i individus, en prioritat als grups de joves en un ambient de natura i activitats. El seu avantatge principal: la seva naturalesa pura. El respecte pel medi ambient és molt important aqui, així com ho són l’aventura, jugar pel bosc, els tallers forestals, activitats educatives, d’aventura i esportives. Mai tindràs un moment avorrit!

Per a més informació visita la seva pàgina web: https://www.dehogerielen.be/nl/

Sobre el lloc:

De Hoge Rielen va ser una vegada un domini militar. Avui dia, la llibertat és la força dominant aquí. Farem tot el possible per a impulsar la teva creativitat i estimular les teves pròpies iniciatives. Aquest domini és un dels boscos infantils i juvenils més grans de Flandes, té més de 230 hectàrees. És un un destí encantador per a gent amb esperit jove. Els grups de joves vénen a De Hoge Rielen per a activitats de grup de diversos dies: campament juvenil, amb l’escola, per a dies de benvinguda o un entrenament. El domini ofereix moltes possibilitats, com a vastos boscos i naturalesa, allotjaments per a dormir, instal·lacions per a acampar i fogates, un teatre, una sala d’esports i camps, un bar i un restaurant. De Hoge Rielen està situat en els boscos del petit municipi de Kasterlee, a la província d’Anvers. Kasterlee està situat a Flandes, la part de parla holandesa de Bèlgica pel que l’holandès serà el principal llenguatge utilitzat durant el projecte aquí.

Què guanyaras amb l’experiència?

-Conèixer els diferents aspectes (organització, impacte, socis…) del treball amb joves a Bèlgica
-Aprendre a treballar en equip (establint projectes de petita escala junts)
-Aprendre a guiar a diferents grups de joves i a preparar activitats i tallers
-Aprendre noves habilitats de comunicació
-Conèixer-se millor a si mateix i augmentant la confiança en si mateix
-Guanyar experiència en el seu camp d’especialització específic
-Expandir la seva xarxa amb connexions en tota Europa
-Aconseguir més respecte per la diversitat (inter)cultural i les diferents persones
-Creació d’experiència laboral en un context d’aprenentatge no formal
-Aprendre a parlar holandès

Perfil del voluntari:

 • Té un sentit de la responsabilitat
 • Té una actitud flexible
 • Té una gran independència
 • Li agrada treballar amb grups de joves
 • Li agrada estar a l’aire lliure, en la naturalesa
 • Té la capacitat de treballar de manera independent
 • És capaç i vol prendre la iniciativa

  Les actituds i habilitats més importants són: gaudir d’estar en la naturalesa, gaudir de treballar amb grups de joves, sentit de la responsabilitat, actitud flexible, gran independència, ganes d’aprendre, ser capaç de treballar de manera independent i prendre la iniciativa.


El paper del voluntari:

Augmentar la interculturalitat en l’organització sent ell mateix però dins d’altres valors i normes, donant nous impulsos i idees i donant suport a les activitats diàries dels diferents serveis, com hi ha:

 • ajudant en la recepció i informant els grups sobre la seva estada
 • explotar el servei de préstec
 • fent lliuraments als grups
 • assistència en el servei tècnic del domini
 • mantenint el bar obert a l’hivern i estiu
 • guiant als grups en les activitats i els tallers
 • guiant el curs de la corda i les activitats en el bosc d’escalada

  Eduquem a cada voluntari en totes aquestes tasques.

Possibilitats de tasques a triar pel volunari/a:

1. Dirigir i guiar els tallers i activitats

Específicament per a tu pot haver-hi un major enfocament en la direcció dels grups i l’orientació dels tallers i activitats. T’entrenes en el curs de cordes altes i ponts per ser guia més tard. Ajudaràs en el servei educatiu, amb qüestions pràctiques i d’orientació. Pots ajudar amb el desenvolupament de nous tallers i introduir nous jocs i activitats al nostre servei. T’animem a aprendre holandès per practicar mentre s’orienten les activitats. Treballes en equip i t’agrada treballar amb nens i joves, pel que no has de ser tímid i tens que tenir sentit de la responsabilitat. L’interès en la naturalesa és molt important.

2. Ajudar en la recepció, contacte amb els convidats i servei de préstec

Per a tu pot haver-hi un major enfocament en la recepció de grups de benvinguda. Ajudaràs a l’equip d’informació amb la preparació de documents per als grups que arriben, ajudant amb el correu, classificant arxius. Seràs de gran ajuda en la part de benvinguda del domini. A més, quan els grups marxin, t’encarregues de les qüestions pràctiques abans que es vagin. Explotes el servei de préstec i ajudes als grups amb la recol·lecció de materials. Li animem a aprendre holandès per a utilitzar-ho quan parli amb els convidats i visitants. T’agrada treballar de forma estructurada i organitzada. No ets
tímid per a parlar amb la gent i prendre la iniciativa.

3. Equip de comunicació

Si el/a voluntari/a prefereix ajudar al servei educatiu en termes de comunicació: Desenvoluparà el contingut per a la web i la impressió, ajudarà amb la documentació de diferents mitjans. Edites les imatges i ajudes amb l’entrada creativa. Prens fotos d’esdeveniments, activitats i altres aspectes del domini. Escrius articles per als mitjans socials i el lloc web. Ets hàbil en el treball amb programes d’edició de fotos i vídeos (Adobe Photoshop, InDesign, il·lustrador…) Saps com fer servir els mitjans socials i ets creatiu. T’agrada treballar en equip i compartir la teves idees amb companys i altres voluntaris. Estàs motivat per a aprendre holandès ja que la comunicació és en aquest idioma.

4. Bar i Servei d’àpats

Potser per a tu pot haver-hi un major enfocament a ajudar al servei de servei d’àpats amb les seves tasques diàries i activitats. Ajudaràs en la cuina, organitzant el flux diari de gent en el restaurant.
Seràs un dels principals ajudants en el bar (d’estiu). Obriràs el cafè els caps de setmana i en els períodes de vacances. Ets obert/a i fluid/a en la comunicació. Tens una personalitat acollidora i no et fa vergonya parlar amb la gent. Estàs motivat per a aprendre holandès ja que la gent en el bar usarà això com l’idioma principal. T’agrada treballar de manera independent, així com en equip. Com a avantatge, tens
experiència en treballar en un bar.


La combinació d’aquestes tasques també és possible. Esperem que el/la voluntari/a escrigui una carta de motivació, en la qual ens digui específicament per què vols treballar en el nostre domini i explicar-nos més sobre tu, els teus talents, competències i experiències pertinents. També esperem un currículum i que assenyali la seva preferència de perfil. Pots afegir experiències rellevants que poden ajudar en el compliment d’una tasca específica. És important saber que totes les tasques dels voluntaris li seran ensenyades.

On t’allotjaràs i quines són les despeses?

Els voluntaris viuen en el domini en 2 cases compactes, prop de la recepció. Cada casa té diferents dormitoris, un bany compartit, una cuina i una sala d’estar. Els menjars estan disponibles al restaurant i a més a més és dona un pressupost per a comprar en el supermercat més pròxim. Els voluntaris reben diners de butxaca, suport de viatges i subsidi extra d’aliments. Totes les despeses del viatge d’anada i volta a casa estan coberts per l’organització. Si és necessari, els costos de la visa seran pagats per de Hoge Rielen. Proporcionem qualsevol ajuda pràctica, suport: internet, bugaderia, transport. S’han previst totes les instal·lacions bàsiques.

Què fer per participar?

 1. Preparar el teu Curriculum Vitae i una Carta de Motivació en anglès.
 2. Enviar els documents a info@vibria.org especificant que aquest és el projecte al qual vols participar.

Contacta’ns!

Per a qualsevol dubte o si necessites suport, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s