“RevolutionaREE” Formació a Croàcia

On Karlovac, Croàcia

Quan 3 – 11 de Desembre 2022

Associació on es realitza la formació: CARPE DIEM

Què és una formació europea o trainning course?

Les formacions europees permeten adquirir coneixements sobre algun tema d’interès social, mitjançant dinàmiques d’educació no formal (debats, tallers, role plays…). Les formacions es duen a terme per a formadors/es professionals i estan destinades a persones que treballin o estudiïn en l’àmbit social, o bé que tinguin un interès justificat per a la temàtica concreta.

Temàtica

RevolutionaREE pretén desenvolupar les capacitats dels treballadors juvenils davant els reptes de treballar amb joves desocupats o amb joves en risc d’atur. Trobar-se aturat pot implicar dificultats com la falta de confiança en si mateix, la manca d’habilitats, no disposar de suficients capacitats de lideratge i altres aspectes similars. 

Durant el projecte es presentarà el mètode “Person-centered planning” (PCP).

La planificació centrada en la persona (PCP) té per objecte situar als nens i els joves l centre de la planificació i les decisions que els afecten. Quan els nens participen de manera significativa, això pot canviar la seva actitud, comportament, aprenentatge i convertir-los en socis actius que treballen amb adults per a aconseguir el canvi.

Els objectius del projecte són:

  • capacitar al treballador juvenil en el treball en grup o individual amb joves desocupats o amb el risc de desocupació;
  • presentar i treballar sobre el mètode PCP per a donar noves eines i usar-les en el treball diari;
  • intercanviar pràctiques d’educació no formal en el sector de la desocupació juvenil.

Metodologia

La metodologia del projecte es basa en els principis de l’educació no formal. El focus principal serà posar-se en els participants, fomentant la seva participació activa, aprenentatge mutu, debat i intercanvi d’experiències i bones pràctiques en salut mental i treball juvenil.

Llengua vehicular

L’anglès.

Els participants seran seleccionats seguint aquests punts:

  1.  Edat: majors de 18 anys
  2.  Ser treballador/a de joventut
  3. Un bon coneixement (encara que no estigui certificat oficialment) de la llengua anglesa
  4. Coneixement bàsic de educació no formal
  5. Motivats per col·laborar i participar en totes les activitats del projecte

Països participants

Turquia , Macedònia del Nord, Grècia, Itàlia, Xipre, Espanya.

El curs de formació es basarà en les necessitats i expectatives de les participants, de manera que posa l’aprenent al centre. Els mètodes que s’utilitzaran són l’autoavaluació, el marc teòric i pràctic, treballant en petits grups, parelles, grups nacionals i mixtos, facilitació gràfica, activitats de creació de grups, recerca, mètodes interactius i creatius.

Reunió de preparació 

Unes setmanes abans de marxar, les participants seleccionades seran convocades a una reunió de preparació a l’Oficina de La Víbria (Terrassa). Aquesta trobada és perquè el grup es conegui i trencar el gel, resoldre dubtes i preparar algunes tasques del projecte. La participació en aquesta reunió és obligatòria. 

Cost

El cost de participació és de 50€ en concepte de gestió.

Aquest projecte està finançat pel programa de la Unió Europea Erasmus+, així que el menjar, l’allotjament, les activitats i el transport (internacional i local) estan subvencionats al 100% amb un pressupost màxim de transport de 275€.

Si vols gaudir del 50% de descompte en la quota de participació de l’intercanvi i també de totes les oportunitats que oferim amb els nostres partners locals, fes-te soci de la Vibria!

Per sol·licitar-ho, ompliu el formulari de sol·licitud aquí:  formulari de participació.

DATA LÍMIT PER OMPLIR EL FORMULARI: 30.10.2022

IMPORTANT!

La selecció de les participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concreta en descriure els motius de participació al formulari.

CONTACTA’NS:

Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s