Projecte ”moviment de salut” a Turquia

On: Adana, Turquia

Durada: 3 / 6 / 9 mesos

Quan: El més aviat possible

Organització d’acollida: Social Factory Sustainable Development Association

Informació sobre l’organització:

L’Associació duu a terme activitats en l’àmbit de la joventut i els grups desfavorits per a desenvolupar la consciència de la democràcia i al mateix temps assegurar que els joves siguen actius en els mecanismes de presa de decisions. A més d’això, estan treballant a contribuir a la vida de la ciutat formant Grups de Treball de Cultura, Art, Medi Ambient, Educació i Salut per informar a la Joventut. L’Associació, que compta amb una sala d’actes polivalent i tot tipus d’instal·lacions tècniques, realitza projectes conjunts amb diferents ONG en projectes regionals i internacionals amb la finalitat de fomentar la ciutadania activa dels joves i desenvolupar la solidaritat i la tolerància entre aquests.

Les malalties de la sang són molt comunes a aquesta regió i hi ha moltes malalties de la sang com la leucèmia, la talassèmia, l’anèmia falciforme i l’anèmia per deficiència de ferro. Algunes d’elles poden ser eliminades per complet mitjançant l’educació de la comunitat, mentre que d’unes altres poden ser curats amb el tractament adequat. Els voluntaris tindran que proporcionar consciencia a la comunitat, activitats de sensibilització i activitats de donació de sang per a visitar als pacients i les seves famílies, així com activitats socials en les que augmentar la motivació dels grups desfavorits. A més, s’organitzen diversos cursos i entrenaments en el centre de l’associació i es proporciona als joves entrenaments sobre aquest tema, així com s’assegura que els voluntaris i les activitats socials es duguen a terme en l’àmbit del projecte amb voluntaris locals.

Per a més informació visita la seva pàgina web: http://www.sosyalfabrika.org

Sobre el projecte:

Els nostres voluntaris seran formats sobre les malalties de la sang, les donacions de sang i treballaran per a previndre la propagació de nous pacients.

Els objectius seran:

– Augmentar la consciència de les malalties de la sang,
– Crear consciència que les malalties són una malaltia prevenible,
– Augmentar la consciència de la donació de sang dels joves,
– Aportar noves habilitats als joves a través de les interaccions culturals durant el projecte,
– Assegurar la integració de persones de diferents països per diverses mètodes,
– Augmentar la consciència de l’acció conjunta entre els joves,
– Assegurar la participació activa dels joves en la vida social, per a permetre que la comunitat siga útil a altres membres i per a unir diferents cultures, idiomes i religion;
– Assegurar-se que són conscients que són un individu actiu en la
comunitat,
– Contribuint al desenvolupament personal que poden utilitzar en la seva vida a futur,
– Conscienciació dels voluntaris entre els joves,
– Assegurar que els joves produïsquen projectes socials

Els voluntaris portaran a terme cursos professionals organitzats per als joves desfavorits en l’organització, activitats d’informació, capacitació, seminaris, reunions, estudis de donació de sang, activitats d’educació i conscienciació per als estudiants, activitats de capacitació en activitats d’obertura d’estands. A més, realitzaran activitats de motivació i visites i seguiments als pacients.

Què aportaràs tu al lloc d’acollida?

– Donar als voluntaris locals noves habilitats durant el projecte,
– Assegurant la participació activa dels altres voluntaris en la vida social,
– Assegurar que els altres voluntaris es convertisquen en un individu actiu en la societat,
– Intercanvi d’habilitats personals
– Donar consciència de la europeitat i la ciutadania activa

Què inclou el projecte?

-Bitllet de vol
-Allotjament
-Menjar
-Transport
-Diners de butxaca


Ciutat d’Adana

Adana és la quarta ciutat més gran de Turquia, enclavada en la zona agrícola més fèrtil de tot el país que s’alimenta de les aigües vivificants del riu Seyhan. El nom de la ciutat s’origina en la mitologia, on es diu que va ser fundada per Adano, fill de Cronos (Déu del temps, pare de Zeus). Pel fet que està en el cor d’aqueix centre fèrtil, Adana ha sigut una ciutat important per a moltes civilitzacions durant segles que es remunten als hitites. El preciós riu Seyhan està travessat per l’antic Taskopru (Pont de Pedra) que va ser construït per Adriano i després reparat per Justinià. Val la pena assenyalar que construir un pont de pedra de 300 iardes de llarg en l’època romana va ser una vertadera gesta. A la ciutat, podras visitar la Gran Mesquita (Ulu Camii), la mesquita Yag o Eski, la mesquita Hasan Aga, Saat Kulesi (la torre del rellotge) construïda en 1882, un antic basar cobert, Bedesten o Arasta són d’interès. Adana també és famosa per la seva deliciosa Adana Kebap i altres plats de carn. Les cases de te i els restaurants al costat de la presa i el llac Seyhan ofereixen una vista fresca i perfecta de la ciutat i el riu en les postes de sol. Yumurtalik (a 84 quilòmetres d’Adana) i Karatas(a 50 quilòmetres d’Adana) són les platges més pròximes amb allotjament adequat. En Yumurtalikhi ha un antic castell portuari que contribueix molt a aquesta bonica ciutat pesquera. Per a la pesca, està el parc Camlik, a 30 quilòmetres al sud-oest d’Adana. El pont de pedra de Misis en el riu Ceyhan. Hi ha algunes ciutats antigues en el camí a Iskenderun que inclouen restes romanes. Misis està en la ruta de les caravanes que venien de la Xina, l’Índia i Pèrsia. Entre les restes de l’època romana, el més interessant és l’elegant mosaic del segle IV d. C. que representa l’Arca de Noé. Yilanlikale té les ruïnes d’una fortalesa situada en el cim d’un pic que domina el riu Ceyhan. Dilekkaya, l’antiga Anavarza, va ser una important ciutat romana bizantina que encara conserva el contorn de l’antiga ciutat, incloent-hi dos mosaics especialment valuosos. Castabala i Toprakkale són les altres restes històriques.

Què fer per participar?

  1. Preparar el teu Curriculum Vitae i una Carta de Motivació en anglès.
  2. Enviar els documents a info@vibria.org especificant que aquest és el projecte al qual vols participar.

Contacta’ns!

Per a qualsevol dubte o si necessites suport, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s