Voluntariat a Hongria

On: Nagyvázsony, Hongria

Quan: El projecte dura dos mesos i les dates són flexibles, a triar des de setembre a desembre

Organització d’acollida: Fekete Sereg Youth Association

Informació sobre l’organització:  Fekete Sereg va ser fundada en 1997 i és una associació juvenil l’objectiu de la qual és assegurar que els joves del poble de Nagyvázsony dediquen el seu temps lliure a activitats útils, donant suport a iniciatives de la comunitat local. El centre juvenil funciona des de 1999 i l’associació ha estat treballant amb el programa SVE i CES des de 2005. A més, ajuda a crear un intercanvi entre els voluntaris i els habitants del poble. Els voluntaris són convidats a participar en esdeveniments del poble com la festa de la gent gran o Carnestoltes, per exemple.

Per a més informació visita la seva pàgina web: www.fekete-sereg.hu/en

Ciutat de Nagyvázsony: A l’oest del preciós Llac Balaton es troba el poble Nagyvázsony (pronunciat com Nodjvashon) on viuen aproximadament 1800 habitants. Té una escola primària, un jardí d’infància, tres petits supermercats, un banc, una oficina de correus, un café, alguns hotels, un petit gimnàs, el centre juvenil i molt més. A més, Nagyvázsony és famosa pel seu castell de l’edat mitjana, per la qual cosa també es poden trobar turistes

Descripció del projecte:

Durant la teva estada pots treballar en els diferents àmbits

 1. La LLAR D’INFANTS
  Entre març i finals de juny pots treballar al jardí d’infància de Nagyvázsony anomenat Meseváróvoda és bölcsőde. Hi ha cinc grups al jardí d’infància i en cada grup hi ha dos professors. La seva tasca és ajudar-los en la vida diària, per exemple, vestint-se i desvestint-se, jugant, cantant cançons, ballant, fent activitats esportives, pintant, fent decoracions, etc.
 2. Mitjans de comunicació
  Si desitges millorar les teves habilitats en els mitjans de comunicació, per exemple, en la filmació, cort de vídeos i fotografia, estem encantats de donar-li la possibilitat de treballar en aquest camp. Només per a donar-te algunes idees, pots fer vídeos sobre l’associació, el treball que duen a terme, el poble… No hi ha límit per a la teva imaginació!
 3. artesania
  Ets hàbil a casa i t’agrada el treball manual? A l’estiu, quan fa sol, hi ha moltes coses que fer al poble, per exemple pintar els bancs o reparar algunes tanques. A més, pots ajudar el club de tennis local a pintar el pont de fusta o a l’escola a mantenir el seu pati d’esbarjo en bones condicions. També ens alegrem de les seves pròpies idees i projectes.
 4. Activitats a l’interior
  A la tardor i hivern és el moment de les activitats a l’interior. En cooperació amb l’escola local, es poden organitzar algunes activitats d’artesania per als nens a la tarda, per exemple, artesania, música i jocs. A més, aquesta possibilitat també està en el seu centre juvenil.
 5. Treball de preparació
  Al juny i desembre solen acollir durant tres setmanes a deu voluntaris de curta durada procedents de França, Romania, Letònia, Espanya, Polònia, Portugal, Estònia, Letònia i Itàlia. Abans de la seva arribada pots ajudar-los amb la preparació i durant la seva estada pots unir-te a ells en tallers de bricolatge i art o fer fotos i vídeos.

Important a saber

Allotjament: Et quedaràs en el pis dels voluntaris a Nagyvázsony. En total, té cinc llits repartits
en dues habitacions, un bany, una cuina i una sala d’estar. Es proporcionen llençols, però has de portar la teva pròpia tovallola.


Menjades: El desdejuni, l’esmorzar i el sopar no estan inclosos. Pot obtenir el seu esmorzar en el
cafeteria de l’escola primària local o pots cuinar per a tu mateix.

Diners de butxaca: Rebràs mensualment uns diners de butxaca d’uns 38.000 HUF (121 EUR) i diners per a menjar d’uns 26.000 HUF (80 EUR)

Període de temps, hores de treball i vacances: El teu servei de voluntariat dura sis mesos. No hi ha una data fixa d’inici, així que pots venir quan estiguis llest! En la vida diària els voluntaris treballen cinc hores per dia (30h per setmana) i tenen dos dies lliures per mes.

Transport: Com el poble és petit, no necessites cap transport local. Tot està a només cinc minuts a peu de la teva casa. En vacances o caps de setmana pots usar el transport públic per a anar a visitar els pobles veïns o Budapest. Els autobusos surten sovint de Nagyvázsony i no són cars.

Internet: En el pis hi ha WIFI pel que has de pagar 1000 HUF (uns 3 EUR) al mes. A més, hi ha WIFI gratis en el nostre centre juvenil.

Bugaderia: Hi ha una rentadora en el pis del voluntari.

Què fer per participar?

 1. Preparar el teu Curriculum Vitae i una Carta de Motivació en anglès.
 2. Enviar els documents a info@vibria.org especificant que aquest és el projecte al qual vols participar.

Contacta’ns!

Per a qualsevol dubte o si necessites suport, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s