Voluntariat a Estonia

Lloc: Maarja Küla, Kiidjärve, prop de Tartu

Durada: 11 mesos

Quan: flexible, però hauria de començar en 2020


Organització d’acollida: Foundation Maarja Village

Informació sobre l’organització benèfica: La Fundació Maarja Village és un centre de competència per a persones amb problemes d’aprenentatge. El seu objectiu és fer costat a les persones amb problemes d’aprenentatge perquè es converteixin en membres iguals de la societat estoniana. Des de l’estiu de 2004, ha acollit a més de 90 voluntaris a llarg termini de 15 països diferents. Rebre voluntaris ha tingut efectes increïbles en el desenvolupament de la seva organització i poble.

Per a més informació visita la seva pàgina web: https://maarjakyla.ee/

Objectiu del projecte: Crear solidaritat entre els joves cap a les persones amb menys oportunitats. Es tracta de crear un diàleg entre individus en diferents etapes de la seva vida, per a reforçar l’enteniment, la cooperació i, una vegada més, la solidaritat. Tot això s’aconsegueix mitjançant la millora de les habilitats i competències dels participants per a assegurar millors possibilitats en el mercat laboral i la millora de les habilitats personals per a convertir-se en un ciutadà més tolerant i exemplar d’Europa i del món. Les activitats del projecte inclouen el suport a les persones amb discapacitats d’aprenentatge perquè es cuidin i augmentin la seva independència, realitzant activitats per a estimular els seus dies i omplir-los de moments d’aprenentatge per la pràctica. Així com utilitzar les habilitats, interessos i passatemps dels voluntaris per a ensenyar, crear i entretenir.


Perfil del voluntari: Un dels principis del Maarja Village és no discriminar el gènere o els antecedents dels voluntaris. Com es va esmentar anteriorment, una de les seves principals idees per les quals donen la benvinguda a tots els candidats, independentment dels seus antecedents, és desenvolupar la seva organització que s’enfronta a diferents reptes i que ofereix als joves possibilitats de ser membres valuosos de la seva fundació. La seva experiència mostra que no importa si el voluntari ha tingut o no algun contacte previ amb l’àrea de necessitats especials, sino que prefereixen voluntaris que estiguin interessats en la seva forma de vida.


Activitats principals: Els voluntaris acompanyen als habitants del Maarja Village, creant activitats i tallers amb ells, assistint-los en les seves activitats diàries, etc. Els dimarts, els voluntaris tenen un dia de reflexió, reunions amb tutors i mentors i temps per a crear els seus propis projectes d’iniciativa. Aquest dia també s’utilitzarà per a experiències d’aprenentatge que no han de perquè estar relacionades amb activitats de treball del Maarja village: conèixer la comunitat local i participar en activitats allí, conèixer Estònia i als estonians
.


CONDICIONS DEL VOLUNTARI

Allotjament: Les despeses d’allotjament estan cobertes. Els voluntaris viuran en una casa compartida en Maarjaküla, equipada amb tots els serveis necessaris per a una vida confortable.

Transport: El transport des del país d’origen fins a Estònia i de tornada serà cobert segons la calculadora a distància del programa Erasmus+: https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources/distance-calculator_en

Assegurança: El voluntari tindrà una assegurança de salut Cigna.

Suport lingüístic: El voluntari tindrà accés al Suport lingüístic en línia per a aprendre estonià.

Cicle de formació del voluntari: El voluntari tindrà una formació a la seva arribada i a mitjà termini proporcionada per l’Institut Nacional d’Estonià Agència.

Suport general: El voluntari tindrà un mentor per a ajudar amb qualsevol assumpte i donar suport al procés d’aprenentatge. Cada 10 setmanes es realitzarà una reunió amb tots els voluntaris i coordinadors en diferents parts d’Estònia per a avaluar el progrés dels projectes de voluntariat, establir objectius, socialitzar i descobrir nous llocs a Estònia.


Altres despeses: Cada mes els voluntaris reben un total de 270 euros de diners de butxaca i menjar.

Activitats addicionals: A més del treball en l’organització d’acolliment, els voluntaris participaran en diferents esdeveniments i fires per a promoure el Cos de Solidaritat Europeu i el programa Erasmus+.

Projecte en el Portal de Joventut: https://europa.eu/youth/solidarity/placement/22008_en

Què fer per participar?

  1. Preparar el teu Curriculum Vitae i una Carta de Motivació en anglès.
  2. Enviar els documents a info@vibria.org especificant el projecte al qual vols participar.

Contacta’ns!

Per a qualsevol dubte o si necessites suport, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s