SeeDGreen (Sustainable Development Goals)

Nom del Seminari:

SeeDGreen (Sustainable Development Goals)

On

Altamura, Itàlia

Quan

27 Agost – 1 Setembre de 2021

Temàtica

SeeDGreen (Objectius de Desenvolupament Sostenible) vol ser una oportunitat perquè els joves discuteixin el tema i els mètodes a través dels quals promoure els principis del canvi cultural cap a l’economia circular. A més d’aclarir els conceptes clau relacionats amb la revolució verda, el seminari vol analitzar les oportunitats que pot generar, en particular pel que fa als llocs de treball verds.

Els objectius d’el projecte SeeDGreen són:

  • Augmentar les habilitats dels treballadors juvenils;
  • Establir les bases per a una futura col·laboració estratègica, en particular, una associació capaç de desenvolupar nous projectes (intercanvis de joves, associacions estratègiques, etc.);
  • Idees i tècniques per a la creació d’un joc per orientar els joves en l’elecció de treballs educatius i verds;
  • Donar un major impuls a la innovació i el creixement econòmic sostenible promovent la mobilitat i la cooperació.

El objectius del projecte són:

El projecte proporciona mobilitat per a un treballador juvenil a un seminari que té com a objectiu contribuir a promoure els objectius del Green New Deal. El projecte tindrà lloc a Altamura (Bari) de el 27 de agost a l’1 de setembre. La quantitat total de participants serà de 24, tres participants per organització. Els participants són treballadors juvenils / educadors / voluntaris que treballen dins de les associacions, que han adquirit experiència en el camp de l’educació ambiental i l’orientació professional, interessats en activar camins que afavoreixin la transició cap a una economia eco-sostenible.

Metodologia

L’intercanvi es basarà en aprenentatge vivencial a través d’eines educació no formal i des d’un enfocament participatiu: a partir de l’experimentació de diferents activitats, afrontant situacions concretes, aprenent a extreure conclusions personals dels debats, fomentant les habilitats dels participants.

A través del contacte amb experiències relevants existents a l’àrea de Sulcis es proposarà empoderar i visibilitzar les aspiracions i idees dels participants, i es realitzaran diferents activitats d’educació no formal, exercicis, treball en grup, presentacions interactives, pluges d’idees, debats i diàlegs facilitats, simulacions i jocs de rol i tallers. 

Llengua vehicular

Anglès

Qui pot participar?

  • 3 participants (Treballadors juvenils, educadors o voluntaris d’associacions). Majors de 18 i sense límit d’edat

Cost: 

El cost de participació és de 50€, en conceptes de gestió.

Les despeses d’allotjament, menjar i materials del programa estan coberts per la subvenció d’Erasmus+. 

També es reemborsaran les despeses de desplaçament dins del límit de 275 EUR/persona (perquè us reemborsin haureu de conservar tots els tickets de viatge!).

El lloc i allotjament:

El projecte es durà a terme a l’alberg “La fiorita”. La fiorita és una finca a pocs quilòmetres de Altamura i Matera. L’organització proporcionarà locals transport. No cal portar llençols ni tovalloles.

Allotjament: https://masserialafiorita.it/

COVID-19

A causa de la situació COVID-19 ens veiem obligats a demanar a tots els participants que

segueixi una de les següents condicions:

  • una vacunació completa abans de venir i un passaport verd vàlid
  • tenir una prova negativa no més de 48 hores abans de tornar a l’ lloc de el projecte. L’organització d’acollida LINK actualitzarà les organitzacions associades i participants sobre el desenvolupament de la situació tan aviat com hi hagi canvis.
  • De moment, tots els ciutadans de la UE que entren a Itàlia s’han de registrar en aquest lloc web: https://app.euplf.eu/#/

Reunió de preparació 

Unes setmanes abans de marxar, les participants seleccionades seran convocades a una reunió de preparació a l’Oficina de La Víbria (Terrassa). Aquesta trobada és perquè el grup es conegui i trencar el gel, resoldre dubtes i preparar algunes tasques del projecte. La participació en aquesta reunió és obligatòria. 

Què cal fer per participar? 

Omplir el formulari de participació.

La data límit per inscriure’s és el  30 de Juliol.

Important!

La selecció de les participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concreta en descriure els teus motius de participació en el formulari.

Concacta’ns

Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s