Varis voluntariats a Italia

A continuació us presentem quatre voluntariats a Como i Varese (Italia) organitzats per la mateixa entitat.

Nom de l’entitat: CSV Insubria (Centro di Servizio per il Volontariato di Como e Varese)

Descripció: CSV Insubria té la tasca d’organitzar, gestionar i presentar serveis tècnic, de formació i de suport informatiu per promoure i reforçar la presència i el paper del voluntari en les entitats del Tercer Sector. Des d’un punt de vista operatiu, es preten treballar amb el territorio al servei de la comunitat per fer-lo més solidari, acollidor i atent al bé comú, a través del suport i desenvolupament cultural del voluntarial. Un mandat orientat a promoure el canvi social i fer del voluntariat un agent de desenvolupament social.

VOLUNTARIAT 1: Social Media communication of “Casa Grizzetti” and “Sos Malnate”

On: Malnate, Italia

Quan: 07/02/2022 a 31/12/2022

Descripció Projecte: El voluntari s’implicarà en la comunicació a les xarxes socials de “Casa Grizzetti” i “Sos Malnate” a la seva pàgina de Facebook i al lloc web per informar sobre les iniciatives en marxa. El voluntari col·laborarà en la preparació d’esdeveniments a la Casa Grizzetti amb la participació d’altres joves locals, a més a més, el voluntari comptarà amb la participació de Filmstudio90, una altra organització col·laboradora amb seu a Varese i activa en l’àmbit cultural (sobretot del cinema) i de CSV Insubria al organització d’actes públics relacionats amb la promoció d’experiències CES. El voluntari podrà desenvolupar projectes personals basats en la seva voluntat i interessos.

VOLUNTARIAT 2: Activities with disable people at the daily centre “L’Ancora”

On: Como, Italia

Quan: 07/02/2022 a 31/12/2022

Descripció Projecte: Els voluntaris participaran en activitats amb persones amb discapacitat al centre de dia L’Ancora. El voluntari europeu dóna suport a l’equip de l’Ancora unes 30 hores setmanals on el voluntari tindrà l’oportunitat de viure algunes de les nombroses iniciatives que es duen a terme allà: tallers artístics, motrius, rehabilitadors, terapèutics amb persones amb discapacitat. El voluntari pot actuar directament en activitats artístiques (laboratoris de treballs manuals, fang, paper reciclat, pintura, arranjament floral, teler…), en activitats físiques (gimnàs, piscina, dansa…) i/o en activitats d’expressió. (laboratori de contes, teràpia d’hort, taller de música i teatre…).

VOLUNTARIAT 3: Supporting young people in “Cooperativa Lotta contro l’emarginazione

On: Como, Italia

Quan: 07/02/2022 a 31/12/2022

Descripció Projecte: Donar suport als joves en el seu procés de creixement, implicant-los en la comunitat, valorant les seves habilitats i reduint els riscos d’addicció a substàncies i drogues. Els nostres treballadors socials són actius a l’aire lliure, als carrers, pubs i festes. El voluntari viurà diferents activitats: festes, tallers artesanals i creatius, esdeveniments, educació entre iguals, etc.

VOLUNTARIAT 4: Activities with disable people at “La Finestra”

On: Varese, Italia

Quan: 07/02/2022 a 31/12/2022

Descripció Projecte: Dona suport a un centre de dia per a persones amb discapacitat (40 usuaris, 5/6 treballadores socials, un psicòleg, voluntaris). Els joves participaran de la tasca de treballadors socials i educadors en el desenvolupament d’activitats destinades a la promoció social, la inclusió i el creixement de les persones amb discapacitat i el manteniment de les competències i capacitats de la gent gran. Les tasques dels voluntaris són: donar suport als empleats durant les activitats artístiques, (Taller de creativitat, laboratori d’art, teatre, dansa, musica…), les activitats esportives (natació, petanca, basquet…) i/op durant l’hora d’acollida i dinar (acompanyar durant el dinar en la distribució de plats, ajuda a alguns usuaris, recollida de plats i neteja de l’habitació).

Què fer per participar?

Els joves interessats han d’enviar el seu currículum i carta de presentació a m.vitalone@csvlombardia.it (per a La Finestra, Polha, SOS i Filmstudio90) i a l.fagetti@csvlombardia.it (per a CoopLotta i L’Ancora).

Contacta’ns

Per a qualsevol dubte, envia’ns un email a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s