Voluntariat a Polònia

On: Gdynia, Polònia

Duració: preferiblement 12 mesos, començant al febrer/març de 2023

Iniciativa que coordina el programa: Cos Europeu de Solidaritat

Organització que coordina el projecte: center for youth co-operation and mobility (Centrum Współpracy Młodzieży)

  • Centrum Współpracy Młodzieży

És una organització no gubernamental independent polonesa, sense ànim de lucre, sense connexió amb cap partit polític ni associació religiosa. L’objectiu de l’organització és donar suport al desenvolupament d’una societat oberta i democràtica tant a Polònia com a l’estranger.

Les organitzacions d’acollida són:

  • “Culture Station” – ajudar a organitzar activitats culturals i de promoció a la biblioteca.
  • Biblioteca pública a la ciutat de Gdynia – ajudar a organitzar activitats educatives i tallers a la biblioteca.
  • Casa de benestar social – treballar amb gent gran, sobretot en l’art-teràpia.

“Culture Station”

La biblioteca és un espai que s’encarrega diferents tipus d’actes culturals com ara escape rooms literaris, jocs de ciutat, exposicions, concerts de música, teatres infantils… La biblioteca compta amb persones joves i creatives que volen actuar en benefici de la comunitat local i el desenvolupament de la cultura a la ciutat de Gdynia. El voluntari treballarà majoritàriament en aquesta biblioteca, on es realitzaran esdeveniments educatius i culturals i es realitzaran trobades amb escriptors, viatjers i altres persones d’interés. El voluntari podrà realitzar tasques com ara la realització de continngut audiovisual d’aquests esdeveniments, el disseny i desenvolupament de materials gràfics, assistència en les tasques administratives de la biblioteca i preparament d’equip tècnic per a les activitats…

Qui pot sol·licitar la oferta?

Es busca una persona que estigui interessada en tractar temes de xarxes socials i el disseny gràfic,  que es disposi a organitzar esdeveniments culturals i que tingui afició per activitats com l’art, interpretació o la música. També considerem important que la persona sigui comunicativa i estigui oberta a noves experiències, a més de ser creatiu i inventiu. 

Es valorarà que la persona tingui coneixements bàsics d’anglés i estigui disposat a estudiar el polonés, així com tenir coneixements sobre l’ús de programes gràfics i programes i aplicacions bàsiques utilitzades a les xarxes socials.

Si esteu interessats en aquesta oferta, ompliu aquesta sol·licitud en línia

Biblioteca Pública a la ciutat de Gdynia

Aquesta biblioteca promou l’alfabetització i les activitats culturals en diferents entre els membres de la societat local en districtes de la ciutat. Els voluntaris treballaran amb la comunitat local en aquesta biblioteca, que es un rusc d’activitats i un lloc perquè la comunitat local es trobi. Els voluntaris tindran l’oportunitat d’ampliar els seus propis coneixements i la creativitat. A més, primer vigilarà el correcte funcionament de les activitats però amb el temps també podrà realitzar tallers pel seu compte. En les seves tasques diàries destacarà el treballar amb els convidats, preparar i realitzar diferents activitats per a nens, joves i adults, , tallers de conversa en anglès cada setmana, preparar i dirigir sessions sobre el teu propi país (almenys dues vegades)…

Qui pot sol·licitar la oferta?

Es busca 1 voluntari que sigui comunicatiu i obert a noves experiències, creatiu i inventiu. És benvingut si el voluntari té coneixements bàsics d’anglès i està disposat a estudiar polonès. El voluntari ha d’estar interessat en els mètodes d’educació activa, obert a persones d’altres països i cultures i disposat a cooperar i treballar en grup. Ha de tenir una ment oberta i estar interessat en la literatura i les tasques de bibliotecari o algunes habilitats artístiques seria un actiu positiu.

Si esteu interessats en aquesta oferta, ompliu aquesta sol·licitud en línia

Casa de benestar social

En aquest centre s’ofereix als residents atenció a temps complet i cobrir les seves necessitats essencials. El centre disposa d’habitacions per als residents a més de diferents espais com una sala comuna, un menjador, una capella… i un jardí i una cafeteria per a poder passar el temps lliure. L’estat de salut dels habitants està supervisat per un personal qualificat. El voluntari s’implicarà primordialment de tasques de suport a les diferents sessions de teràpia per a les persones grans, també el suport d’activitats i tallers de manualitats. El voluntari també podrà aportar les seves idees per a possibles futurs tallers i també podran ajudar a la cuina o al jardí (tasques adiccionals).

Qui pot sol·licitar la oferta?

Valorem sobretot que el perfil del participant tinguin una actitud simpàtica i positiva, ja que és molt important mantenir aquest clima cómode per als residents. Així doncs, també es considera important que el perfil del participant sigui el de una persona pacient i empàtica, a més de ser una persona oberta al públic.

Si esteu interessats, ompliu aquesta sol·licitud en línia

Si vols saber més informació sobre aquestes tres ofertes de voluntariat a la ciutat polonesa de Gdynia, consulta el espai web aquí

Contacta’ns!

Per a qualsevol dubte o si necessites suport, envia’ns un correu a esc@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s